جایگزینی نهادههای دامی با هدف دستیابی به خوداتکایی
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – با توجه به آمار سالانه ۵ میلیون تن ورودی دام ، از جمله جو ، ذرت و وعده غذایی سویا ، که بیشتر آنها از طریق واردات تأمین می شوند زیرا به دلیل محدودیت منابع آب و شرایط آب و هوایی امکان پذیر نیست ، بنابراین ما به دنبال جلوگیری از بخشی از ورودی ها و توسعه گیاهان کم آب هستیم.
داود کولین گفت: “طبق آمار سالانه ، ۲ میلیون تن ذرت ، ۲ تا ۳.۵ میلیون تن وعده غذایی سویا و ۲ میلیون تن جو مورد نیاز است که به واردات ۱.۵ تا ۵ میلیارد دلار وارد می شود.” در همین حال ، طی پنج سال گذشته به دلیل جنگ اوکراین و افزایش قیمت های جهان ، ۵ میلیارد دلار تا ۵ میلیارد دلار برای ارائه این ورودی اختصاص یافته است.
جایگزینی ورودی های دام با هدف خودآگاهی در ورودی های خوراک
Alireza Aghahi ، رئیس گروه تحقیقات تغذیه و طیور انستیتوی تحقیقات علوم حیوانات ، گفت: “در رابطه با ورودی ها ، کمترین وابستگی به جو و بالاترین وابستگی بیش از ۲ ٪ در زمینه ذرت و وعده های غذایی سویا است.”
به گفته وی ، جایگزینی ورودی های دام از دو منظر باید در نظر گرفته شود. در هدف اول ، ما باید به دلیل محدودیت منابع آب ، ورودی های غذایی را به هر روش منطقی ارتقا دهیم تا به خودکفایی در زمینه غلات و اقدامات پروتئینی دست یابیم.
Aghashahi ادامه داد: ما در زمینه جایگزینی ورودی های دام و طیور توانایی های خوبی داریم ، اما اگرچه قابلیت مانور زیادی نداریم ، اما اوضاع می تواند بهبود یابد. به عنوان مثال ، در زمینه تولید می توانیم به سمت کشت تریتیکال حرکت کنیم و تا حدی (به دلیل بالاتر بودن تریتیک -پروتئین از جو) سهم وعده غذایی سویا نزدیک است.
این مقام گفت که در زمینه واردات قابل کاهش است ، و افزود: جایگزینی دام به معنای خاص در غلات نیست ، ۵ ٪ از خود کافی است ، اما در زمینه جو به حداقل می رسد ، اما در ناحیه ذرت و شایستگی ، آب امکان پذیر نیست. ما دست طولانی برای تولید ورودی های دیگر نداریم.
به گفته وی ، کاملینا با شرایط خشک سازگار است و تا حدی توسط سویا جایگزین می شود یا به عنوان مثال ، رشد جراح حتی با آب با کیفیت پایین می تواند افزایش یابد. بنابراین ، در قرارگیری ورودی ها ، ما باید بر اساس توانایی داخلی تصمیم بگیریم تا محدودیت های ورودی در زمینه دام و مرغ را کاهش دهد.
Aghashahi گفت: “ارتقاء خودآگاهی محدود به گزینه های دیگر نیست ، توجه داشته باشید که ما به دلیل محدودیت منابع آب و خاک وارد می شویم ، اما اگر سیاست درستی را اتخاذ کنیم ، می توانیم اعتماد به نفس خود را بهبود بخشیم.” به عنوان مثال ، اگر ما سهمی از واردات پروتئین دام دام و مرغ را به ذرت گلوتن اختصاص دهیم ، می توان با استفاده از اوره بیشتر (یک منبع داخلی) برای تهیه پروتئین نشخوارکننده ، که ما هیچ محدودیتی در تولید آن نداریم ، استفاده شود. شایان ذکر است که با تنوع ورودی های وارداتی ، اقتصاد می تواند وارد شود. این امر نیاز به تعریف ورودی های ارزشمند و متنوع به غیر از ذرت و جو و سویا در هر دو سیستم تخصیص ارز و توزیع ورودی (بازار) دارد. نکته دیگر این است که در زمینه سیاست مصرف ، یارانه ها باید تغییر کنند. اساس توزیع ورودی در هر سر یا هر قطعه کاهش استفاده از ورودی ها به طور کامل است!
شایان ذکر است که سورگوم به عنوان یک گیاه استفاده شده در خوراک دام و مرغ به خوبی با شوری و کم آبی سازگار است ، بنابراین گسترش منطقه کشت آن از نظر اقتصادی قابل دوام است و می تواند بخش قابل توجهی از نیازهای فعالان دام و مرغ را فراهم کند.
می توان سورگوم را با ذرت در تله های لبنی تعویض کرد
افشین صداد ، مدیرعامل اتحادیه دامداری ، گفت: “به سبک سبک ، مهمترین و اصلی ترین جو جو است و هیچ جایگزینی برای جو در جهان وجود ندارد.” در کشور ما سالانه ۵ میلیون و ۵ میلیون تن جو تولید می شود و مابقی آن از طریق واردات تأمین می شود.
به گفته وی ، در دام های لبنی که برای تأمین دام به ذرت نیاز دارد ، می توان بخشی از ذرت را با sygonom جایگزین کرد ، بخشی از وعده های غذایی با انواع دیگر وعده های غذایی که می تواند با سطح پروتئین جایگزین شود.
صداد ادامه داد: برخی از مواد خوراک دام دارای محدودیت های فیزیولوژیکی هستند ، در حالی که میزان خوراک دام بالاتر از حد مشخصی است ، اما باعث مسمومیت می شود. بنابراین ، نمی توان منابع آب را به طور کامل جایگزین کرد ، اما باید در دام برای جایگزینی ارتقاء انجام شود.
سویا ، ذرت و گندم ؛ ورودی های اصلی گله های تخمگذار در جهان
حمید رضا کاشانی ، رئیس هیئت مدیره اتحادیه طیور وطن ، گفت: “در واحدهای تخمگذار ، نمی توان جایگزین گیاهان کم آب با وعده غذایی سویا و سویا ، ذرت و گندم برای تخم گذاری گله ها در جهان استفاده کرد.”
وی گفت: غذای اصلی وعده غذایی سویا امکان تعویض گیاهان کم آب با رژیم های غذایی نیست و در برخی از کشورها استفاده از گیاهان کم آب و جایگزینی با خوراک دام ، توجیه اقتصادی گله را از بین می برد.
با توجه به محدودیت منابع آب ، بیشتر سویا و وعده های غذایی از طریق واردات تأمین می شوند که جایگزینی ذرت کم و علوفه ای می تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش جریان ارز از کشور داشته باشد.