دولت وفاق و تقویت احزاب برای کمک به حل مشکلات مردم
به گزارش ایرنا، با به روی کارآمدن دولتِ وفاق، احزاب و تشکلهای سیاسی جان تازهای گرفتهاند. آنها که نبض جامعه و رابط بین مردم و مسئولان شناخته میشوند از اصولگرا، اصلاحطلب گرفته تا اعتدالیها، اعضای خانه احزاب و فراکسیون امید مجلس دهم به پاستور دعوت شدند و رو در رو و چهره به چهره با شخص دوم کشور بحث و تبادل نظر کردند. گپوگفت دولتیها، فقط مختص به رئیسجمهور نبود، بلکه در روزهای اخیر نیز سه جریان مطرح کشور راهی میدان فاطمی شدند و با معاون سیاسی وزیر کشور گفتوگو کردند.
به تازگی مسعود پزشکیان در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری میزبان دو تشکل سیاسی بود. ۱۱ دی ماه اعضای تشکل صدای ملت که با محوریت علی مطهری نایب رئیس پیشین مجلس تشکیل شده و در ادوار گذشته انتخابات از جمله آوردگاه ۱۴۰۲ هم حضوری فعال داشت با رئیس قوه مجریه دیدار کردند.
روایت یک فعال سیاسی از دیدار تشکل صدای ملت با پزشکیان
«پروین داداندیش» که هم در شورای مرکزی اعتدال و توسعه عضویت دارد و هم در انتخابات مجلس دوازدهم، عضو فهرست صدای ملت بود و اخیرا هم با حکم وزیر کشور مشاوروزیر و رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور شد، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی جزئیاتی از این دیدار منتشر و اعلام کرد: «رئیسجمهور با حوصله و دقت بسیار بیش از یک ساعت صحبتهای ۱۲ تن از دوستان را شنیدند. هر کدام از خانمها وآقایان در حوزههای تخصصی خود پیشنهادات و دغدغه هایشان را بیان کردند. در حوزههای تولید، صنعت، سلامت، اقتصاد، فرهنگ وهنر، کارو کارگر، فرهنگ عمومی، اعتماد مردم، ناترازیهای برق وگاز، آموزش وپرورش، رفع فیلترینگ، قانون حجاب و فضای تخریب رئیسجمهور و دولت وی از جمله برضرورت انتصاب زنان توانمند و متخصص در بدنه دولت و استانداریها و هدف گذاری دولت برای ارتقا جایگاه زنان در سطوح تصمیم گیری و اجرایی کشور تاکید شد.»
داداندیش نوشت: آقای پزشکیان در پاسخ به دغدغههای حاضران، صادقانه و در کمال خضوع تاکید کردند که برنامههایی وفق جلسات صاحب نظران وکارشناسان در دست تدوین و تهیه است تا برخی مسائل را حل کرده و بخشی از فرآیندها را اصلاح کنیم.
این عضو صدای ملت به نقل از رئیسجمهور اظهار کرد که در عرصه آموزش و پرورش بهصورت جدی پیگیر هستیم تا مدارسی که بدان نیاز است ساخته شود؛ «آموزش» نیاز به بازنگری و تغییر دارد. انشاءالله با حمایت مردم و با برنامهریزی تلاش خواهیم کرد که وضعیت فعلی رو به جلو دستخوش تغییر شده و از ملت عزیزمان به شرح اینکه «ملت خوبی داریم که ما را تحمل میکنند» تجلیل کردند.
۱۵ دی نوبت به حزب اتحاد ملت از تشکلهای فعال در جریان اصلاحات که دبیرکل آن(آذر منصوری )رئیس جبهه اصلاحات ایران است رسید تا با رئیسجمهور دیدار کنند. پزشکیان به اتحادیها گفت که دولت به صورت همزمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم به عنوان سه اولویت اساسی کشور در حال برنامهریزی و اقدام است. در بخش معیشت، صیانت از سفره مردم و حمایت از اقشار آسیبپذیر، در بخش آموزش محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی و تغییر کلی در شیوههای آموزش با هدف رفع تبعیض و در بخش سلامت ارائه خدمات با کیفیت و ارزان، با تمرکز بر افراد کم برخوردار با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها در حال انجام است.
وی تغییر در اولویتهای شورایعالی انقلاب فرهنگی در دولت چهاردهم را ثمره رویکرد وفاقمحور دولت دانست و تاکید کرد: «ما با گفتوگو و تفاهم توانستیم پرداختن به سه موضوع خانواده، آموزش و پرورش و دانشگاه به عنوان اجزای اصلی جامعه را به عنوان سه اولویت اصلی شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم و پرداختن به مسایل فاقد اولویت یا غیر مرتبط با وظایف این شورا را از دستور کار خارج کنیم.»
آنچه مشخص است، رئیسجمهور حسابی پای کار احزاب آمده و همچنان نشستهایش را با فعالان حزبی ادامه میدهد، از سوی دیگر معاون اول او نیز دیدارهای جداگانهای با اصلاحاتیها داشت از این رو سیاسیون دیگر نمیتوانند ادعا کنند، درهای پاستور به روی آنها بسته است. ضمن آنکه دوره کنونی، دوره تقویت احزاب است. این شاه بیت سخنان «علی زینی وند» معاون سیاسی وزیر کشور پس از دیدارش با دبیران کل احزاب اصلاح طلب بود.
او که از ۱۵ تا ۱۷ دی به ترتیب میزبان اصلاحطلبان، اصولگرایان و اعتدال گرایان در سالن پیامبر اعظم(ص) واقع در ساختمان فاطمی بود ،میگوید: ما علاقمند هستیم از توان احزاب و نخبگان حزبی مشورت بگیریم و از این نظرات در اداره و پیشبرد امور کشور نهایت استفاده را کنیم.(متن کامل خبر را اینجا بخوانید)
احمد شریف دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران درباره جلسه فعالان حزبی با معاون سیاسی وزیر کشور نیز گفت: جلسه هماندیشی احزاب اصلاح طلب با معاون سیاسی وزیر کشور بود که نظرات و دیدگاه های احزاب درباره مسائل مختلف و فضای سیاسی کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با مفید خواندن جلسه هم اندیشی با معاون سیاسی وزیر کشور،تاکید کرد: اغلب موارد از طرف دبیران کل احزاب مطرح شد و زینی وند به عنوان متولی در اداره فضای سیاسی کشور به صحبتهای دوستان با حوصله گوش دادند. این جلسات با احزاب مستقل اعتدالگرا و اصولگرا هم برگزار شد.
دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران براین باور است که تکرار این جلسات باعث می شود که درمورد افکار و نظرات حاکمیتی که متولی آن وزارت کشور است با احزاب که یک نوع واسطه بین جامعه و حاکمیت هستند همگرایی بیشتری صورت بگیرد .(متن کامل گفتوگو را اینجا بخوانید)
روابط دولت با احزاب در حد قابل قبولی است
سیدحسن رسولی از اعضای بنیاد امید ایرانیان هم درباره نحوه رابطه دولت چهاردهم با فعالان حزبی میگوید:در مجموع عارف و پزشکیان تا جایی که ما اصلاحطلبان مطلع هستیم هر نوع تقاضای ملاقاتی که با ایشان شده چه از سوی اصلاحطلبان، چه از سوی حزب مؤتلفه و چه جبهه پایداری را در کمترین زمان ممکن پاسخ دادهاند.
وی با بیان اینکه «معتقدم در عین نقصی که وجود دارد رویکرد آقای پزشکیان و آقای عارف صرفنظر از نقشی که بیان کردم، به گونهای است که میتوان ادعا کرد امروز روابط و مناسبات خوبی میان سامانه حزبی کشور با دولت برقرار است»، گفت: من شخصا امیدوار هستم که متولیان احزاب کشور با متقاعد کردن وزارت کشور و سایر بخشهای حاکمیتی و مجلس کمک کنند شرایطی را به وجود بیاورند که از این تعداد چندصد حزب در کشور کاسته شود. دو یا سه حزب فراگیر داشته باشیم و من فکر میکنم در این صورت است که این کمیت کمتر، خواهد توانست با اثربخشی و کارآمدی بیشتر نقصی که عرض کردم را برطرف کند.
