«مائوئیسم»؛ مشعلی که چراغ جنگ سرد را روشن نگه میداشت
Tehran- Irna- کتاب “مائوئیسم” با زیر مجموعه “برگ تاریخ” منتشر شد. این روند فراتر از مرزهای چین است و همانطور که در این کتاب گفته می شود ، مائوئیسم همیشه یکی از مشعل هایی بوده است که چراغ جنگ سرد را روشن کرده است.
به گفته گزارشگر فرهنگی ایرنا ، مورخ تحسین شده ، جولیا لاول بازاریابی مائوئیسم با نقش چین در شکل دادن به این جنبش و مشروعیت آن در جهان سروکار دارد. روایت جذاب و خواندنی این کتاب ما را با مزارع چای در شمال هند به آند آمریکای جنوبی ، از محله پنجم پاریس گرفته تا سرزمین های تانزانیا و از مزارع برنج کامبوج گرفته تا بالکن های محله Brickston London می برد.
در مقدمه این کتاب آمده است: از اوج قدرت مائو فلونگاین هرگز به اندازه درک امروز از مائوئیسم مهم نبوده است. اگرچه اندیشمندان غربی مدتهاست که از آرمانهای مائوئیسم رها شده اند و به سرمایه داری استبدادی رسیده اند ، اما مائو و اعتقادات وی هنوز در مرکز سیاست های جمهوری خلق و مشروعیت دولت کمونیستی آن قرار دارند. با رشد سریع اختلافات و واگرایی بین چین و غرب ، نیاز به درک مشروعیت سیاسی مائو به طور فزاینده ای احساس می شود.
در طول زندگی و بعد از زندگی مائو ، قدرت و جذابیت مائوئیسم همیشه فراتر از مرزهای چین بوده است. در سراسر جهان ، مائوئیسم همیشه یکی از مشعل هایی بوده است که چراغ جنگ سرد را روشن کرده است. مائوئیسم جنگ ویتنام را تشکیل داد و خونخوار قرمز را در کامبوج به ارمغان آورد. به حرکات مقاومت ضد کلونی کمک کرد و حتی گاهی اوقات آنها را امتحان کرد. الهام بخش تروریسم در آلمان و ایتالیا جنگ و قیام در پرو ، هند و نپال بود- برخی از آنها حتی پس از مرگ مائو ، حتی پس از مرگ مائو ، هنوز زنده هستند.
کتاب پس از کتابی در مورد نویسنده و مقدمه در چهار فصل از جمله “مائوئیسم چیست؟” ، “ستاره سرخ – انقلاب توسط کتاب” ، “شستشوی مغزی – چین و جهان در دهه ۱۹۸۰” ، “انقلاب جهانی” ، “سالها از زندگی در خطر – رابطه با اندونزی ، “قبل از آفریقا” ، “مائو دومینوس؟ ویتنام و کامبوج ، “مائوئیسم در ایالات متحده و اروپای غربی” ، “خورشید سرخ در مسیر پرولی” ، “رئیس چین ، مائوئیسم در هند” ، “نپال- مائوئیسم در قدرت؟” ، “چین مائوئی” و آخرین Word نوشته شده است و بخش هایی مانند تصاویر ، رویدادها ، نوشتن ، کتابشناسی ، منابع دیگر و پروفایل دارد.
در آغاز فصل هفتم این کتاب ، “دومینوهای مائو؟ ویتنام و کامبوج” ، بخوانید:
وزارت دفاع ایالات متحده یک فیلم آموزشی کوتاه به نام نقشه جنگ چین را به سربازان و افسران خود نشان داد. چنین محصولاتی معمولاً از نظر تحلیلی بسیار دقیق هستند و این فیلم نیز از این قاعده مستثنی نبود. در قلب راوی ، راوی گفت: “نقشه جنگ چین سرخ طرحی برای انقلاب است … شکست محاصره فتح و برده داری جهان.”
تصاویر گرافیکی فلش های بزرگی را که از چین به آسیا ، آفریقا ، اروپا ، آمریکای شمالی و جنوب کشیده شده است نشان می دهد. فلش ها پس از رسیدن به اهداف خود ، اژدها بودند که در سراسر جهان چادر بودند. برنامه مائو همانطور که برنامه ریزی شده است … امروز ، چین کمونیست به دنبال گسترش نام تجاری خود از انقلاب جهانی است …. مرکز ایدئولوژیک یک جهان برده داری است.
این فیلم جاه طلبی های مائو را در جهان به تصویر کشیده است ، اما اول از همه ، روی یک نکته متمرکز شده است. این فیلم گفت ویتنام مکان انقلاب جهان مائوئیستی است. در ویتنام ، کمونیست های ویتنامی در دهه ۱۹۸۰ به طور عمدی جنگ چریکی مائو تسو تانگ را تکرار می کردند. اگر ویتنام افتاده بود ، ممکن است سایر جهان سقوط کنند. لیندون جانسون که بعد از ترور جان اف کندی این فعالیت های جنگ ایالات متحده را در دهه ۱۹۸۰ ، در یک برنامه خبری دیگر به نام ویتنام شدت بخشیده بود؟ نکته ای که در بالا ذکر شده است ، “فلسفه و هدف کمونیست های چینی کاملاً واضح است که بر کل آسیای جنوب شرقی حاکم بر … تسلط بر جهان بزرگ فراتر از آن … تا حدی که نیمی از جهان به قلمرو آنها تبدیل می شود … » صفحه ۱.
کتاب کتابخانه مجسمه مائوئیسم در ۴ صفحه با ترجمه سعید کاتی او منتشر کرده است.
منبع : خبرگزاری ایرنا