انتشار اولین مجله علمیپژوهشی انرژی کشور از سوی دانشگاه امیرکبیر
تهران- ایرنا- رئیس دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و سر دبیر مجله از انتشار اولین شماره مجله علمیپژوهشی تخصصی در حوزه انرژی، به زبان انگلیسی خبر داد و گفت: تاکنون مقالات این حوزه در مجلات غیر مرتبط به چاپ میرسید و اولین شماره این نشریه به زودی از سوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر خواهد شد.
به گزارش روز یکشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پرویز پروین گفت: اولین شماره این مجله با عنوانadvances in Energy Science and Technology» » و یا «آخرین یافتهها در علم و فناوری انرژی» در حال چاپ است.
وی تاکید کرد: مجله انرژی با نام اختصاریAEST مقالات کامل علمی، مقالات کوتاه (letter)، مقالات مروری (Review article) و نیز گزارشات فنی (Technical Report) در خصوص آخرین پیشرفتها و یافتههای علمی و فناوری در حوزه انرژی پذیرشی را به چاپ میرساند.
وی با اشاره به اهمیت این مجله که ناشر آن دانشگاه صنعتی امیرکبیر است، افزود: در کشور ما منابع انرژی متنوع فسیلی و نیز تجدیدپذیر و پاک وجود دارد و ایران از تولیدکنندگان مهم جهانی انواع انرژی به شمار میرود، از سوی دیگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارای پنج دانشکده مهندسی انرژی، مدیریت انرژی، برق، نفت و مکانیک است که به صورت تخصصی در موضوعات مرتبط با حوزه انرژی فعالیت آکادمیک دارند و ضمن آنکه دانشکده مهندسی شیمی نیز مسائل مرتبط با انرژی را پیگیری میکند.
پروین ادامه داد: متاسفانه تاکنون در کشور مجلهای که به طور خاص به حوزه انرژی بپردازد وجود نداشت و پژوهشگران و اعضای هیات علمی مجبور بودند مقالات خود را به ژورنالهای غیر تخصصی ارسال کنند با تاکید رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تمهیداتی صورت گرفته که اگر چه ژورنال به صورت علمی پژوهشی آغاز به کار میکند ولی مقالات برتر و گزیده آن در مجلد ویژه ژورنالهای معتبر انرژی مانند ژورنال Energies به صورت «موضوع ویژه» (Special issue) به چاپ خواهد رسید. به ویژه به اعضای هیات علمی که برای ارتقا به انتشار مقاله علمیپژوهشی در یکی از مجلات داخلی دانشگاه نیاز دارند، این نوید را میدهیم که مجله انرژی یکی از بسترهای معتبری است که آنها میتوانند در آن فعال شوند.
رئیس دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک اضافه کرد: در این راستا با اساتیدی که در خارج از کشور در حوزه نیروگاههای خورشیدی مشغول به تحقیق هستند، مذاکراتی داشتیم تا در هیات تحریریه این مجله با آنها همکاری آکادمیک جدی داشته باشیم.
پروین، انرژی را یکی از اصلیترین عوامل پیشرفت اقتصادی و تولید ناخالص داخلی و توسعه پایدار توصیف کرد و افزود: از آنجا که انرژی برای کشور ما که در آن مزیتهای ویژه داریم، دارای اهمیت است، این مجله در تمامی حیطه انرژی از جمله فسیلی، نفت، گاز، تکنولوژی تبریدی (LNG)، نیروگاههای هستهای و انرژی پاک شامل هیدروژن، خورشیدی و باد را در بر میگیرد. بهویژه در مقولههای مدیریت و اقتصاد انرژی بتواند راهحل مناسب برای مشکلات روز افزون ناترازی انرژی ارائه دهد.
وی شاخههای تولید و توزیع انرژی، انرژی های تجدیدپذیر، سیاستگذاری انرژی، مدلسازی و بهینهسازی مصرف انرژی و زمینه انرژی و محیط زیست را موضوعات مهم در این مجله عنوان کرد و گفت: خوشبختانه با توجه به متخصصان بسیاری که دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این حوزه دارد، میتوان از آنها در زمینه ارتقا و توسعه فعالیت این مجله بهره برد.
رئیس دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه امیرکبیر با اشاره به منابع انرژی موجود در کشور یادآور شد: کشور ما در منابع نفت و گاز، رتبه اول را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است و فرصت خوبی برای کشور است تا فناوریهای پیشرفته با همکاری دانشگاه در بستر این مجله رشد یابد ولی از آنجا که نگاه ما در برنامه توسعه انرژی، استفاده از انرژیهای پاک است باید به دنبال فناوریهای پیشرفته انرژیهای تجدیدپذیر نیز باشیم که البته ایران در منابع تجدیدپذیر انرژی خورشیدی، پتانسیل عظیمی دارد.
وی با تاکید بر اینکه پتانسیل تولید حدود چند هزار مگاوات انرژی باد و بیش از ۱۰۰ هزار مگا وات انرژی خورشیدی در کشور برآورده شده است، یادآور شد: بدترین اقلیمهای ایران از بهترین اقلیمهای کشورهای اروپایی و حتی ترکیه برای نصب نیروگاههای خورشیدی فتوولتاییک بهتر است زیرا غالب مناطق ایران از تابش خورشیدی بیش از ۱.۲ کیلو وات بر متر مربع برخوردارند.
پروین در خاتمه گفت: انباشت هیدروژن، پژوهش در انواع باتریها و ارتقای طول عمر آنها نیز از موضوعات کلیدی در این مجله تخصصی به شمار میرود و امیدواریم مجله انرژی امیرکبیر بتواند بستر مناسب رشد فناوری و بومیسازی را در حوزه انرژی فراهم سازد.
منبع : خبرگزاری ایرنا