علم و دانش

تعمیر ماهواره در مدار؛ دستاورد ربات جدید نیروی دریایی آمریکا

تهران- ایرنا- آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا و دارپا (سازمان پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریکا) محموله رباتیکی ساخته‌اند که قادر است ماهواره‌ها را در مدار تعمیر کند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای‌تِک‌دِیلی، این محموله رباتیک که برای تعمیرات و ارتقای ماهواره‌ها طراحی شده است، با افزایش طول عمر ماهواره‌ها و کاهش هزینه‌های مرتبط با تعمیرات آن‌ها، تحولی بزرگ در عملیات ماهواره‌ای را نوید می‌دهد.

این ربات، آزمایش خلأ حرارتی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و برای پرتاب به فضا در سال ۲۰۲۶ میلادی آماده می‌شود. همچنین مقدمات ورود به عصر جدیدی از زیرساخت‌های فضایی انعطاف‌پذیر و سازگار را فراهم می‌کند.

تعمیر ماهواره در مدار؛ دستاورد ربات جدید نیروی دریایی آمریکا

این فناوری پیشگامانه به شرکت نورثروپ گرامَن (شرکت صنایع هوافضایی و جنگ‌افزاری آمریکایی)، که شریک تجاری دارپا است، واگذار شده تا با مأموریت وسیله‌نقلیه رباتیک (اِم‌آروی) این شرکت یا همان اتوبوس فضاپیما ادغام شود.

ماهواره‌هایی که در مدار زمین‌آهنگ (مدار ژئوسنکرون) هستند، تقریباً در ۲۲ هزار مایلی (۳۵ هزار و ۳۹۸ کیلومتری) بالای زمین قرار دارند و برای ارتباطات نظامی، دولتی و تجاری، علوم رصد زمین و خدمات امنیت ملی اهمیت زیادی دارند.

تعمیر ماهواره در مدار؛ دستاورد ربات جدید نیروی دریایی آمریکا

در حال حاضر، فضاپیماها با چالش‌های چشمگیری روبه‌رو هستند که بخشی از آن به دلیل ناتوانی در انجام تعمیرات یا ارتقای ماهواره‌ها در مدار است؛ برای جبران این کمبود، ماهواره‌ها معمولاً با سامانه‌های پشتیبان و سوخت اضافی بارگیری می‌شوند که به افزایش پیچیدگی و وزن و هزینه منجر می‌شود.

اگر این طرح موفقیت‌آمیز باشد، ماهواره‌ها قادر خواهند بود بر اساس فناوری جدید در مدار به‌روزرسانی شوند تا عمرشان افزایش یابد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا