سیاست

برخی از نمایندگان و احزاب سیاسی اهداف خاص را در مخالفت با FATF دنبال می‌کنند

محمدرضا محسنی‌ثانی روز سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره بررسی FATF، CFT و لوایح پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بیشتر کشورهای دنیا در سازوکار مالی بین دولتی برای مبارزه با پولشویی و جرایم مالی حضور دارند. همچنین با توجه به تحریم‌های شدید اقتصادی و محدودیت‌هایی که علیه اقتصاد کشور اعمال می‌شود، راهکارهایی برای بی‌اثر کردن این تحریم‌ها مانند عضویت ایران در شانگهای و بریکس شکل گرفته است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: از طرفی کشورهای همسو با جمهوری اسلامی نظیر چین و روسیه به دلیل عدم عضویت ایران در FATF برخی مراودات تجاری را نمی‌توانند انجام دهند و حتی به ایران برای عضویت در FATF توصیه کرده‌اند که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی برای مراودات تجاری و اقتصادی با کشورهای بین‌المللی به دلیل عدم عضویت در FATF دچار مشکلاتی است.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی تشدید محدودیت‌های اقتصادی را سبب ایجاد مشکلاتی برای اقتصاد و مردم کشور دانست و تصریح کرد: بنابراین رئیس جمهور درخواست بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام را به رهبر معظم انقلاب مطرح کردند که ایشان نیز به دلایل شرایط فعلی کشور تشخیص دادند این موضوع بار دیگر در مجمع بررسی شود.

پیوستن ایران به این FATF کشورهای تحریم کننده ایران را خلع سلاح خواهد کرد

وی اضافه کرد: البته پیش از این FATF در مجلس نهم به تصویب رسید و ایرادتی نیز شورای نگهبان به آن گرفت که در نهایت مجمع تشخیص آن را بلاتکلیف گذاشت اما در دولت چهاردهم با تشخیص رهبر انقلاب این موضوع بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت که پیوستن جمهوری اسلامی به FATF سبب خواهد شد کشورهای تحریم کننده ایران خلع سلاح شوند.

محسنی ثانی درباره مخالفت برخی از احزاب سیاسی و نمایندگان مجلس با دستور رهبر معظم انقلاب برای بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: به نظرم برخی دوستان نماینده باید دقت بیشتری داشته باشند چراکه رهبر معظم انقلاب براساس حکمتی که همیشه راهگشا بوده نسبت به بررسی دوباره FATF تصمیم‌گیری کرده‌اند.

برخی از نمایندگان و احزاب سیاسی در مخالفت با FATF اهداف خاص را دنبال می‌کنند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: همچنین گاهی برخی مسائل سیاسی و حزبی بر مسائل اصلی کشور از جمله اقتصاد سایه می‌افکند تا دیدگاه‌های سیاسی بر اولویت‌های اقتصادی ترجیح داده شوند که نشان می‌دهد برخی از نمایندگان و احزاب سیاسی اهداف خاص خود را در این حوزه دنبال می‌کنند.

محسنی‌ثانی با اشاره به موضوع مذاکرات با طرف غربی که دولت چهاردهم در دستور کار دارد، گفت: در حوزه سیاست خارجی هیچ‌گاه دولت و رئیس جمهور به تنهایی تصمیم‌گیر نبوده و همیشه در تمام ادوار دولت‌های قبل هم باب مذاکره با طرف‌های غربی باز بوده است. البته در این مسیر جمهوری اسلامی توفیقاتی به‌دست آورده و گاهی نیز به دلیل کارشکنی طرف مقابل برخی اهداف محقق نشده است.

وی اخاطرنشان کرد: قطعا آنچه را که به عنوان مصلحت نظام توسط حاکمیت ترسیم و اعلام شده است در مذاکرات مورد توجه قرار خواهد گرفت و در این مسیر عزت، حکمت و مصلحت و اهداف جمهوری اسلامی مورد توجه است.

به گزارش ایرنا، محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد.

اف‌ای‌تی‌اف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج می‌کند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسیم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی گفته می‌شود.

گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهایی‌شدن، برای جمع‌بندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار می‌گیرد.

برخی نمایندگانِ مجلس روز دوشنبه ۲۴ دی ماه به بهانه بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تلاش کردند با فریاد، اعتراض و استفاده از کلمات رکیک در صحن علنی مجلس در مورد FATF حاشیه‌ها را بر متن غلبه دهند، اما پاسخ قالیباف با اشاره به نظر رهبر انقلاب پاسخی به این حواشی بود.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا