چهارگان و یک سبک متفاوت در موسیقی ایرانی
به گزارش آرتونلاین، گروه موسیقی چهارگان که مبتنی بر کوارتت سازهای زهی آرشه ای در موسیقی ایرانی است، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ با رویکردی نوین در ساخت و اجرای موسیقی بر اساس این نوع ساز آغاز کرده است. عصرهای جمعه ۱۷ و ۱۸ آذرماه طی دو شب در تالار رودکی به روی صحنه رفت و قطعاتی از آهنگسازان مختلف را در دو قسمت اجرا کرد.
این کنسرت با اجرای وارنیش کویر ساخته آدام گودوین آغاز شد که فضای بسیار متفاوتی را در اجرا با سازهای ایرانی ایجاد کرد. پس از آن قطعات «چهارگاه» و «محلی ۸» به آهنگسازی شریف لطفی اجرا شد. «گل پامچال» (واریاسیون ملودی گیلکی محلی) اثر سعید آرتمن و «چارتکه» (مهر چهارصدای ایرانی) از همین آهنگساز قطعات بعدی این کوارتت بودند.
قسمت اول این کنسرت با اجرای قطعه «عزیز» ساخته احسان ذبیحی فر بر اساس ملودی محلی به پایان رسید.
یکی از ویژگی های گروه کوارتت محدود نبودن به یک ژانر موسیقی است و در حین اجرا هم قطعاتی از ساخته های مدرن و آکادمیک و هم قطعاتی از موسیقی دستگاهی به مخاطبان ارائه شد. نکته قابل توجه دیگر در فعالیت این گروه انحصاری بودن قطعات اجرایی آنهاست و آهنگسازان این قطعات را فقط برای این گروه و ساختار آن نوشته و تنظیم کرده اند.
قسمت دوم کنسرت با عنوان «برنامه دشتی» با تکنوازی قیچک بام و اجرای آهنگ پیش از شام دشتی توسط یوسف فروتن آغاز شد. این قطعه بدون وقفه به اجرای قطعه بعدی متصل شد و نوازنده ویولن آلتو چهارمضراب دشتی از آثار ابوالحسن صبا را نواخت.
سپس گروه تصنیف «چشم نرگس» را با تنظیم احسان ذبیحی فر اجرا کردند. ذبیحی فر این تصنیف را بر اساس دکور فرمرز پایور تنظیم کرده است. در ادامه قطعه «کمانها» (بیات راجه، اوج و فرود) به آهنگسازی احسان ذبیحی فر پخش شد.
این کنسرت با آهنگ «رنگ» با تنظیم احسان ذبیحی فر به پایان رسید. این قطعه بر اساس رنگ ساده رضا محجوبی تنظیم شده است.
احسان ذبیحی فر (کمانچه اول)، مشکات نصیری (کمانچه دوم)، آزاده شمس (کمانچه آلتو) و محمدمهدی بصیرت منش (کمانچه بیس) نوازندگان کوارتت هستند.
شریف لطفی، بابک خدرایی، کارن کیهانی، مینا پافیده، حمید قنبری، احسان امامی، زمان خیری، هومان رومی، میرعلیرضا میرعلینقی، بهرنگ آزاده، پوریا اخواص، حمید خبازی، محمدرضا تفضلی، حمید عسکری و حمید دیبازار از جمله هنرمندان بودند. که به تماشای این کنسرت نشستند.
«سبک نو» عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایده های گروه های موسیقی در سبک های مختلف از جمله ردیف دشتقی، موسیقی نواحی و موسیقی کلاسیک غربی حمایت ویژه می کند.
پیش از این در اولین تجربه کنسرت «سه + یک» در تالار وحدت و پس از آن در دومین تجربه کنسرت «ساکت ننشین» گروه نوازندگان وداد، در تالار رودکی برگزار شد. مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
انتهای پیام
منبع: سایت خبری هنرآنلاین