افت حداقل ۳۰ درصدی تولید محصولات اساسی با استمرار ناترازیهای آب و برق کشاورزی
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – در سالهای اخیر ، سکوت چاه های کشاورزی یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان است که دولت ها همیشه باید سیاست های دیگری را برای از بین بردن مضرات اتخاذ کنند ، زیرا بخش کشاورزی تأثیر زیادی در ارتقاء امنیت غذایی و کاهش وابستگی در مرزها دارد.
بر اساس اسناد بالادست و سیاست های برنامه هفتم ، تصمیم گرفته شد ۵ ٪ خودکشی در محصولات اساسی و در چهار محصول استراتژیک و استراتژیک از جمله گندم ، برنج ، جو ، پنبه و شکر ، به یک خودکشی ۵ ٪ برسیم ، که همچنان روند کاهش چاههای کشاورزی و کاهش حجم چاههای کشاورزی را کاهش می دهد.
به گفته معاون وزیر امور خارجه آب و خاک ، حداکثر ۲ میلیارد متر مکعب آب سالانه در بخش کشاورزی مصرف می شود که باید در برنامه هفتم به ۵ میلیارد متر مکعب کاهش یابد ، که متأسفانه میزان آب مصرف شده توسط بخش کشاورزی را در پایان ماه مارس کاهش می دهد. قابل توجه خواهد بود
امیر هدایاتی ، رئیس وزارت امور آب کشاورزی وزارت کشاورزی ، گفت: با وجود جلسات مکرر وزارت انرژی ، آب اختصاص یافته در شش ماه دوم محصول که توسط استان مشخص شده است و استان و متأسفانه به تأخیر افتاده است زیرا وزارت انرژی در ۵ مارس به تأخیر افتاده است.
Hedayati گفت: با توجه به اینکه بخش کشاورزی ۲ ٪ از آب مورد نیاز در فصل پاییز و زمستان را مصرف می کند ، ۲ تا ۵ میلیارد متر مکعب شش ماه دوم است. این کمتر از ۲ ٪ است.
امنیت غذایی با محدودیت آب و قطع برق مسخره می شود
علمی آلامی ، رئیس انجمن صنفی کشاورزی گفت: “در نیم قرن گذشته ، برخی از آژانس ها و وزارتخانه ها بدون توجه به اهمیت تولید کشاورزی و قدرت غذایی و استقلال کشور پیش می روند. این بدان معنی است که این مسخره کردن امنیت غذایی است.”
وی افزود: وزارت انرژی به کشاورزی در برق حمله می کند و افزود: “با بهانه خشکسالی و کاهش بارندگی ، این فشار را به بخش کشاورزی وارد می کند ، زیرا آب و برق ارزان تر از سایر بخش ها است.”
آلامی ادامه داد: با کاهش حجم آب به ۵ میلیارد متر مکعب ، تخمین زده می شود که در نیمه اول سال حدود ۲ میلیون تن خسارت به محصولات کشاورزی خواهیم داشت. با این حال ، کاهش مصرف آب به ۵ میلیارد متر مکعب به بهانه خشکسالی توسط وزارت انرژی در ۵ مارس به وزارت جهاد گفته است که این نشانگر سوء مدیریت است.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی گفت که سوء مدیریت چاه های کشاورزی وجود دارد و می افزاید: “مسائل مربوط به کمبود آب و کاهش حجم آب کشاورزی در زمینه برق وجود دارد ، زیرا کشاورز برای استخراج آب در بخش کشاورزی به برق نیاز دارد ، که متأسفانه مشکل برق و آب را در وضعیت فعلی دارد.”
وی افزود: مقامات وزارت انرژی هماهنگی وزارت جهاد را ندارند که این سوء مدیریت به شدت به امنیت غذایی آسیب می رساند. به عبارت دیگر ، وزارت انرژی تمام فشار را به بخش کشاورزی برای پنهان کردن سوء مدیریت برق وارد می کند.
