سیاست

سخنگوی هیات رئیسه: مجلس خود را موظف به تعامل با دولت می داند/ استیضاح فرصتی برای دولت

عباس گودرزی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار حوزه مجلس ایرنا، درخصوص مطرح شدن برخی اخبار در فضای رسانه ای درمورد جمع آوری امضا از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیران اقتصادی دولت چهاردهم،گفت: سوال، تذکر و استیضاح یکی از ظرفیت های مردم سالاری دینی در کشور است و به نظر من این ابزارها یک فرصت است و تهدید نیست.

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: معنی استیضاح این است که وزیری در رابطه با عملکرد خود درحضور نمایندگان مردم در خانه ملت گزارش عملکرد و اقدامات خود را ارائه دهد و این هنر وزیر است که کارنامه خود را بیان کند که در این حالت این باعث تنویر افکار عمومی می شود و مدیر اجرایی کشور، شان منزلت و مرتبت پیدا می کند.

گودرزی تاکید کرد: در جریان استیضاح اگر وزیر کارنامه درخشانی داشته باشد و آنچه که عمل کرده در جهت رضایتمندی مردم باشد حتما از مجلس رای اعتماد مجدد خواهد گرفت و باعث تقویت وی خواهد شد و اگر عملکرد موفقی نداشته باشد و رای اعتماد نگیرد عین وفاق و کمک به دولت است.

وی با بیان اینکه مجلس عالی ترین مقام نظارتی در کشور است و با نظارت و سوال به موقع و استیضاح در زمان مناسب می تواند کمک کار دولت باشد، گفت: استیضاح را مخالفت با وفاق نمی دانم و معتقدم کمک به دولت است به عنوان کسی که سه دوره سابقه نمایندگی دارم اعتقاد دارم گناه نابخشودنی است اگر کسی چوب لای چرخ دولت بگذارد و کار مردم را مختل کند.کمک به دولت وظیفه همه ماست.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس،ادامه داد: تذکر، سوال، استیضاح و در نهایت رای ندادن به یک وزیر مخالفت با وفاق نیست و اتفاقا انجام این اقدامات نظارتی در مجلس دلسوزی برای موفقیت بیشتر دولت است و اگر ما احساس کنیم وزیری قوی و کارآمد است موظف هستیم به او کمک کنیم اگر وزیری هم ضعیف بود ما باید به موقع عمل کنیم تا دولت نیروی تازه نفس بیاورد و جایگزین کند.

گودرزی در پاسخ به انتقادات درمورد زمان مطرح شدن موضوع استیضاخ برخی وزیران درحالی که فقط ۴ ماه از فعالیت دولت چهاردهم گذشته است، با ذکر این نکته که به عنوان سخنگوی هیات رئیسه از منظر مجلس سخن می گوید، گفت: آیین نامه داخلی مجلس این اختیار را به نمایندگان داده است که هرزمان تشخیص دادند باحداقل ۱۰ امضا بتوانند وزیری را استیضاح کنند. حق مسلم نمایندگان است و اگر چنین تشخیصی بدهند به وظیفه خود عمل کنند و قانون هم فصل الخطاب است و دولت هم استقبال می کند.

سخنگوی هیات رئیسه: مجلس خود را موظف به تعامل با دولت می داند/ استیضاح فرصتی برای دولت

وی افزود: از کسانی که داعیه دار دلسوزی برای دولت هستند تقاضا دارم فضا را برای نمایش مردم سالاری دینی در کشور مساعد کنند اینها نقاط قوت فضای سیاسی کشور وتعامل با دولت محسوب می شود، تعامل با دولت بدین معنا نیست که اگر دولت لایحه ای به مجلس آورد صفر تا صد این لایحه به تصویب نمایندگان برسد محور باید منافع مردم و مصالح نظام باشد و تاکید می کنم قصد و غرض مجلس از استیضاح به معنای تضعیف دولت، چوب لای چرخ دولت گذاشتن و تقابل با دولت نیست و معتقدیم باید دولت را کمک کنیم و این نه تنها یک اعتقاد قلبی است بلکه یک باور عملی است و ما این را تکلیف می دانیم.

گودرزی با تاکید بر اینکه مجلس از وظیفه نظارتی خود کوتاه نخواهد آمد، گفت: وظیفه نظارتی خود را در مسیر تقویت دولت و خیر عمومی بکار می بریم و خود را ملزم به تعامل با دولت می دانیم کما اینکه رئیس جمهور محترم آقای پزشکیان همکار ما در مجلس بوده است و تلاشمان این است که دلسوز دولت باشیم، اعضای دولت هم اگر در زمان مقتضی به تذکرها و سوالات نمایندگان پاسخ دهند این باعث تعامل بیشتر دولت و مجلس خواهد شد.

نماینده بروجرد درخصوص اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر نمایشی و سیاسی خواندن استیضاح در شرایط امروز کشور و همچنین ماههای ابتدایی فعالیت دولت چهاردهم، گفت: به نظرم منظور آقای قالیباف این است، تلاش ما باید این باشد که انجام وظیفه نظارتی نمایندگان به استیضاح نکشد یعنی عملکردها به نحوی باشد که کار به جایی کشیده نشود که نماینده مجلس برای استیضاح امضا جمع آوری کند. این هنر وزیر است که از این فرصت و نگاه مجلس بتواند بهره ببرد معنای سخنان آقای قالیباف این است که مجلس اصراری به استیضاح ندارد، اما اگر ضرورت پیدا کند حتما برابر وظیفه عمل خواهد کرد و این به معنای تعامل سازنده است نه تقابل.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درخصوص فرایند قانونی استیضاح وزیران در مجلس، گفت: استیضاح براساس قانون فرآیندی دارد، یک موقع ممکن است در ذهن فردی باشد و یا در سامانه ثبت شده و هنوز به هیات رییسه ارجاع نشده است بعد از اینکه استیضاح به هیات رییسه ارجاع شود هیات رییسه اعلام وصول می کند و به کمیسیون مربوطه ارجاع می دهد و بعد کمیسیون از نماینده استیضاح کننده و وزیر دعوت می کند که در جلسه مشترک حاضر شوند و اگر نمایندگان در این جلسه قانع شوند پرونده استیضاح بسته می شود در غیر اینصورت درخواست استیضاح به هیات رییسه ارجاع می شود و هیات رییسه در اولین فرصت این استیضاح را اعلام می کند.

مجلس و همه بخش های نظام از شعار وفاق دولت چهاردهم حمایت می کنند

این نماینده مجلس در ادامه درخصوص شعار دولت چهاردهم با عنوان «وفاق ملی» گفت: وفاق، وحدت و همدلی با محوریت منافع نظام و مصالح مردم، شعار جمهوری اسلامی است.در واقع همه دولت ها در طول تاریخ انقلاب اسلامی به دنبال وحدت و انسجام ملی بوده اند و هر کجا که ما هماهنگ، یکپارچه و منسجم عمل کرده ایم، موفق بودیم. مصداق بارز این همدلی هشت سال دفاع مقدس است که اگر همدلی بین نظام، دولت و آحاد مردم نبود ما توفیقاتی نداشتیم.همچنین یکی از نقاط قوت و وجوه متمایز در موضوع وحدت و انسجام، عملیات وعده صادق و هماهنگی بین دولت، نظام و مردم بوده است که ما این را به همه وجوه جامعه تسری می دهیم.

گودرزی افزود: شعار دولت چهاردهم هم بحث وفاق انتخاب شده است که این هدف متعالی در قالب وفاق ملی دنبال می شود، وفاق به معنای هماهنگی، همدلی و همراهی برای موفقیت، حل مشکلات کشور و تسهیل در امور مردم است و به طور طبیعی مجلس و همه بخش های نظام از این شعار حمایت می کنند.

نماینده بروجرد اظهارداشت: آنچه ممکن است محل تزاحم واقع شود تفسیرها از این مطلب است، ما باید سعی کنیم این وفاق محور داشته باشد و محور آن تامین مصالح نظام و حل مشکلات است. با قاطعیت عرض می کنم مجلس برای تحقق این شعار در کنار دولت است و برای موفقیت آن تلاش می کند چون دولت متعلق به همه نظام است و حتما توفیق دولت موفقیت همه ما خواهد بود اگر پرچم دولت بالا برود پرچم نظام بالا رفته است البته باید تا جایی که امکان دارد در این موضوع به فهم مشترکی برسیم.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس درپاسخ به سوالی درخصوص انجام تحقیق و تفحص ها در بعد نظارتی، گفت: از ابتدای مجلس دوازدهم تا ششم دی ماه ۱۴۰۳، ۵۰ تحقیق و تفحص اعلام وصول شده از این ۵۰ تحقیق و تفحص ۳۸ مورد توسط هیات رئیسه به کمیسیون ها ارجاع شده و در حال بررسی است به هر حال فرایند تحقیق و تفحص این است که اول اعلام وصول شود و بعد به کمیسیون ارجاع شود. این تحقیق و تفحص ها مسیر رسیدگی را دنبال می کند و در واقع اگر گزارش در کمیسیون منفی شود به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد اگر گزارش مثبت باشد باز هم به رای نمایندگان گذاشته خواهد شد و نتیجه جهت پیگیری به مراجع ذی‌ربط ارسال خواهد شد.