عضو جبهه اصلاحات تصریح کرد: به اعتقاد من اکنون روابط و مناسبات دولت در حد قابل قبولی است احزاب و جناحهای سیاسی نمیتوانند مدعی شوند که گوش شنوایی برای شنیدن صدای مخاطبین وجود ندارد ضمن اینکه این نشست و برخاستها به تناوب ادامه خواهد داشت.(متن کامل گفتوگو را اینجا بخوانید)
اکنون که رابطه حسنهای بین خواص جامعه (کنشگران سیاسی و حزبی) با دولتمردان برقرار شده، باید پرسید دولت چهاردهم از این نشست و برخاستها به دنبال چیست؟
پل ارتباطی سه گانه
«نورالدین آهی» مشاور احزاب و تشکلهای رئیسجمهور به این پرسش پاسخ داد و در گفتوگویی گفت: من و تیمی که قرار است در حوزه احزاب و تشکلها فعالیت کنیم، پل ارتباطی میان مردم، احزاب و دولت هستیم. صرفاً رابطه میان احزاب و شخص رئیس جمهور نیستیم بلکه رابط آنها با کابینهایم. بدون کم و کاست نظر آنها را منتقل میکنیم.
تقویت گفتمانسازی مشترک از دیگر ماموریتهایی است که بر عهده گذاشته شده، رئیسجمهور در حکم من آورده است دیدار با صاحب نظران، تعمیق وفاق و ترویج عقلانیت سیاسی از دیگر مواردی است که بر عهده من گذاشته شده است. ما باید تقویت گفتمانسازی مشترک داشته باشیم و نمیدانم نام آن را در آینده چه میگذاریم، دوستان اصولگرا و اصلاحطلب و دیگر گرایشهای سیاسی باید بنشینند و گفتمان سازی مشترک برای حل مسائل سخت ارائه دهیم.
وی اظهار کرد: لازم است برای شناخت دقیق از مطالبات مردم، احزاب و تشکلها به ما کمک کنند تا ببینیم مطالبات و مسائل اصلی مردم چیست، برای حل آنها اولویت بندی انجام دهیم. زیرا مردم از ما و احزاب انتظار دارند که مطالبات حقیقیشان را پیگیری کنیم. یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهیم ارتقای نقش احزاب در تصمیمگیریهاست. اگر میخواهیم تصمیمی در دولت گرفته شود، باید ببینیم احزاب چه نگاهی نسبت به این تصمیم دارند.
مشاور رئیسجمهور به این نکته نیز پرداخت که تشکیل کارگروههای تخصصی برای احزاب و تشکلها یکی از وظایف اصلی ما است تا زمینه حضور احزاب و جریانهای فکری گوناگون فراهم شود.تقویت نقش خانه احزاب از دیگر برنامههای ما است که فکر میکنم با آمدن آقای کمالی -به عنوان رئیس دورهای خانه احزاب- این موضوع قوت میگیرد.
نتیجهگیری…
احزاب و تشکلهای سیاسی در عصرِ وفاق به عنوان مشاوران دولت شناخته میشوند و رئیس دولت هم با دیدارهای پیدرپی که با فعالان حزبی ترتیب میدهد ثابت کرده فقط شعار استفاده از نظر کارشناسان و خبرگان سیاسی را نمیدهد بلکه در عمل پای صحبتها و انتقادهای آنها ـ با سلایق مختلف ـ مینشیند، از این رو دورنمای ترسیم شده حاکی از آن است که رئیس دستگاه اجرا گامهای خوبی را برای تحقق وفاق برداشته است، این مطلب را «محمد صادق جوادی حصار» سخنگوی حزب اعتماد ملی میگوید و تاکید میکند که پزشکیان در راستای وفاق ملی مسیر بسیار خوبی را در پیش گرفته و گامهای مثبتی هم برداشته است. اگر همه لوازم تحقق این اراده فراهم شود و دیگران هم در این انگیزه با ایشان همآوایی و همراهی کنند به نتایج مطلوبی دست خواهیم یافت.(متن کامل گفتوگو را اینجا بخوانید)
از این رو انتظار میرود احزاب و سیاسیون هم با پاسخ به این پرسمان که اداره کشور چگونه است؟ به دولت چهاردهم در پیشبرد امور و حل مشکلات برای توسعه و پیشرفت کشور کمک کنند. «اینگوی و این میدان»
منبع : ایرنا