وی گفت: “وزارت انرژی خشکسالی کوتاهی را در پشت آن پنهان کرده است ، و وزارتخانه هیچ برنامه برنامه ریزی شده ای در زمینه خشکسالی ندارد و به جای حل مسئله به دنبال درآمد است و هیچ نگرانی برای تولید مواد غذایی ندارد.”
با توجه به اهمیت خودآگاهی از محصولات ضروری و استراتژیک ، تأمین برق و آب مورد نیاز بخش کشاورزی ضروری است و طبق قانون ، وزارت انرژی باید بخش کشاورزی را در اولویت قرار دهد تا مضرات را از بین ببرد.
آسیب جدی به خودآزمایی محصولات ضروری با ادامه محدودیت آب و برق
قاسم پیشوار گفت: “برنامه هفتم قرار است در پنج محصول اساسی به ۵ ٪ برسد ، اما این امر هنگامی حاصل می شود که زیرساخت های مورد نیاز برای تولید محصولات زراعی فراهم شود.”
به گفته وی ، بیشتر کشاورزان از آب و برق و سوخت برای محصولات خود استفاده می کنند ، که متأسفانه علی رغم قانون چاه های کشاورزی ، با آب و برق روبرو هستند ، به طوری که چاه های آنها در زمان کشت قطع شد ، با این محدودیت ها و ناهنجاری هایی که قادر به دستیابی به خودکفاتی و اهداف نیستند.
کشاورزان با مشکلات دیگری از جمله کمبود کود روبرو هستند که به دلیل کمبود کود است ، بنابراین کشاورز به ناچار سطح کشت را کاهش می دهد زیرا محصول موجود در زندگی است که به کود و آب نیاز دارد ، اگر به محصول نرسیم ، تا حد امکان تأثیر مستقیمی بر تولید دارد.
یکی از اعضای انجمن صنفی کشاورزی گفت: “اهداف قانون برنامه هفتم نیاز به تأمین زیرساخت ها دارد و تا زمانی که زیرساخت ها ارائه نشود ، کشاورز نمی تواند تمام مشکلات را برطرف کند و محصولات زراعی بالا را با کمترین درآمد و سود پرورش دهد.” بنابراین ، اگر بخواهیم به خودکفایی برسیم ، زیرساخت های لازم باید ارائه شود ، در غیر این صورت مقامات برای تأمین محصولات غیر ضروری وارد می شوند.
قطع برق در بخش کشاورزی قابل قبول نیست
آلیگولی ایمانی ، مدیر گندم -هارگاران ، گفت که قطع برق در بخش کشاورزی قابل قبول نیست. با این حال ، طبق قانون وزارت انرژی ، لازم است چاه کشاورزی چهار ساعته را تأمین کند.
به گفته وی ، علیرغم جلسات متعدد با وزارت جهاد با وزارت انرژی در مورد قطع برق کشاورزی ، ما هنوز به این نتیجه نرسیده ایم که ادامه روند یک ضربه جدی برای کاهش حجم بخش کشاورزی است.
ایمانی گفت که قطع برق بخش کشاورزی با سیاست خودکشی مغایرت دارد و می گوید که قطع برق حداقل ۲ ٪ از تأثیر مخرب بودن است زیرا در صورت نیاز به آب گیاه انجام نشده است. بنابراین ، با ادامه قطع برق چاه های کشاورزی ، دستیابی به اهداف برنامه هفتم برای خودکشی ۵ ٪ از محصولات اساسی امکان پذیر نیست.
وزارت انرژی علی رغم اهمیت بخش کشاورزی در امنیت غذایی و دستیابی به اهداف برنامه هفتم برای خودکشی ۵ ٪ از محصولات اساسی ، سیاست های لازم را برای از بین بردن بخش کشاورزی اتخاذ کرده است تا بخش کشاورزی در معرض برق و محدودیت آب نباشد زیرا با سیاست و اهداف خودآمدی درگیری است.