کتاب و ادبیات

فارسی را با «فارسی‌آموز دهخدا» بیاموزید

تهران- ایرنا- سامانه «فارسی آموز دهخدا» به عنوان جامع ترین سامانه نرم افزاری آنلاین آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان که توسط مؤسسه لغت نامه دهخدا طراحی شده، رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، سامانه آموزش فارسی دهخدا در مراسمی با حضور سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران و اعضای هیات رئیسه و شورای دانشگاه در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران رونمایی شد.
در این مراسم سید حسین حسینی ضمن اشاره به اهمیت این طرح در آموزش و گسترش زبان فارسی، راه اندازی این سامانه را گامی مهم در راستای تحقق اهداف علمی و آموزشی دانشگاه تهران در سطح کشور دانست. و عرصه بین المللی

همچنین محمود بیژن خانناظر علمی طرح و رئیس موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران در معرفی این سامانه نرم افزاری گفت: سامانه آموزش زبان فارسی برای یادگیری حروف الفبا و مهارت های چهارگانه خواندن. ، گوش دادن، نوشتن و مکالمه در وب با امکان آموزش غیرهمزمان یا ترکیبی این بوده است. این سیستم شامل ۹۴۴۵ محتوای متنی، صوتی، تصویری، ویدئویی و انیمیشن است و دوره آموزشی آن در قالب ۴۷ درس الکترونیک معادل ۷۲۰ ساعت حضوری ارائه شده است.

استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران درباره روند تولید محتوای دروس الکترونیکی این سامانه گفت: این محتوای آموزشی توسط ۳۶ نفر در ۳۰ ماه، با حجم کاری معادل ۹۵۰۰ نفر ساعت به بهره برداری رسیده است.

همچنین هادی ویسیمدیر پروژه و دانشیار دانشکده های علوم و فناوری میان رشته ای درباره فارسی آموز دهخدا گفت: این سامانه در قالب نرم افزار آنلاین، زبان فارسی را به غیر فارسی زبانان آموزش می دهد. بنابراین معلم پایه ای است که به دلیل تلفیق فناوری های نوین آموزش الکترونیکی و ایفای نقش معلم از کارایی بالایی برخوردار است و برای اولین بار در این سطح ارائه می شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، محتوای جامع و به روز در آموزش فارسی در قالب های متنی و چند رسانه ای شامل تمامی مهارت ها و مهارت های زبانی، آزمون تعیین سطح، تمرین و آزمون نهایی در فرآیند یادگیری، برگزاری کلاس های آموزشی مجازی به صورت ناهمزمان و به طور همزمان، تعامل با کاربران مختلف، از جمله پرسیدن سوال از مربی و سایر فراگیران و دریافت پاسخ از آنها، دریافت بازخورد اصلاحی از مربی و تلاش و تمرین برای بهبود عملکرد، مشاهده گزارش فعالیت و عملکرد توسط زبان آموز، نظارت بر عملکرد فراگیران توسط مربی و ارسال بازخورد متقاعدکننده، شخصی سازی برنامه درسی در گروه های کلاس توسط مربی، استفاده در انواع دستگاه ها و سیستم عامل ها. ، و رابط کاربری چند زبانه برای تعامل آسان مخاطبان ملیت های مختلف از جمله قابلیت های این سامانه است.

وایسی با تاکید بر مشارکتی بودن پروژه فارسی آموز دهخدا، تصریح کرد: در تولید این سامانه، همکاری اساتید و اساتید مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران در تولید محتوا و غیره صورت گرفته است. از مباحث مربوط به آموزش از قبیل سناریو نویسی سیستمی و نظارت و ارزیابی بهره گرفته شده است. از طرفی این شرکت موارد فنی از جمله پیاده سازی، برنامه نویسی و تهیه محتوای چند رسانه ای را انجام داده است و دکتر بیژن خان نیز نظارت کامل بر فرآیند تولید محتوا و مراحل فنی را بر عهده داشته است.

این طرح توسط معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تهران و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری انجام شد. این سامانه هم اکنون در سایت مؤسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی دانشگاه تهران موجود است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا