کتاب زندگی “پهلوان حسین کلهپز” اسطوره قمی رونمایی شد
قم – ایرنا – کتاب رخشات پهلوان حسین، داستان زندگی پهلوان حسین کله پز از اسطوره های نام آشنای تاریخی و فرهنگی قم طی مراسمی در پنجاه و سی و یکمین نشست بنیاد قم پژوهی در طلوع رونمایی شد. مجتمع آموزش عالی مهر این استان. .
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نویسنده این کتاب تاریخی و فرهنگی با اشاره به اهمیت قم در تاریخ ایران گفت: شهر قم در کنار فضایل دینی و علمی، مهد پرورش رزمندگانی بود که به نمایش درآمدند. اخلاق و آرمان های جوانمردی به صورت عملی.
عباس دهکار در ادامه افزود: شخصیت هایی چون پهلوان حسین کله پز قم نشان داده اند که قم نه تنها خاستگاه معارف دینی است، بلکه این شهر با تربیت جوانانی چون حسین کله پز جلوه ای از فرهنگ پهلوی و اسلامی ایران را به نمایش گذاشته است.
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ قم همچنین به تشریح زندگی سلحشور حسین قمی معروف به کله پز پرداخت و افزود: این سلحشور سرشناس که در سال ۱۲۰۹ هجری قمری در محله مسجد جامع قم در طول ۸۵ سال زندگی خود به دنیا آمد. ، نماد قدرت، اخلاق و فروتنی شد.
وی افزود: پهلوان حسین از کودکی به همراه پدرش در مغازه سفالگری کار می کرد و همین شغل خانوادگی باعث شد به سفالگری معروف شود و از همان دوران جوانی به دلیل هیکل قوی و شخصیت جذابش مورد توجه کشتی گیران صاحب نام کشور قرار گرفت. زمان ، جزو کشتی گیران حیدر بود و تمرینات اولیه کشتی را زیر نظر او آغاز کرد.
دهکار یادآور شد: حسین قمی برای رسیدن به بالاترین سطوح کشتی به شهرهای مختلف ایران سفر کرد و با کشتی گیران نامی آن زمان کشتی گرفت. یکی از بزرگترین افتخارات او پیروزی در حضور ناصرالدین شاه و شکست دادن کشتی گیران صاحب نام کشور بود.
وی خاطرنشان کرد: پهلوان حسین نشان داد که نه تنها در قدرت بدنی، بلکه در شجاعت و اخلاق نیز بی نظیر است.
دهکار به بیان سختی های زندگی پهلوان حسین پرداخت و تصریح کرد: پهلوان حسین با همه توانایی ها و افتخاراتش در برابر ظلم ها و ظلم های حکومت زمان خود و در نهایت به دلیل تضییع حقوق خود و اشغالگری سکوت نکرد. از زمین های خود توسط مزدوران دولتی، او به سختی زندگی کرد و مرد. یک کارگر در روستای حاجی آباد استخدام شد.
وی ادامه داد: این قسمت از زندگی او که بیانگر وجدان مظلوم و صالح اوست، جذابیت اخلاقی و انسانی این شخصیت را دوچندان می کند.
نویسنده کتاب شیشه تن پهلوان حسین در خصوص هدف اصلی از نگارش این کتاب گفت: این کتاب نه تنها به معرفی زندگی و دلاوری های پهلوان حسین می پردازد، بلکه سعی دارد الگوی ایرانی اسلامی از رشادت و جوانمردی را به نسل امروز منتقل کند.
دهکار تصریح کرد: در دنیای امروز که الگوهای فرهنگی بیگانه به راحتی در جامعه رخنه می کند، نیاز به معرفی شخصیت های واقعی همچون پهلوان حسین که با اخلاق و معنویت اسلامی به این درجات رسیده است، بیش از پیش احساس می شود.
این پژوهشگر تاریخ قم در بخشی دیگر از سخنان خود از هنرمندان و نویسندگان دعوت کرد تا از زندگی پهلوان حسین برای تولید آثار هنری مانند نمایش، فیلم و مستند استفاده کنند.
وی تاکید کرد: معرفی این گونه شخصیت ها در قالب های هنری می تواند فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را زنده نگه دارد و جایگزینی اصیل و فرهنگی برای نسل جوان فراهم کند.
منبع : خبرگزاری ایرنا