علم و دانش

افزایش رویت‌پذیری کلید واژه جعلی و زنگ خطری برای تحریف نام خلیج فارس

خلیج فارس حاوی هویت تاریخی و فرهنگی ایران است که ریشه در تاریخ طولانی کشور ما دارد. از ابتدای تاریخ مکتوب ، نام این منطقه آبی با نام خلیج فارس و عربی به نام خلیج فارس ، بهر ، بحر آژام و خلیج ایران نامگذاری شده است و نام خلیج فارس بسیار طولانی است.

برخی معتقدند: “خلیج فارس مهد تمدن جهان یا منشأ بشریت است.”

علوم دریایی و اقیانوس شناسی در دنیای امروز جایگاه ویژه ای دارند زیرا محیط های دریایی و اقیانوسی تحت پوشش ۲ ٪ از منطقه زمین و توانایی های صنعتی ، اقتصادی ، علمی و فناوری مورد توجه بسیاری از متخصصان و سیاست گذاران قرار گرفته است.

طبق تعاریف علم دریایی ، کشورهایی که ساحل دریاها و اقیانوس ها را دارند ، دریایی محسوب می شوند که ایران بیش از ۲ کیلومتر خط ساحلی دارد و بر سواحل شمالی خلیج فارس و تنگه استراتژیک هورموز حاکم است.

منطقه آبی خلیج فارس در امتداد دریای عمان و بین ایران و شبه جزیره عربستان واقع شده است که ایران ، عمان ، عراق ، عربستان سعودی ، کویت ، امارات متحده عربی ، قطر و بحرین و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون است. جزایر مهم آن شامل خارک ، ابو موسی ، تون بزرگ ، تون کوچک ، کیش ، Qeshm و لاوان است که همه آنها متعلق به ایران هستند.

اگرچه خلیج فارس به معنای واقعی کلمه نامی برای منطقه آبی جنوب ایران است ، اما در واقع حاوی هویت تاریخی و فرهنگی ایران است که ریشه در تاریخ طولانی کشور ما دارد. از ابتدای تاریخ مکتوب ، نام این منطقه آبی با نام خلیج فارس و عربی به نام خلیج فارس ، پارسی بحر ، بحر آژام و خلیج ایران نامگذاری شده است و نام خلیج فارس آنقدر طولانی است که برخی معتقدند: “خلیج فارس مهد تمدن جهان یا منشأ بشریت است.”

خلیج فارس و مترادف آن به زبانهای دیگر ، معتبرترین نام و نام از قدیمی ترین منابع ، که از قرن قبل از میلاد در همه زبانها و ادبیات به همه زبانها و ادبیات استفاده شده اند و به پارس ، فارس ، ایران و آژام گره خورده اند. کتاب مجموعه ای از میثاق های تاریخی ایرانی واضح است که نام خلیج فارس حداقل در دو معاهده تاریخی از هزاره اول و دوم تا نیم قرن پیش استفاده شده است.

از جمله این معاهدات ، قرارداد بین شاه عباس و نماینده شرکت هند شرقی ، حکم کریم خان زند در مورد اعطای اقتدار به ویلیام آندروپریس ، پیمان انگلیس ، که انگلیسی ها خلیج ایران و دولت ایران و پیمان دولت ایران را به رسمیت شناختند. ۱ میلادیکتاب آل آلام به عنوان قدیمی ترین کتاب جغرافیا به زبان فارسی ، حدود هزار سال پیش گردآوری شده است: “خلیج فارس از حد پارسی می گیرد و عرض کمی به حد سند است.”

می توان گفت که از زمان شروع نوشتن بشر ، دریاهای فلات ایران از شبه جزیره عربستان “دریای فارسی” یا “خلیج فارس” خوانده شده است و در هیچ دوره تاریخی نامگذاری نشده است.

به منظور حفظ منافع ملی و جلوگیری از نام این بدن آبی ، لازم است تصویری جامع از وضعیت محصولات علمی مرتبط با هر دو کلمه کلیدی ارائه شود. مقایسه تولید علمی مربوط به دو کلمه کلیدی ، متون علمی هر دو کلمه کلیدی را روشن می کند و برنامه ریزی علمی و استراتژیک را قادر می سازد و به تبع آن اقتدار علمی و سیاسی برای حفظ نام خلیج فارس.

علاوه بر این ، سازمان ملل تاکنون نام تاریخی و اصلی آبراه “خلیج فارس” را اعلام کرده است. سازمان ملل متحد از خلیج فارس به عنوان نام جدیدی از ابتدای قرن بیستم استفاده می کند و نام باستانی دریای فارسی مورد استفاده قرار گرفته و بیشتر از دریای فارسی مورد استفاده قرار گرفته است. دبیرخانه سازمان ملل متحد در سندی در تاریخ ۵ مارس ۲۰۰۸ ، در بیانیه ای در ۱۰ اوت ، که توسط دو کشور عربی امضا شده است ، به نام منطقه آب بین ایران در شمال و شرق و تعدادی از کشورهای عربی از جنوب و غرب خلیج فارس امضا شده است. دبیرخانه همچنین از اشتباهات سازمان ملل در برخی اسناد در استفاده از نام خلیج فارس (۶ ژوئن در سازمان ملل) عذرخواهی کرد و از مأمورین این سازمان خواست که همیشه ایران را در نظر بگیرند. علاوه بر این ، کنفرانس سالانه سازمان ملل متحد در مورد هماهنگی در مورد نام های جغرافیایی نیز هر سال بر نام خلیج فارس تأکید کرده است.

اگرچه این بدن آبی در تمام متون تاریخی و جغرافیایی فراخوانی شده است ، اما خلیج فارس و خلیج فارس ، با این حال ، این نامگذاری از دهه ۱۹۸۰ توسط برخی از ناسیونالیست های عرب به چالش کشیده شده است ، و بسیاری از متخصصان ، به ویژه در مکاتبات رسمی و متون علمی ، نامگذاری شده اند.

با توجه به پیشینه صالح نام خلیج فارس و تغییر دیدگاه های سیاسی در خلیج فارس و سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی و تعصب و تداوم تحریف نام این حوضه آب ، پایگاه های علمی رسمی مانند Webmasines و Scopus ، به همراه جستجوی کلمه کلیدی خلیج فارس نیز می توان یافت.

در سال ۲ ، بیشتر اسناد علمی با نام جعلی خلیج فارس منتشر شده است

وب سایت های وب سایت به ترتیب ۱ و ۲ مدرک علمی را فهرست بندی کرده اند. زبان غالب برای انتشارات دو حوزه انگلیسی است و بیشتر محصولات در قالب تحقیق و بررسی منتشر شده است. روند رشد تولید علمی در سالهای مختلف متفاوت بوده است ، اما در کل ، رشد آنها در دوره مطالعه افزایش یافته است. تجزیه و تحلیل توصیفی نشان می دهد که بیشترین مستندات در خلیج فارس در سال ۲ و بالاترین شواهد علمی با نام جعلی خلیج فارس منتشر شد.

بر اساس جدایی موضوع ، توزیع خروجی های علمی با کلمه کلیدی جعلی خلیج فارس بیشتر از خلیج فارس است و در هر دو زمینه موضوع ، حوزه موضوع بوم شناسی علوم محیط زیست بیشترین تعداد اسناد علمی را به خود اختصاص داده است.

تحقیقات در سطح همکاری مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی حاکی از آن است که در رابطه با خلیج فارس. دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با کلمه کلیدی جعلی خلیج فارس در صدر دانشگاه کویت قرار دارد. دانشگاه ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی کشورهای حاشیه نشین کشور بالاترین مراکز در مستندات علمی بوده اند. ارزیابی مشارکت علمی محققان نشان داد که ۲ ٪ از کل تولید علمی خلیج فارس و ۲ ٪ از کل تولید جعلی خلیج فارس با همکاری تدوین شده است.

با توجه به کلمه کلیدی جعلی ، لازم به ذکر است که نه تنها کشورهای حوزه خلیج فارس ، به ویژه اعضای شورای دولت خلیج فارس ، تمایل به انتشار مقالات علمی با کلمه کلیدی خلیج فارس دارند.

وضعیت استناد به تولید علمی نشان داده است که ۷،۸۰۰ سند حاوی کلمات کلیدی خلیج فارس ، ۱۸۰۰ استناد شده توسط Heros Index 2 ، بالاترین استناد در سال ، در حالی که ۳۸۰۰ سند به نام جعلی خلیج فارس رسیده و بالاترین استناد را دریافت کرده اند.

از جمع داده ها و نتایج حاصل از آنها ، می توان دریافت که اگرچه تعداد اسناد علمی که در وب سایت خلیج فارس نمایه شده است ، تقریباً ۵ برابر مستندات با کلمه کلیدی جعلی جعلی ، روند رشد ، سطح مشارکت بین محققان و مراکز آموزشی و تحقیقاتی و همچنین تعداد کشورها و همچنین کشورها است. برداشت

البته افزایش نتایج کلمه کلیدی جعلی خلیج فارس ، با استناد به منابع معتبر و معتبر ، نمی تواند ادعای برخی از مدعیان دروغین را در مورد این نام جعلی نشان دهد.

با توجه به حمایت از نام خلیج فارس ، باید پیشنهاد شود که در سطح کلان ، برنامه های جامع برای ترویج تأثیر علمی محققان و برقراری ارتباط با محققان سایر کشورها. کمیت و کیفیت محصولات علمی مربوط به این منطقه آب باید موازی باشد. بسترهای لازم برای انتشار نشریات داخلی و تلاش برای نمایه سازی آنها در پایگاه داده های معتبر بین المللی معتبر است. نهادهای مربوطه با برگزاری سمینارها ، همایش ها و کنفرانس های بین المللی در کلیه شاخه های موضوع خلیج فارس و انتشار مقالات ارائه شده در این رویدادهای علمی در قالب شماره های خاص ، به افزایش مستندات علمی خلیج فارس کمک می کنند.

*معاون رئیس جمهور تحقیقات و آموزش انستیتوی ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا