شاعران پیشگامان فرهنگ هستند
تهران – ایرنا – معاون رئیس جمهور معاون رئیس جمهور فرهنگی و اجتماعی در اولین رویداد شعر لری به اهمیت فرهنگ هنرمندان اشاره کرد و گفت: شاعران پیشگام فرهنگ هستند.
به گفته خبرنگار ایرنا ، سید ضیا هاشمی دوشنبه ، اول ماه مه ، در اولین رویداد شعر لری ، “IL ASSITION” برای بزرگداشت داور فرییدون شاعر Kohgiluyeh و بویر احمد در تالار آلامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد و با اشاره به ویژگی های شاعر داور ، گفت: “عظمت و پسر محترم آنها نشان داد که این فرهنگ به نسل دیگری منتقل شده است.
وی ادامه داد: “ما این یادبود را به روح فرییدون داواری ، قاضی ، حسین پاندی و همه شاعران ، محققان و پیشگامان فرهنگ ، دانش و ادبیات این سرزمین ارائه می دهیم.”
هاشمی با بیان اینکه مردم لورستان به فرهنگ خود افتخار می کنند ، گفت: “ما به شاعران ، دانشمندان خود و به این سرزمین افتخار می کنیم.”
معاون رئیس جمهور فرهنگ و معاون رئیس جمهور اجتماعی افزود: نادار رضای ، معاون هنری وزارت فرهنگ و هدایت اسلامی ، همچنین از نوادگان زاگرس است و مسئولیت بزرگی دارد. زیرا آنها از نظر ادبیات و فرهنگ در یک منطقه حضور دارند.
وی از حضور مدیران فرهنگی در این مراسم قدردانی کرد: “این وظیفه ماست که با افتخار خدمت به فرهنگ این مرز را انجام دهیم.”
مشاور معاون اول رئیس جمهور افزود: “این رویداد از ایده های داوری الهام گرفته شده است. در قلب این برنامه ، پیوندهای قبیله ای و قبیله ای ، و همچنین مسافتی که جامعه مدرن با این پیوندها پیدا کرده است آشکار است ؛ هجرانی ، که جامعه شناسان از آن به عنوان یک موضوع مهم در جوامع مدرن یاد می کنند ، اما این هیجران از این رو دارایی است که دارایی را برای بازگشت به بازپرداختهای اجتماعی ما نشان می دهد ؛ باور کنید: زندگی بی جان زندگی نیست.
هاشمی گفت: “ما برای ساختن فرهنگ خود و در فرهنگی که عشق ، عشق و دوستی کاشته می شود ، زندگی می کنیم ، زندگی معنا پیدا می کند و شاعران پیشگام این فرهنگ هستند.” اربابان ، دانشمندان ، هنرمندان و مدیران فرهنگی ما به همراه این بزرگان بنیانگذاران فرهنگی هستند که به تدریج ساخته و شناسایی می شوند.
استاد علوم اجتماعی افزود: “بیایید از پیشگامان فرهنگ قدردانی کنیم ؛ کسانی که تنهایی و رنج ما را بیان می کردند به ما هشدار دادند و برای فردا لامپ شدند.
داوری غزل: شعر پدر من جغرافیای سرزمین سرزمین بود
در بخش دیگری از مراسم ، غزل داوریفریدون داوری با اشاره به خانواده هنری خود گفت: “پدر من ، مانند باران نرم ، در شعر فعلی بود.” او تمام زندگی خود را وقف حفظ و حفظ فرهنگ خود کرد ، گویی که مأموریت وی در این جهان چیزی بیشتر نبود. در تمام شعرهای خود ، او سعی کرد آداب و رسوم لری ، واژگان اصلی و باستانی را حفظ کند.
وی گفت: “پدر من مجذوب شجاعت و فداکاری شد.” یک معلم از خون شاگردان و همکلاسی های خود که در دفاع مقدس درگذشت ، قدردانی کرد. رمانتیک شهدا را به یاد می آورد.
داوری ادامه داشت: ما از سرزمین زاگرس آمده ایم. شعر پدر من را می توان به عنوان یک جغرافیای کامل از سرزمین لور ، از اوج کوه دنا و زردکوه تا فالک الفالک و خرام آباد دانست. او از جهان و زرتشت پرش کرد. ما مردمی با فرهنگ باستانی و غنی هستیم. آشنا با مردانگی و غرور در آن.
وی افزود: “پدر من ، با تسلط بر وزن اصلی و واژگان زبان لری ، توانست شعر را در قالب هایی مانند قاسیده ، دوبیتی ، کواترین ، غزل و حتی شعر جدید پخش کند ؛ شعری که در پیوند عناصر مشترک بین جدایی و بی نهایت معنی دار بود.
وی با بیان اینکه محتوای اشعار پدرش مبتنی بر روابط انسانی در فرهنگ ایرانی است ، وی گفت: “طعم عرفانی او از دلبستگی به شخصیت هایی مانند منصور هالاج ، شمس و مولوی سرچشمه گرفته است. عرفانی که با اشعار لری آمیخته شده بود ، در آثار او تجلی یافته بود.
وی ادامه داد: “پدر من سعی کرد با جمع آوری مقامات موسیقی باستانی محلی ، و بازسازی و تفریح ، میراث را زنده نگه دارد. مقاماتی که ریشه در صداها و ترانه های چوپان و نعمت داشتند. او معتقد بود که موسیقی اولین بازتاب انسان است ؛ نتیجه آهنگ هایی که صدای عشق در کار و زندگی شد.
“همه اینها یک احساس پویا را نشان می دهد ، و من فقط بار این را تحمل می کنم:” من باورنکردنی هستم ، پدرم ، یک پادشاهی. “
در بخش دیگری از این مراسم ، شاعران شعر را در لری می خوانند و خوانندگان ترانه های لری را دادند.
اولین رویداد ملی شعر لری “IL Feel” در تهران جشن گرفت.
این مراسم در تالار آلامه امینی دانشگاه تهران در سالن آلامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا