کتاب و ادبیات

فصل تازه همکاری‌های ایران و ازبکستان؛ تبادل آثار نفیس و ایجاد اتاق‌های مطالعاتی مشترک

Tehran- IRNA- رئیس سازمان ملی و اسناد و مدارک ملی ایران و رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبک در مورد روشهای گسترش همکاری های فرهنگی ، تبادل نسخه های خطی ، کارهای نفیس و ایجاد اتاق های مطالعه مشترک بحث کرد.

به گفته ایرنا ، کتابخانه ملی سازمان روابط عمومی و مستندات ایران در این جلسه مجازی. گلمامرزا امیرخانی این دو برادر دو کشور گفتند: “ایران و ازبکستان نه تنها همسایگان تاریخی بلکه برادران فرهنگی هستند.” ارتباطات علمی و تمدن ما قرن ها برمی گردد. برای ما ، هیچ تفاوتی بین سمرکند ، بوخارا ، تاشکنت و فرگانا با اصفهان ، شیراز و مشهاد وجود ندارد. همه این شهرها متعلق به یک تمدن هستند. ما باید بیشتر و بیشتر این پیوندهای فرهنگی را تقویت کنیم.

رئیس سازمان ملی و اسناد و مدارک ملی ایران با اشاره به یکی از برنامه های اصلی کتابخانه ملی ایران با همکاری ازبکستان ، افزود: یکی از برنامه های مهم ما راه اندازی “اتاق ویژه تمدن اسلامی در ازبکستان است. “در این سازمان. این نه تنها می تواند زمینه ای برای نمایش آثار باشکوه ازبکستان باشد ، بلکه به ایجاد یک بستر تحقیقاتی مشترک برای دو کشور نیز کمک می کند.

در بخش دیگری از این نشست ، امیرخانی به تجربه خود در کنفرانس Vosco اشاره کرد و گفت: “پس از حضور در کنفرانس ، من اطمینان داشتم که مرکز تمدن اسلامی ، که توسط عبدالخالق اداره می شود ، روزهای مشخصی داشت. به ویژه پیام شکات میرزیف رئیس جمهور ازبک در این جلسه خوانده شد و نشان داد که این مرکز توسط مدیر ارشد این کشور پشتیبانی می شود. خوشبختانه ، در ایران ، رئیس جمهور مسعود میانه نیز توجه ویژه ای به توسعه نهادهای فرهنگی داشت.

یکی از اتاقهای مرکز تمدن اسلامی ازبک که به کتابخانه ملی ایران اختصاص یافته است

به دنبال این جلسه فردووی عبدالخالق وی همچنین از افتتاح “ساختمان جدید مرکز تحقیقات تمدن اسلامی” در اول سپتامبر (۱ سپتامبر) خبر داد و رئیس کتابخانه ملی ایران را برای حضور در مراسم افتتاحیه دعوت کرد.

رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبک همچنین اعلام کرد که یکی از اتاق های ویژه این مرکز به کتابخانه ملی ایران اختصاص خواهد یافت.

در بخش دیگری از این جلسه ، موضوع تبادل تصاویر و چاپ نسخه های خطی و اسناد تاریخی مطرح شد. عبدالخالیق با اشاره به اهمیت این همکاری گفت: مرکز تمدن اسلامی برخی از فعالیت های خود را به جمع آوری داده ها در مورد نسخه های خطی و نسخه های نفیس اختصاص داده است که برخی از آنها در ایران نگهداری می شود.

رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبک همچنین از اهدای یک مجموعه نفیس به ایران خبر داد و افزود: “این مجموعه شامل چاپ های نفیس مانند مینیاتورهای دوران شهروخ تیمورید یا لنگر قرآن کریم ، یکی از قدیمی ترین نسخه های قرآن است. در جهان و سلطان الهی حسین باکرارا.

در پایان جلسه ، گلمامرزا امیرخانی آمیرخانی آمریکا را برای هرگونه همکاری در چارچوب حقوق بین الملل از کتابخانه ملی و اسناد اعلام کرد و ابراز امیدواری کرد که این توافق نامه ها نه تنها در سطح کتبی منجر می شود ، بلکه به اقدامات ملموس و ملموس نیز منجر می شود.

طرفین موافقت کردند که در بازدید از رئیس مرکز تمدن اسلامی ازبک به تهران ، توافق نامه های همکاری فرهنگی این دو کشور تمدید و امضا می شود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا