موسیقی

تغییرات مدیریتی بر کیفیت جشنواره موسیقی فجر تاثیری نداشت

رضا مهدوی با اشاره به ابعاد و اهمیت جشنواره جهانی موسیقی فجر به ارائه جزئیاتی از رویکرد و برنامه های چهلمین دوره جشنواره بین المللی موسیقی فجر پرداخت و اظهار داشت: جشنواره جهانی موسیقی فجر به دلیل تنوع بخش ها و بخش های آن از جایگاه منحصر به فردی در عرصه بین المللی برخوردار است. تاریخچه آن شرایط موسیقی کشور در مقاطع مختلف ممکن است مانع از دستیابی کامل آن به استانداردهای جهانی شده باشد.

وی با اشاره به بخش هایی مانند موسیقی بین المللی، نواحی، کلاسیک اروپایی، ردیف ساز، کودک و نوجوان، بانوان، پژوهشی و تلفیقی، گفت: این بخش ها در ۴۰ سال گذشته با فراز و نشیب برگزار شده و جایگاه ویژه ای را برای جشنواره

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر افزود: این بخش‌های متنوع در گذشته تا این حد در دنیا دیده نشده و باعث شده به عنوان جشنواره‌ای بی‌نظیر و ریشه‌دار در سطح بین‌المللی مطرح شود، اما حیف است که برخی از گرایش‌های موسیقیدانان ایرانی به گونه‌ای است که شایسته و ضروری است، اهمیت آن را درک نمی‌کنند.

مهدوی که برای دومین بار دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر است، درباره ارتقای سطح کیفی جشنواره گفت: چنین جشنواره محکمی را نمی توان یک شبه تغییر داد و یا در یک سال اجرا می توان تغییرات زیادی در جهت بهتر شدن ایجاد کرد. . ۲۰ درصد بهبود در سال به طوری که سال گذشته بخش های پژوهشی، زنان، بین الملل، کودکان و جوانان و موسیقی فیلم ایجاد، بازنگری و تقویت شد. امسال نیز همین مسیر طی خواهد شد.

وی بیان کرد: برای اولین بار در سال گذشته و امسال از حضور بانوان نوازنده در شورای سیاست گذاری و هیات انتخاب بهره مند شدیم و به اجرای بانوان و دختران ایرانی توجه ویژه ای داشتیم. همچنین تغییراتی در فرآیند فراخوانی، داوری و بخش موسیقی و آهنگ ایجاد شده است.

ارتقای کیفیت جشنواره در کنار کمیت

به گزارش روابط عمومی چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، این آهنگساز و نوازنده سنتور گفت: تمام تلاش ما این بوده و هست که بتوانیم در کنار کمیت، کیفیت را بالا نگه داریم، به همین دلیل یک شب اضافه کردیم. به اجراها، چون معتقدم جشنواره بین المللی موسیقی دهه ۷۰ فجر باید در همین شب دهم در بسیاری از سالن ها اجرا شود، اما نبود بودجه کافی مانع از این مهم شده است. رویداد تا کنون

مهدوی افزود: از همه نوازندگان در شاخه های مختلف به ویژه موسیقی دستگاهی خواسته ام حضور حداکثری داشته باشند و اساتید با حضور خود قوت قلب برای نسل جدید باشند. متأسفانه جشنواره در این زمینه به موفقیت چشمگیری نرسیده است و شاید زمان بیشتری نیاز باشد تا با رویکردی پیشروانه و جبران کاستی های به جا مانده در چند سال گذشته و رسیدن به جایگاهی که کشورهای همسایه و سایر کشورها درباره آن صحبت کنند، زمان بیشتری لازم است. اهمیت این جشنواره در ایران باید اصلاح نگاه صورت گیرد تا رویکرد واقعی اجرا شود.

تاثیر تغییرات مدیریتی در جشنواره

دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر درباره تغییرات مدیریت هنری و تاثیر آن بر روند برگزاری جشنواره موسیقی فجر گفت: سال گذشته تغییرات مدیریتی در نیمه راه جشنواره انجام شد و امسال این تغییرات در سطوح بالاتر رخ داد. ، اما خوشبختانه تاثیری در کیفیت جشنواره نداشت.

وی تاکید کرد: اصلاح آیین نامه جشنواره و افزایش اختیارات دبیر ضروری است. اگر اختیارات دبیر محدود باشد، نمی توان به تعالی و رشد جشنواره دست یافت.

مهدوی درباره اهمیت بخش مسابقه در جشنواره گفت: این بخش می تواند مشوقی برای حضور حداکثری جوانان باشد. من به شخصه خروجی هشتمین جشنواره موسیقی فجر هستم. آن دوره سال نوازندگان سنتوریون بود و این اتفاق مسیر زندگی من را تغییر داد و وارد دنیای تکنولوژی موسیقی شدم.

دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر افزود: هر چه این رویداد رقابتی تر باشد بهتر است. اهمیت جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از همه جنبه‌ها بالاتر و حساس‌تر از جشنواره‌هایی است که در طول سال برگزار می‌شود، بنابراین باید به این موضوع دقت کرد تا جایی که در بخش بین‌المللی نیز شاهد داوری و انتخاب باشیم.

چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه سال جاری در تهران و برخی استان های کشور برگزار می شود. این دوره به ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی آن بر عهده محمدعلی مراتی است.

انتهای پیام

منبع: سایت خبری هنرآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا