علت مازاد پیاز روی دست کشاورزان چیست؟
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی – با وجود این واقعیت که الگوی کشت به سال ۲ بر می گردد ، هر سال بهانه های مختلفی برآورده نمی شود ، در حالی که چالش اصلی اجرای آن به دلیل کمبود بودجه و منابع است ، در حالی که اجرای این فرمان ، مشکلات و مشکلات تنظیم بازار کشاورزی و بازار را نمی بیند.
طبق قانون بودجه سال ، کل کشور تصویب شده توسط جلسه آزاد مجمع مشورتی اسلامی و مطابق بند (ب) این قانون ، وزارت جهاد موظف است الگوی کشت کشور را آگاه کند. در همین راستا ، الگوی الگوهای کشت در پنج سال گذشته به استانها اطلاع داده شد ، و با وجود این واقعیت که وزارت امور خارجه مقامات جهاد تصدیق می کنند که ۵ ٪ از برنامه الگوی کشت در بخش کشاورزی اجرا شده است ، واقعیت نشان می دهد که محصول دولت و نوسانات بازار محصولات زراعی است.
در همین راستا ، Gholamreza Gol Mohammadi ، رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی ، آموزش و ارتقاء کشاورزی ، گفت: “سال ۲ ، اعتبار لازم برای اجرای الگوی کشت با دلار ۲،۰۰۰ دلار ، ۲ تخمین زده شد که اکنون با نوسانات نرخ ارز به اعتبار بیشتری نیاز دارد.”
به گفته وی ، در زمینه کشاورزی ، ما ۵ ٪ از برنامه الگوی کشت را مورد بحث قرار دادیم ، اما اجرای آن منوط به تخصیص منابع مالی جدی است تا ما با بحران منابع آب روبرو نشویم. به عنوان مثال ، در استان ۶ هزاره در یک محصول پیشنهاد شده است ، در حالی که امسال به دلیل افزایش قیمت محصولات زراعی ، این محصول منجر به محصول شده است.
گل محمدی گفت که الگوی کشت ۲ ٪ موفقیت آمیز بوده است ، و افزود: در زمینه کشاورزی ، ما الگوی کشت را تکمیل خواهیم کرد و سال اول را در مناطق دیگر شروع خواهیم کرد.
براساس آمار ، تنها ۵ ٪ از بودجه عمومی کشور به بخش کشاورزی اختصاص می یابد و منجر به افزایش حجم واردات از ۵ ٪ به ۵ ٪ می شود ، در حالی که اجرای الزام الگوی کشت نیاز به تلاش و بودجه دارد و تا زمان تخصیص آن به مشکلات تنظیم بازار ادامه خواهد داد.
اجرای الگوی کشت برای کشاورزان امکان پذیر نیست
Peyman Alami ، رئیس انجمن صنفی کشاورزی ، گفت: “بحث در مورد الگوی کشت یا برنامه جامع تولید کشاورزی مبتنی بر تهیه زمین ، نیاز به برنامه ریزی برنامه ریزی شده ای دارد ، که در آن ما ابتدا باید اطلاعات دقیقی داشته باشیم و همیشه این آمار و اطلاعات را در موعد مقرر بدست آوریم.”
به گفته وی ، اجرای برنامه مناسب با آگاهی از زمین امکان پذیر است و به عبارت دیگر ، کشاورزان باید انگیزه لازم را برای الگوی الگوی کشت داشته باشند زیرا نمی توان به کشاورزان تحمیل کرد که بر اساس الگوی کشت تحمیل شده کشتی را انجام دهند.
آلامی ادامه داد: کمترین درصد مشارکت دولت در بخش کشاورزی یا خصوصی ترین فعالیت در کشور است که بخش کشاورزی است ، جایی که دولت یا وزارت جهاد باید سیاست های خود را به کشاورزان برساند و آنها را پیاده سازی کند. البته ، برنامه الگوی کشت نمی تواند در بخش کشاورزی بی نظیر باشد و اگر برنامه اصلی وزارت جهاد تنظیم شود ، در سطح ملی ، روستاها و شهرها اجرا می شود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی گفت: بسیاری از وزارتخانه ها و فرمانداران و فرمانداری و استان و دهکده در اجرای الگوی کشت دخیل هستند و افزود: “ما برای اجرای الگوی کشت به آب نیاز داریم ، برای بحث در مورد آب به برق نیاز داریم و اگر برای اجرای الگوی کشت برنامه مناسبی بنویسیم ، وزارت انرژی امکان پذیر نیست.”
وی گفت: به دلیل عدم هماهنگی وزارت انرژی و جهاد ، اجرای الگوی کشت به درستی امکان پذیر نیست زیرا کشاورز در فصل مقرر به برق و آب نیاز دارد که اگر به اندازه کافی در دسترس نباشد ، الگوی کشت عملیاتی نخواهد شد ، در این صورت کشاورز به دلیل محصول و محصول کشت ، خود را تولید می کند.
آمار نشان می دهد که قیمت پیاز به دلیل مازاد تولید در برخی از مناطق گرمسیری به ۲ تا ۶۰۰۰ تن کاهش یافته است ، بنابراین کشاورزان تمایلی به برداشت ندارند ، بنابراین خریدهای تضمین شده در برخی مناطق آغاز شده است.
سوء مدیریت و بی اعتنایی به اجرای الگوی الگوی کشت عامل مزاحمت در بازار
در طول سال ، ما شاهد اختلال در نظم اصلی بازار سبد خانواده و مشکلات بی شماری برای جامعه حقوق و فقرا و فقیر بوده ایم که بسیاری از کارشناسان به دلیل کمبود قیمت و نوسانات قیمت ، فقدان آمار دقیق تولید و عدم اجرای الگوی کشت را افزایش داده اند.
مصطفی Treynejad ، یک متخصص کشاورزی ، گفت: “سازمان تعاونی روستایی پیازهای تضمینی را از کشاورزان جیروفت با نرخ ۱۶۰۰ تومانس خریداری کرده است ، در حالی که هزینه تولید را پوشش نمی دهد زیرا هزینه پیاز ۱ تا ۲۰۰۰ دلار است.
وی از عدم مدیریت مناسب ، عدم اجرای الگوی کشت و کاهش صادرات ناشی از دستیابی به محصولات داخلی و افزایش ۵ برابر تولید در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به عنوان دلایل قیمت پیاز در بازار خبر داد.
دارایی های هر یک از پیازهای موجود در میدان مرکزی قیمت ۱ تا ۶۰۰۰ را اعلام کرد و افزود: برخی از کشاورزان پیاز تولید شده را ترک کرده اند که منجر به التهاب بازار پیاز در آینده شده است.
این کارشناس کشاورزی گفت: ۵ ٪ از بازار پیاز مربوط به الگوی تولید و تولید مازاد است و افزود: مدیریت مناسب شرایط برای تبدیل و توسعه صادرات ارائه شده است. بنابراین ، نیمی از مشکلات تنظیم بازار به دلیل عدم وجود الگوهای کشت و ۵ ٪ دیگر به درستی مدیریت نمی شود.
اجرای وضوح الگوی کشت برای دستیابی به اعتماد به نفس در محصولات ضروری ، افزایش بهره وری در واحد ، بهبود امنیت غذایی و کاهش وابستگی به مرزها لازم است ، که نمی توان مجبور به تغییر الگوی کشت با یک ابزار اجباری شد ، بنابراین باید زیرساخت ها و اعتبار ارائه شود.