کتاب و ادبیات

هنر؛ روابط ایران و ترکیه را تقویت می‌کند

تهران – ایرنا – رایزن فرهنگی ایران در ترکیه بر اهمیت روابط فرهنگی دو کشور تاکید کرد و تصریح کرد: یکی از زمینه های مهم و تاثیرگذار برای تحکیم این روابط، حوزه هنری است که دو کشور اشتراکات زیادی به ویژه در آن دارند. در هنرهایی مانند خوشنویسی، تذهیب، نقاشی و غیره هنرهای سنتی دارند.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاددانشگاهی هنر، نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا با نمایش آثار هنری خوشنویسی، تذهیب و نگارگری با حضور سید قاسم ناظمی رایزن فرهنگی ایران در ترکیه محمد حسین شجاعی معاون سفیر ایران در ترکیه باریش دمیرچی معاون دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا، امین مختاری رئیس جهاد دانشگاهی هنر و حمیدرضا جمشیدی کیوریتور و مشاور هنری این رویداد به عنوان نماینده هنرمندان شرکت کننده در دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا افتتاح شد.

سید قاسم ناظمی وی با تاکید بر اهمیت روابط فرهنگی ایران و ترکیه گفت: هنر یکی از زمینه های مهم و تاثیرگذار برای تقویت این روابط است. در این زمینه، ایران و ترکیه اشتراکات زیادی به ویژه در هنرهایی مانند خوشنویسی، تذهیب، نقاشی و سایر هنرهای سنتی دارند. برگزاری این نمایشگاه که به همت جهاددانشگاهی هنر و با همکاری دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا برگزار شد، جلوه ای بارز از این همکاری های ارزشمند فرهنگی است.

نمایشگاه خوشنویسی مولانا نقطه ای برای گسترش تبادلات فرهنگی ایران و ترکیه است.

امین مختاری وی با قرائت بیانیه ای تاکید کرد: این نهاد هدف ویژه ای برای معرفی فرهنگ و هنر ایرانی- اسلامی در سطح بین المللی دارد. یکی از مهمترین اولویت های جهاد دانشگاهی در حوزه هنر، حمایت از توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و ایجاد مسیرهای دوسویه برای این شکوفایی مهم است.

رئیس حوزه هنری جهاد دانشگاهی ادامه داد: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای نمایش هنر خوشنویسی ایرانی و معرفی اشعار جاودانه مولانا شاعر و عارف بزرگ ایرانی به جهانیان است. این رویداد می تواند نقطه ای برای گسترش تبادلات فرهنگی و هنری ایران و ترکیه باشد و زمینه ساز همکاری های بیشتر دو کشور در زمینه فرهنگ و هنر باشد.

توسعه تعاملات هنری ایران و ترکیه

باریش دمیرچی وی یکی از اهداف اصلی موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا را تربیت آکادمیک هنرمندان اعلام کرد و افزود: در این راستا برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه فعلی نیز جزو برنامه ها و اولویت های تکمیلی این مسیر است.

نایب رئیس دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا با تشکر از هنرمندان جهاددانشگاهی افزود: از اینکه دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا را برای برگزاری نمایشگاه خوشنویسی آثار مولانا انتخاب کردید و این فرصت را برای ما فراهم کردید تا شاهد این آثار ارزشمند باشیم سپاسگزاریم. کار می کند.

نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا شامل ۴۰ اثر از ۱۶ خوشنویس برجسته با درجات فوق ممتاز و استادان نستعلیق، خطوط شکسته و شکسته نستعلیق به همراه هنرمندان برجسته در رشته نقاشی و تذهیب است که همگی در کوتاه مدت آموزش دیده اند. مرکز آموزش تخصصی جهاد دانشگاهی هنر این آثار زیر نظر و مشاوره هنری حمیدرضا جمشیدی ایجاد شده اند، بیش از ۶ ماه است که با دقت و ظرافت نوشته شده اند.

هنر؛ روابط ایران و ترکیه را تقویت می کند

نمایشگاهی با عطری خاص به نام مولانا

فضای نمایشگاه با عطر خاصی به نام “مولانا” که به همت جهاددانشگاهی هنر طراحی و تولید شده است، خوشبو شده است. این عطر که با الهام از رایحه های ملایم و تسکین دهنده خلق شده است، تجسمی از عمق معنویت و عرفان اشعار مولانا را در فضای نمایشگاه به ارمغان آورده است. رایحه این عطر که مخصوص این مراسم طراحی شده است، به طرز هنرمندانه ای حس آرامش و تمرکز را در بینندگان تداعی می کند و با حال و هوای آثار خوشنویسی و اشعار عرفانی مولانا فضایی معنوی و هماهنگ ایجاد می کند.

همچنین گزیده ای از اشعار عرفانی مولانا به زبان های فارسی و ترکی استانبولی به همراه موسیقی دلنشین و دلنشین در فضای نمایشگاه پخش می شود. این تصنیف هنری مخاطب را به سفری معنوی و درونی در ژرفای اندیشه ها و پیام های عرفانی این شاعر بزرگ دعوت می کند. این مهم فضایی منحصر به فرد و خاطره انگیز را ایجاد می کند و تجربه ای متفاوت از یک نمایشگاه هنری برای بازدیدکنندگان ایجاد می کند. تا مخاطب علاوه بر مشاهده و تحسین آثار خوشنویسی، ارتباط عمیق تری با عمق عواطف و مفاهیم اشعار مولانا برقرار کند.

نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا به همت جهاد دانشگاهی هنر و مشارکت و حمایت مادی و معنوی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین المللی الهادی و رایزنی فرهنگی برگزار می شود. ایران در ترکیه و به میزبانی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا از ۲۴ تا ۲۶ ژانویه. ۱۴۰۳ (۱۳ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵) در ترکیه.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا