سیاست

فرمول تکراری تجمع غیرقانونی؛ هدف، زنده نگه داشتن تندروها است

سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در تشریح اقدامات مجلس شورای اسلامی برای پیشگیری از تداوم تجمعات غیرقانونی به خبرنگار سیاسی ایرنا، گفت: در کمیسیون شوراها در حال تصویب قانونی هستیم که تجمعات قانون‌مند شوند. البته مردم اعم از موافقین و مخالفین سیاست‌های مسئولین کشور باید برای بیان نظرات و مطالبات خود فضا داشته باشند. اظهار نظر کردن اشکالی ندارد اما توهین به افراد کار غلطی است و باید از آن پیشگیری شود. به هر حال هر کسی که از سوی دولت در یک کنفرانس خارجی شرکت می‌کند، نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران است.

ولی‌الله بیاتی افزود: اگر برخی افراد در تجمعات حواشی ایجاد نکنند مشکل چندانی پیش نمی‌آید بنابراین باید به این نکته نیز توجه کرد. برای بسیاری از ما نمایندگان مجلس پیامک‌هایی مبنی بر تخلف مسئولین می‌آید که گاهی درست و گاهی نادرست است. اگر نماینده‌ای تصور می‌کند یکی از مسئولین تخلف کرده است باید این مسئله را از طریق مراجع قانونی پیگیری کند.

برگزاری تجمعات اعتراضی باید مجوز داشته باشد

وی در ادامه تاکید کرد: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی نباید از برگزاری تجمعات مردمی ممانعت شود زیرا مردم ممکن است از عملکرد یک مدیر یا یک وزارتخانه راضی نباشند. پس نمی‌توانیم هر تجمعی را حمل بر مخالفت با نظام کنیم اما کسی که این تجمع را برگزار می‌کند باید با مراجع ذیربط هماهنگ کند و مجوز بگیرد. در مجلس به دنبال تصویب ساز و کار این فرآیند هستیم تا «مردم‌سالاری دینی» در جامعه پیاده شود.

سخنگوی کمیسیون شواها با بیان این که دشمان کشور منتظر هستند وفاق و صفوف منسجم مردم بهم بریزد، تصریح کرد: این که برخی افراد در چنین شرایطی برای دشمن فرصت ایجاد کنند، خطا است. در آستانه دهه فجر باید بیش از همیشه با هم متحد باشیم و برای حفظ این اتحاد اعتراض و انتقادات خود را صرفا از مسیر درست که همان مسیر قانونی است، دنبال کنیم. بنابراین توصیه می‌کنم این‌گونه تجمعات قانون‌مند و به دور از حواشی برگزار شود.

اگر نماینده‌ای برخلاف وظایفش اظهارنظر کند باید با وی برخورد شود

بیاتی در پاسخ به این پرسش که چرا قانونی برای برخورد با رفتارهای یک نماینده مجلس اعم از ادعای ترور رئیس‌جمهور سابق تا اتهام همکاری معاون رئیس‌جمهور مستقر با ساوک وجود ندارد، گفت: در این زمینه قانون وجود دارد اما به علت عدم اتمام قانونی که در کمیسیون شوراها در حال تصویب آن هستیم، برخوردهای سلیقه‌ای انجام می‌شود. علاوه بر این اگر یک نماینده‌ مجلس برخلاف وظایف نمایندگی‌ اش اظهارنظر کند یا در تجمع غیرقانونی شرکت کند باید از سوی شورای نظارت بر رفتار نمایندگان برخوردهای لازم با وی صورت بگیرد.

سخنگوی کمیسیون شوراها همچنین در واکنش به وجود تبعیض در برخورد با تجمعاتی مانند میدان پاستور و تجمعات صنفی گفت: مردم در جمهوری اسلامی ایران یکسان هستند و نباید هیچ تفاوتی میان شهروندان به واسطه انتساب آن‌ها به یک گروه و جناح قائل شویم. مسئولین باید هنر ایجاد فضا برای اعتراضات قانونی را داشته باشند و مردم نیز شأنیت حاکمیت و مسئولین را حفظ کنند.

هدف از توهین به ظریف زنده نگه داشتن تندروها است

یک نماینده ادوار مجلس با بیان این که حیات جریان تندور در ایجاد دوقطبی‌های کاذب است، به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: مایه تاسف است که نماینده شهری مانند تهران به یک تجمع غیرقانونی کم‌جمعیت برود و آن‌جا علیه رئیس‌جمهور و معاون وی اظهارات توهین‌آمیز کند. آقای ظریف بر اساس آن‌چه در سایت ریاست‌جمهوری و رهبری آمده است، معاون رئیس‌جمهور است و توهین به وی توهین به یک مسئول نظام است و هدف از آن زنده نگه داشتن تندروها است.

جلال رشیدی کوچی در ادامه افزود: تندروها با این اهانت‌ به ظریف می‌خواهند به جامعه هدف خودشان که درصد کمی از مردم را تشکیل می‌دهند و در هر دوره از انتخابات نیز مدام کمتر می‌شوند، بگویند به هر حال هستیم و به ما رای بدهید که این رفتار نادرست است. جالب است که این افراد در ۳ سال گذشته هر زمانی که صحبت از مذاکره و احیای برجام می‌شد، هیچ اعتراض یا تجمعی نداشتند و الان به یکباره سربرآوردند! برخوردهای دوگانه کشور را با توجه به این شرایط بسیار حساس بین‌المللی ملتهب می‌کند.

کمک تندروها به اسرائیل را هیچ کسی نمی‌تواند انجام دهد

عضو کمیسیون شوراها در مجلس یازدهم با اشاره به هزینه گزاف افراطی‌گری برای مردم و حاکمیت، گفت: امیدوارم خیلی زود جلوی این کارها گرفته شود. کمک این افراد (تندورها) به اسرائیل و به سیاست‌های سختگیرانه ترامپ را هیچ کسی نمی‌تواند انجام دهد زیرا با ملتهب کردن فضا، به دشمنان کشور و ملت اجازه می‌دهند از چنین فضایی علیه مردم استفاده کنند.

رشیدی کوچی در ادامه با بیان این که تندروها با هیچ کسی سر سازش ندارند، گفت: از قالیباف گرفته تا پزشکیان به همه توهین می‌کنند و فقط خودشان را خوب و ولایتمدار می‌دانند در حالی که نقطه مقابل رهبری قرار گرفته‌اند و در طول عمر انقلاب اسلامی به اسم رهبری هر کاری کرده‌اند. حضرت آقا در روز تحلیف آقای پزشکیان خاطرنشان کردند که همه باید به رئیس‌جمهور کمک کنند، اما این افراد چه کمکی کردند؟

تندروها دغدغه مردم و معیشت آن‌ها را ندارند

نماینده ادوار با تاکید بر این که تندروها اصلا دغدغه مردم و معیشت آن‌ها را ندارند، گفت: این‌ها هر لحظه که تریبونی در مجلس می‌یابند به دولت و به ویژه ظریف حمله می‌کنند. اما باید پرسید زمانی که آقای لطیفی به صورت کاملا غیرقانونی معاون رئیس‌جمهور پیشین و رئیس سازمان استخدامی کشور شد، چرا صدای هیچ یک ار این افراد درنیامد؟ آقای لطیفی چه رابطه استخدامی با دولت داشت که به استخدام درآمد؟ انتظار داریم قوه قضائیه و نهادهای امنیتی با تندروها برخورد کنند. مردم این‌ها را خوب شناختند و عمر سیاسی شان به زودی تمام خواهد شد.

تخاصم با رئیس‌جمهور یا سران همه قوا؟!

به گزارش ایرنا، عصر شنبه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ تجمع غیرقانونی کفن‌پوشان در میدان پاستور و مقابل گیت ریاست‌جمهوری برگزار شد. تجمعی که با اتهام و اهانت به رئیس‌جمهور و معاون وی همراه بود. کامران غضنفری، نماینده تهران در مجلس که در ماه‌های اخیر ادعایش درباره ترور رئیس‌جمهور سابق فرصتی برای دیده شدن این عضو جبهه پایداری فراهم کرد سخنران مراسم این مراسم بود.

غضنفری در این تجمع به شدت به محمدجواد ظریف حمله کرد و مدعی شد: «ظریف پیش از انقلاب با حمایت ساواک به آمریکا رفته است»! ادعایی که به نظر می‌رسد در امتداد ادعای ترور با هدف دیده شدن و تلاش برای از دست ندادن هواداران اقلیتی صورت می‌گیرد.

شاید در وهله اول چنین به نظر برسد که دیدگاه‌های رئیس‌جمهور و معاونش درباره موضوعاتی مانند حجاب، مذاکره با آمریکا، رفع فیلترینگ و امثال این موارد خشم افراطی‌ها را برانگیخته است و با سایرمسئولین طراز اول در صلح هستند اما با نگاهی کوتاه به سیر تجمعات غیرقانونی این طیف و همچنین نطق‌های نمایندگان آن‌ها در مجلس، نشانه‌های آشکاری از تخاصم و کشمکش با سایر سران قوا نیز دیده می‌شود.

روز جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳ تجمع موتوری با جمعیتی حدود چهل موتور سوار و با سخنرانی حسین‌الله کرم از چهره‌های مشهور تجمعات غیرقانونی دهه ۷۰ برگزار شد. در این تجمع محمدباقر قالیباف به دلیل عدم ابلاغ قانون «عفاف و حجاب» متهم به کودتا شد! ظاهرا پس از پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری، اهانت‌ها و اتهام‌های پی در پی به سران دو قوه مجریه و مقننه هنوز جبران شکست اقلیت را نکرده است

در اقدامی جدید، یک روز پس از تجمع میدان پاستور، علی خضریان یکی دیگر از نمایندگان جبهه پایداری در مجلس در تذکری طعنه‌آمیز خطاب به محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: «باید از جناب آقای دکتر اژه‌ای یک تشکر ویژه بکنم؛ درحالی که مجلس یک شبهه و فسادی را در واگذاری هتل‌های بنیاد مستضعفان فریاد می‌زند، ایشان با حضور خود در مجموعه بنیاد مستضعفان نشان دادند که باید عزم ما برای مبارزه با فساد جدی‌تر باشد؛ چون حاج آقای رئیسی را دیگر نداریم که پشتیبان ما باشد و مبارزه با فساد بخواهد انجام شود.»

هنگامی که تیغ کنایه و اتهام از مرزهای ریاست‌جمهوری و یارانش فراتر می‌رود و سران سایر قوا را نیز دربرمی‌گیرد، آیا وقت آن نرسیده است که زنگ خطر برای مقابله با این گروه اقلیت اما حاشیه‌ساز به صدا درآید؟ هر چند قانون این وظیفه را بر عهده نهادهای اطلاعاتی و امنیتی گذاشته است اما به نظر می‌رسد دولت پزشکیان با استفاده از راهبرد «بی‌اعتنایی» در تلاش است تا هدف افراطی‌ها را که بقا در ساختار حاکمیتی از طریق برهم زدن آرامش مردم، ایجاد تفرقه میان قوای سه گانه است، خنثی کند.

در چارچوب این راهبرد سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور با تاکید بر بی‌حاصل بودن جنجال‌های افراطی‌ها نوشته است: «با تلاش مجدانه ‎رئیس‌جمهور ‎پزشکیان بهترین و راهگشاترین تصمیم‌ها برای اداره بهتر کشور در سایه ‎وفاق و همدلی و همراهی سران سه قوه و حمایت داهیانه مقام معظم رهبری صورت گرفته و خواهد گرفت. جنجال‌های افراطیون جریان‌های گوناگون محلی از اعراب ندارد.»

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا