موسیقی

بردیا صدرنوری «آن روزها» را منتشر کرد

به گزارش هنرآنلاین، پروژه موسیقایی «آن روزها» به آهنگسازی بردیا صدرنوری و تنظیم برای ارکستر امید نیک بین در قالب یک اثر موسیقی ارکسترال بی کلام ایرانی منتشر شد.

«آن روزها»، «یاد تو»، «آسمان»، «سوگ چمه»، «روی موج آرزوها»، «غروب ابدی»، «کوروش» نام قطعاتی هستند که در این آلبوم قرار گرفته اند.

همایون رحیمیان، ارسلان کامکار، علی جعفری پویان، میثم مروستی، امین غفاری، علیرضا ماریا، تینا جامه گرمی، یگانه حسینی نیا، نوازندگان ویولن یک و دو، سهراب برهمندی، میثم مروستی، علیرضا مروستی، صبا صفوی، نوازندگان ویولهوربانی، مهرداد عالمی، ماکان خوی نژاد و نگار نوراد نوازنده ویولن، شادروان پورنگ پورشیرازی و هادی اسماعیلی نوازنده کنترباس، ناصر رحیمی نوازنده فلوت و پیکولو، حسام صدفی نژاد و نازنین احمدزاده نوازنده ابوا، حسین فریضحانی نوازنده نوازنده ترومپت است، حسین شریفی نوازنده ترومبون است. علیرضا ماریا نوازنده کمانچه و بردیا صدرانوری نوازنده پیانو از گروه اجرایی این آلبوم هستند.

امید نیک صدابرداری، میکس و مسترینگ، گرافیست پرهام عرب (بر اساس نقاشی بهمن صدرنوری)، مهرناز کرمی مشاور هنری و بردیا صدرنوری تهیه کننده دیگر اعضای اجرایی این آلبوم هستند که توسط انتشارات موسسه فرهنگی هنری رادن اندیش. .

بردیا صدرانوری آهنگساز و نوازنده پیانو در توضیح این اثر موسیقایی نوشته است: «آن روزها» آلبومی متشکل از هفت قطعه موسیقی ایرانی بی کلام است. معمولاً نام موسیقی ایرانی مخاطب و شنونده را به یاد سازهای اصیل و ژانر موسیقی سنتی و دستگاهی ایرانی می اندازد، اما بهتر است بگوییم آلبوم آن روزها در قالب موسیقی ارکسترال ملی ایران است.

اینکه چه قطعات و آهنگ ها و چه اجراهایی در این سبک گنجانده شده است و اینکه آیا این نام برای این سبک موسیقی درست است یا خیر، در این مقاله گنجانده نشده است. اما خلاصه و تعریف ساده آنچه امروزه در این ژانر شناخته شده است اجرای موسیقی ایرانی با ارکسترهای ترکیبی سازهای کلاسیک جهان و گاه با سازهای اصیل ایرانی و تنظیم های «غیر مونوفونیک» و آلبوم «آن روزها» است. به نام این خود را مدیون نام اولین آهنگ خود است. از این ژانر نامیده می شود. البته در آهنگی به نام سوگ چامه از ساز کمانچه در کنار سازهای کلاسیک دنیا در تنظیم کار استفاده شده و بقیه کارها برای ارکستر مجلسی یا سمفونیک است.

همچنین امید نیک بین آهنگساز و نوازنده که تنظیم آلبوم آن روزها برای ارکستر را بر عهده داشت در توضیح این اثر موسیقایی نوشت: آهنگساز قطعات این آلبوم دوست هنرمندم بردیا صدرنوری است که به عنوان هنرمندی که همیشه از موسیقی ایرانی حمایت و همراهی می کند، سالهاست که موسیقی ایرانی گوش می دهد. و نوازندگان خدمات ارزنده ای انجام داده اند. ترانه های او بسیار شیرین و دلنشین است که عمق دل شنونده را نشان می دهد و همگی حاوی آثاری با طرح های دقیق و تاریخ دار و قدیمی است. زیرا هر تغییر کوچکی در فرم یا ملودی های این آهنگساز برای ما سخت و بحث برانگیز بود.

در این چارچوب قطعاتی را که برای ارکستر خلق شده بود «هماهنگ»، تنظیم و تنظیم کردم. قطعه ای که ضبط و آماده سازی آن حدود یک سال طول کشید. هر چند معتقدم ساخت و پرداخت چنین آثاری حاصل یک عمر عمر بوده است. البته در چیدمان قطعات از هارمونی کلاسیک و گاه مدرن برای تزیین و همراهی ملودی های ایرانی ساخته شده استفاده شده است. علاوه بر این، آهنگسازی قطعات برای ارکستر زهی، بادی چوبی، برنجی و سازهای کوبه ای است.

در قطعه «یاد تو» این آهنگ برای کوارتت زهی تنظیم، سروده و اجرا شده است که قطعه ای جالب و نسبتا بدیع برای اجرای قطعه ای در بیات اصفهان است. در این راستا قطعات «آن روزها» و «غروب ابدی» برای ارکستر زهی و قطعه «روی موج آرزوها» برای دونوازی ویولن سل و پیانو ساخته و تنظیم شدند.

در این آلبوم تلاش شده تا فرم ها، تکرارها، فراز و نشیب های ملودی ها دقیقاً مطابق با نظر آهنگساز مطابق با آنچه حس موسیقایی می خواهد منتقل و تثبیت شود. یعنی در این آلبوم قرار نیست شنونده غافلگیر شود، بلکه قرار است لذت ببرد. البته عواطف و پویایی، مدولاسیون، تکرار و سکوت در ساختار هماهنگی اندیشیده و محاسبه شده است.

در تنظیم آهنگ های این آلبوم از کنترپوان ها و هارمونی های کلاسیک و مدرن کمتر در موسیقی ملی ایران شنیده شده است. به عبارت دیگر، آنچه که گاه نت های هارمونی «ناهماهنگی» و آکوردهای ناخوشایند نامیده می شد، به دلیل ترس از انتقاد و تعصبات قدیمی، اندکی در تاریخ موسیقی ملی ایران متروک مانده است. نحوه تنظیم آهنگ های این پروژه به طور عمدی و جدی و همچنین اصالت و ایرانی بودن قسمت احساسی آهنگسازی مورد تاکید قرار گرفته است. ترکیب این دو گل در نهایت باغ گلی است که دیدن و بوییدن آن خالی از لطف نیست.

در اجرای این آثار از گام های موسیقی ایرانی اما تلطیف شده استفاده شده است. اگرچه ارکستر می توانست یک چهارم پرده بنوازد، اما ترجیح داده شد که این کار را انجام دهد.

ارکستر اجرا کننده نیز یکی از بهترین دوستان نوازندگانی است که می شناسیم. این آلبوم در استودیوی «شهرصدای پارسیان» با ضبط و میکس گروه من و با دقت و استانداردهای کیفی دقیق بردیا صدرنوری تولید شده است.

امیدوارم این توصیفات و توضیحات منجر به تمجید از خود و کارمان نشود. ما در این زمینه نه آغاز هستیم و نه پایان; ما تنها یک قدم در جاده بی پایان موسیقی ملی ایران برداشته ایم که کیلومترها قبل و بعد از ما طی شده و خواهد رفت.

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button