نکوداشت استاد حمیدیان؛ معلمی سعدیپژوه و مسلط بر ادبیات مدرن غرب
تهران- ایرنا- سعید حمیدیان ، استاد مشهور زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه Allameh Tabatabai ، با ویژگی های شخصیت علمی وی همراه بود. او معلم سعدی پیژوه است و همچنین به تحقیقات در ادبیات غربی علاقه مند بوده و آثاری را در این زمینه ایجاد کرده است.
به گفته گروه فرهنگی ایرنا انجمن سعید حمیدیانیک محقق برجسته و استاد زبان و ادبیات فارسی ، که توسط انجمن آثار و آثار فرهنگی سازماندهی شده است ، امروز (سه شنبه ، ۹ مه) با مشارکت اساتید ، محققان و علاقه مندان به ادبیات فارسی در سالن اجتماع شهید موتاهاری برگزار شد.
در آغاز مراسم ، رئیس جمهور انجمن آثار و آثار فرهنگی ، با اشاره به برخی از فعالیت های انجمن ، با تأکید بر اهمیت برگزاری یادبودها در زمان زندگی افزود: “ارزش آیین ها و بزرگداشت یادبودها بیشتر است که آنها در زندگی خود هستند.”
محمود شالوعلاوه بر این ، اخلاق ، فروتنی و اخلاص یکی از مهمترین ویژگی های دانشمندان بزرگ ایرانی را در نظر گرفت و گفت: “این عناصر در شخصیت دکتر حمیدیان هستند.”
سرانجام ، وی با اشاره به فعالیتهای گسترده تحقیقاتی حمیدیان در زمینه حافظ پیژوی و سعدی پیژوی ، اظهار داشت: تلاشهای علمی ، فرهنگی و ادبی دکتر حمیدیان باعث شده است که شعر و اندیشه شاعران و دانشمندان بزرگ ایران دوباره به ایرانیان و جهان شناسایی شوند.
نقش ویژه حمیدیان در سعدی پیژوی
رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه Allameh Tabatabai نیز از تلاش های وی در توضیح ایده های حکیم سعدی شیرازی ، با اشاره به وضعیت علمی و فرهنگی سعید حمیدیان قدردانی کرد.
غلامرزا زاکیانیوی گفت: “فکر و تأثیر سعدی را می توان به بهترین روش در آثار دکتر سعید حمیدیان مشاهده کرد.” آنها با یک قلم عمیق و توانمند ، زندگی و زمان سعدی را نشان داده اند.
وی گفت: “کتاب” سعدی در غزل یکی از مهمترین آثار دکتر حمیدیان است که در بین پژان سعدی جایگاه ویژه ای دارد. حمیدیان توانسته است مفاهیم پیچیده و فلسفی را در آثار بزرگان ادبی فارسی با بیان واضح و تحلیلی ارائه دهد. به طوری که حتی اساتید و دانشمندان فلسفه از آن بهره مند می شوند.
رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه Allameh Tabatabai تأکید کرد: “ما امیدواریم که جامعه فرهنگی ایران سپاسگزار باشد و دانشمندانی مانند دکتر سعید حمیدیان و میراث ارزشمند آنها تا حد امکان در نظر گرفته شود.”
معلم سعید حمیدیان
استاد بازنشسته دانشگاه Allameh Tabatabai ، سومین استاد و سخنران این مراسم ، همچنین از اهمیت دوستی با سعید حمیدیان در مورد اهمیت فضیلت یاد کرد و گفت: “وقتی دوستی فضیلت بنیاد است ، بنیاد نیز به نفع طرفین خواهد بود.”
عبار باباوی با اشاره به تأکید یونانی بر اهمیت دوستی ، وی افزود: “هرچه به زمان خود نزدیک می شویم ، میزان دوستی کاهش یافته است ، اما خوشبختانه دوستی من و دکتر حمیدیان پیوندی با فضیلت بوده اند و خوشبختانه ادامه می یابد.”
وی در ادامه به جایگاه زبان و فرهنگ در هویت ملی اشاره کرد و گفت: “فرهنگ ایرانی مظلوم بوده و مظلوم است و همیشه در معرض حمله است.” هویت ملی مفهومی است که خود را با زبان ملی تجلی می دهد. بنابراین ، دکتر حمیدیان زندگی خود را صرف احیای زبان فارسی کرده است.
دادبه همچنین بر عشق حمیدیان به یک معلم تأکید کرد و گفت: “او همیشه اخلاق معلم را حفظ کرده است.” اگر معلمی وجود نداشته باشد ، هیچ چیز از فرهنگ ، ادب و هنر باقی نمی ماند.
در پایان ، یکی از اعضای شورای عالی بنیاد بزرگ دائر ycl المعارف اسلامی ، دوستی را پایه و اساس همه ارزشهای انسانی توصیف کرد و خاطرنشان کرد: در فرهنگ ایران ، دوستی اساسی است و آینه آن ادبیات فارسی است. به همین دلیل است که زبان فارسی همیشه در معرض بیگانگان است.
یک استاد تأثیرگذار در حوزه ادبی کلاسیک و مدرن
زیر علی دهباشی سردبیر مجله Bukhara گفت: “ما در یک مقطع بحرانی و بحرانی قرار داریم و باید فرزندان و دانش آموزان خود را از سنین کودکی به زبان و ادبیات فارسی معرفی کنیم تا در آینده هویت اخلاقی و ملی خود را تشکیل دهیم.”
وی در بخش دیگری از اظهارات خود ، با اشاره به جنبه های کمتر شناخته شده حرفه فرهنگی و علمی حمیدیان ، افزود: یکی از جنبه های مهمتر دکتر حمیدیان حرفه وی در دهه ۵۰ است که نشان دهنده تسلط وی بر ادبیات مدرن غربی است. آثار و کتابهایی که در آن زمان نوشته و ترجمه شده اند و مقالات منتشر شده در مجلات ادبی آن زمان بسیار مهم هستند.
دهباشی همچنین بر موقعیت برجسته حمیدیان در زمینه انتقادات ادبی تأکید کرد و اظهار داشت: “نگاه عمیق و علمی استاد به ادبیات معاصر و انتقادات ادبی منجر به موفقیت چشمگیر در زمینه ادبیات کلاسیک شده است.” سادگی وی از ادبیات کلاسیک و غربی ، حمیدیان را به چهره ای تأثیرگذار در حوزه فرهنگی و ادبی ایران تبدیل کرد. بنابراین ، او یک الگوی مهم و تأثیرگذار برای دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در تحقیقات و تحقیقات ادبی است.
میراث هامیدیان ادبیات فارسی
استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه Allameh Tabataba'i سخنران نهایی این مراسم بود. وی در ابتدای اظهارات خود گفت: “من از سال ۵ افتخار دانش آموز استاد حمیدیان را داشته ام و هنوز هم از آموزه های آنها لذت می برم. با استفاده از دقت علمی و دامنه تحقیقات.
محمد امیر جلالی وی با تأکید بر توانایی حمیدیان در زمینه های کلاسیک ، مدرن و تصحیح متون استوراخان فارسی ، خاطرنشان کرد: آثار منتشر شده وی در حوزه فرهنگی و ادبی ایران می درخشد و دانش گسترده و عمیق وی از دیدگاه علمی خود را نشان می دهد.
پروفسور دانشگاه Allameh Tabatabai در مقایسه با نسل های قبلی ، حمیدیان را به عنوان یک چهره پیشرو توصیف کرد و گفت: “این استاد تحقیقات زندگی خود را صرف کرده است و آموزش همیشه ظاهری اصلاح طلب دارد و اخلاق و صداقت را در تمام فعالیت های خود قرار داده است.
سعید حمیدیان در جای خود قرار داشت و از انجمن آثار فرهنگی ، استادان و مهمانان حاضر در این مراسم قدردانی می کرد.
در پایان ، وی با پلاک قدردانی و قدردانی از انجمن آثار فرهنگی و هدایای دانشگاه آلامه تاباتابایی برای یک عمر از تلاش های فرهنگی و ادبی توسط سعید حمیدیان ارائه شد.
منبع : خبرگزاری ایرنا