گودرزی درمورد اقدامات عملی مجلس برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، گفت: آمار طرح‌ها، لوایح ، تذکر و سوال و همه اینها استخراج شده و بنا داریم در پایان هر ماه کاری در نشست رسانه‌ای آمار دقیقی از اقدامات انجام شده را ارائه دهیم به زودی گزارش کاملی از طرح ها و لوایح به مردم عزیزمان خواهیم داد.

عضو هیات رئیسه مجلس درمورد وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت نیز با بیان اینکه مهمترین مولفه موثر در خاتمه این طرح، تصویب و اجرای نهایی آن با کمک دولت است، گفت: هم نمایندگان مجلس و هم رئیس جمهور و دولتمردان در شعارهای انتخاباتی خودشان بحث ساماندهی نیروهای شرکتی را مورد تاکید قرار داده اند،فرایند قانونی این طرح طی شده و پای کار بودن دولت کمک می‌کند که مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در واقع همراهی بیشتری را داشته باشد.

سخنگوی هیات رئیسه: مجلس خود را موظف به تعامل با دولت می داند/ استیضاح فرصتی برای دولت

گودرزی افزود: این کار ارزشمندی است که توسط مجلس شورای اسلامی انجام شده و تایید شورای محترم نگهبان را دارد و امیدواریم این موضوع اجرا شود و ما شاهد پایان دادن به این نابسامانی در نظام اداری و استخدامی کشور باشیم. متاسفانه یک حجم نامعلومی از نیروهای انسانی در یک بروکراسی سایه و پشت این سازوکارهای غلط، پنهان شده اند و کسی پاسخگو نیست حتی عدد و رقم دقیقی هم از این کارکنان وجود نداره هرچند که در قوانین موضوع را ضابطه مند می‌کنیم باز هم در جذب دچار انحراف می شویم و شاهد تولید نارضایتی در این حوزه هستیم و باید بدانیم حذف شرکت های واسطه باعث افزایش رضایتمندی و امنیت شغلی خواهد شد. از ریاست محترم جمهور می خواهیم که کمک کنند تا هر چه زودتر این طرح عملیاتی شود.

این عضو هیات رئیسه مجلس درمورد وضعیت لایحه کاهش ساعت کاری کارکنان دولت، گفت: این لایحه در دولت گذشته تقدیم مجلس شد در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و شنبه ها تعطیل اعلام شد اما شورای نگهبان ایراد گرفت در بررسی مجدد مقرر شد ساعات ارائه خدمت کارکنان به ۵ روز هفته محدود شود و دو روز تعطیل شود و ساعات کاری هفته نیز از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت تقلیل یابد این لایحه در کمیسیون نهایی و به هیات رییسه ارجاع شده است و در اولین فرصت مناسب آن را در دستور کار قرار خواهیم داد امیدوارم با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان شاهد اجرای این قانون باشیم البته به نظر می رسد اکثریت جامعه موافق تعطیلی پنج شنبه و جمعه در نظام اداری کشور هستند.

گودرزی درخصوص اقدامات عملی مجلس شورای اسلامی برای حل مشکل آلودگی هوا، گفت: مجموعه ای از علل و عوامل در موضوع آلودگی هوا دخیل هستند که ما امروز شاهد این وضعیت هستیم و موجب تعطیلی دستگاهها و نهادها در پاره ای از مواقع شده است، معتقدم با اجرای بهره وری و تشدید نظارت و در صورت ضرورت با وضع قوانین این وضعیت قابل کنترل است، البته این موضوع فرابخشی است و نیاز است همه دستگاهها پای کار بیایند تعامل دولت و مجلس هم می تواند در حل این مساله تاثیر گذار باشد و باید به این نکته توجه کنیم که همه ظرفیت ها باید پای کار بیایند . تقویت ناوگان حمل ونقل عمومی و استفاده مردم از وسائل نقلیه عمومی می توانددر کاهش آلودگی هوا بسیار موثر باشد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا