ثبت قراردادهای مسکن در سامانه خودنویس در کمتر از یک ساعت
۰۸:۰۱ – ۰۶ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری – سامانه خودنویس املاک به منظور نظارت و کنترل قیمت مسکن و ساماندهی آن توسط وزارت راه و شهرسازی در خرداد سال گذشته ایجاد شده تا شهروندان بتوانند قراردادهای ملکی خود را به طور رایگان ایجاد و ثبت کنند.
در نسخه فعلی سامانه خودنویس، تمام اقلام اجاره ملک اعم از مسکونی، غیرمسکونی، مالکیت حقیقی، مالکیت حقوقی و چند مالکی در دسترس است، همچنین پنل مشاور املاک نیز در دسترس مشاورین قرار گرفته و از خرداد ماه امسال هم نسخه فروش ملک نیز در دسترس همگان قرار گرفت.
در همین زمینه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه بازار مسکن ایران در سالهای اخیر با چالشهای متعددی مانند افزایش شدید قیمتها، کمبود نظارت در بخش رهن و اجاره و مشکلات دسترسی به مسکن مناسب روبهرو بوده است گفت: تنظیم گری در بازار مسکن و حذف دلالان و سوداگران در بازار اجاره مسکن تنها از طریق سامانه خودنویس امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه سامانه خودنویس، ابزاری کلیدی برای ایجاد شفافیت و نظارت بر بازار است گفت: دادههای جمعآوری شده از این سامانه میتوانند در تحلیل دقیقتر وضعیت بازار مسکن مؤثر باشند.
ایلاتی توضیح داد: این سامانه میتواند نقش مهمی در کاهش اختلافات و مشکلات میان مستاجران و موجرها ایفا کند. دولت نیز با استفاده از اطلاعات موجود در این سامانه، قادر خواهد بود تا سیاستهای دقیقتری را در جهت بهبود بازار مسکن طراحی و اجرا کند.
کارشناس سیاست گذاری مسکن با بیان اینکه سامانه کاتب و سامانه خودنویس آثار بسیار مثبتی بر بازار مسکن خواهند داشت گفت: سامانه خودنویس و سامانه کاتب به نوعی مکمل یکدیگر هستند و ارتباط مهمی بین این دو سامانه وجود دارد که اطلاعات را ازطریق سامانه خودنویس به سامانه املاک و اسکان متصل میکنند. این ارتباط به کاربران این امکان را میدهد که به راحتی اطلاعات مربوط به ملک، مالک و مستاجر را دریافت کنند.
ایلاتی با بیان اینکه قرارداد های ثبت شده در این سامانه از یک میلیون و ۵۰۰ هزار فقره عبور کرده است گفت: کاهش زمان و همچنین کاهش چشم گیر هزینه های ثبت قرارداد از جمله مهم ترین مزایای سامانه خودنویس به شمار می رود.
وی افزود: مدت زمان ثبت قراردادها در سامانه خودنویس در کمتر از یک ساعت امکان پذیر است که این خود یک مزیت بزرگ برای متقاضیان به شمار می رود.
ایلاتی همچنین با اشاره به قابلیتهای جدید سامانه خودنویس اشاره کرد و ادامه داد: احراز هویت کاربران و تأیید زنده بودن آنها یکی از قابلیتهای جدید این سامانه خواهد بود. این ویژگیها به افزایش امنیت و اعتبار اطلاعات ثبت شده کمک میکند.