کشت فراسرزمینی فرصتی برای دستیابی به امنیت غذایی
۱۱:۴۶ – ۱۷ آذر ۱۴۰۳
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: آمار و ارقام نشان می دهد که در کشورما تولید در واحد سطح نسبت به دیگر کشورها پایین است و هدررفت آب بسیاربالاست و از طرفی در فناوری و ماشین آلات روز دنیا و عرضه محصولات به بازار مشکلاتی وجود دارد که براین اساس نباید صرفا بدلیل کمبود منابع آبی بدنبال کشت فراسرزمینی باشیم.
به گفته او، کشت فراسرزمینی از لحاظ جغرافیایی باید به گونهای باشد که قیمت تمام شده آن با احتساب هزینه حمل و نقل و بسته بندی نسبت به قیمت های جهانی ارزانتر تمام شود. کشت فراسرزمینی نباید به گونه ای باشد که با هرقیمتی محصول وارد کنیم.
نورانی ادامه داد: یک زمانی مطرح می شد که در اوکراین کشت فراسرزمینی برای کشورما به سبب تقویت خاک مناسب است، اما در شرایط فعلی موقعیت جنگ و … ناامنی ایجاد می کند که براین اساس تمام سرمایه گذاری از بین می رود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه کمبود آب صرفا معیار صحیحی برای اجرای کشت فراسرزمینی نیست، افزود: اگر به نقطه مثبتی رسیدیم، امکان اجرای کشت فراسرزمینی وجود دارد، اما اینکه تنها بدلیل کمبود آب حتی بالابودن قیمت از نرخ تمام شده تولید این امر صورت بگیرد، کاردرستی نیست. براین اساس اگر قیمت تمام شده در کشت فراسرزمینی نسبت به نرخ های جهانی پایین تر باشد می توان راجع به کاهش میزان واردات و خروج ارز صحبت کرد.