کتاب و ادبیات

افتتاح نمایشگاه تا رونمایی از کتاب در گرامیداشت زبان سمنانی

سمنان – ایرنا – مراسم روز ثبت ملی زبان سمنان با افتتاح نمایشگاه عکس ۱۰۰ ساله تاریخ سمنان، رونمایی از کتاب فیلسوف حقیقت با حضور استاد غلامرضا اعوانی و رساله استاد ذبیح الله وزیری برگزار شد. سمنانی با تاکید بر استفاده از این زبان در امور روزمره. تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سمنانی زبان، نحوه کاشت گل نرگس، نوعی نان به نام گولچ و سفال و سرامیک سمنانی در سال ۱۳۹۳ در فهرست میراث معنوی ایران به ثبت رسید و دل مردم شاد شد.

زبان سمنانی ریشه در زبان پهلوی دارد و دارای ویژگی‌های دیگری از جمله نظام‌های صرفی و نحوی و نیز شباهت‌های ساختاری با زبان اوستا است و این جذابیت مورد توجه محققان ایرانی و غیر ایرانی قرار گرفت. زبان شناسان

انتقال شفاهی راهکاری مؤثر در زندگی زبان سمنانی

استاد برجسته فلسفه عصر یکشنبه در مراسم گرامیداشت روز ثبت ملی زبان سمنانی گفت: انتقال شفاهی نقش مهمی در حیات زبان سمنانی دارد.

غلامرضا اعوانی افزود: طبق تحقیقات علمی، اگر کمتر از ۳۰ هزار نفر به یک زبان صحبت کنند، آن زبان از بین می رود.

وی تاکید کرد: صحبت با اعضای خانواده به زبان سمنانی و آموزش دیگران نقش مهمی در بقای این زبان دارد.

استاد اعوانی تصریح کرد: اساس زبان فارسی زبان محلی است و در سال های اخیر بیش از هشت هزار زبان محلی از بین رفته است.

سمنانی زبان خاصی است

همچنین نویسنده و نویسنده چندین کتاب درباره زبان سمنانی گفت: برگزاری نشست های بزرگداشت زبان سمنانی نقش مهمی در ترویج زبان سمنانی دارد و این گونه آیین ها باید در زمان های مختلف مورد توجه قرار گیرد.

ذبیح الله وزیری سمنانی با بیان اینکه سمنانی زبانی خاص و دارای قوانین خاص است، ادامه داد: سمنانی گفتن با اعضای خانواده و در محیط کار و اجتماع بدون شرم و غرور نقش مهمی در انتقال شفاهی این زبان دارد و انتظار می رود سمنانی ها توجه داشته باشند. به عنوان یک وظیفه

مدیرعامل انجمن دوستداران میراث فرهنگی سمنان نیز گفت: از سال ۱۳۹۳ که زبان سمنانی به ثبت رسیده، ۶۰۰ عنوان برنامه برگزار شده است.

مجید غیبی افزود: انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان سمنان با تشکیل کارگروه های مختلف فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت داوطلبانه فعالیت می کند.

زبانی میراثی برای نسل های آینده

زبان سمنانی مانند هر زبانی در دوره کنونی در ذهن و زندگی گویشوران خود به حیات خود ادامه می دهد تا به امانتی ماندگار برای نسل های آینده تبدیل شود، اما باید برای حفظ این زبان اصیل و انتقال آن به نسل بعد تلاش بیشتری کرد. .

در زبان سمنانی دو جنس دستوری مذکر و مؤنث در اسم ها وجود دارد که شامل اسم های خاص، اسم های عام، معانی، اسامی مردم، مکان ها، غذاها، حیوانات و هر اسم دیگری و حتی کلماتی که وارد این گویش می شود. زبان های دیگر از این هستند آنها از قانون پیروی می کنند. حتی در قسمت ضمایر، ضمایر شخصی و سوم شخص مفرد، مذکر و مؤنث متفاوت است.

حیات یک زبان در نشر و تکرار آن است و انتظار می رود برای حفظ جان زبان سمنانی کارهای فرهنگی انجام شود.

یکی از بهترین راهکارها در این میان گفتگوی خانواده ها به زبان مادری در کنار انجام تحقیق و مستندسازی است که باید همراه با حمایت های فرهنگی، اختصاص بودجه و حمایت های مادی و معنوی باشد.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا