الزام صادرکننده چک به تأمین بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر تخلف است
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – بانک مرکزی اعلام کرد که طبق بخشنامه شماره ۱ ، مورخ ۶ مه ، این بانک ؛ مسئله عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری و الزام صادرکننده برای ارائه بیش از کسری از چک در زمان لغو ، در بند (۱) ماده (الف) قانون بانک مرکزی ، که در تاریخ ۶ ژوئن تصویب شده است ، مجمع مشاور اسلامی ذکر شده است.
متن این دستورالعمل به شرح زیر است:
به دنبال دستورالعمل شماره ۱/۲ مورخ اول ژانویه ۲۰۰۸ ، طبق نظرسنجی ها ، با وجود اطلاع رسانی دستورالعمل شماره ۱/۲ مورخ ۶ ژوئن ، مدیریت عمومی مقررات ، روش های مربوط به تصحیح بانکی و پولشویی برای حساب های صادرکنندگان این امر به درستی در برخی از شعب اجرا نمی شود. به طوری که پس از مبلغ مشخصی در حساب بررسی فعلی ، صاحب حساب موظف است مبلغ کل چک را ارائه دهد ، که خلاف مفاد مقررات مربوطه است و مشکلات بسیاری را برای افراد در ارائه چک ایجاد کرده است. با این حال ، طبق مقررات دستورالعمل ابررسانا ، اگر بخشی از مبلغ چک در حساب صادرکننده فعلی باشد ، دارنده حساب باید بتواند چک را تکمیل کرده و چک را با واریز مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود انجام دهد.
با توجه به اهمیت اجرای صحیح قوانین و مقررات فوق الذکر و تأثیر مستقیم آن در جلوگیری از مشکلات حقوقی و مالی افراد و همچنین پیگیری توسط کمیسیون پارلمانی مجمع مشاوره اسلامی ، موارد زیر به دستور و دستور مناسب ارسال می شود.
مسئله عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری و الزام صادرکننده برای ارائه بیش از کسری از چک در زمان لغو ، در بند (۱) ماده (الف) قانون بانک مرکزی ، که در تاریخ ۶ ژوئن تصویب شده است ، مجمع مشاور اسلامی ذکر شده است.
همچنین به کلیه مشتریان بانک ها و موسسات اعتباری توسط بانک مرکزی اجازه داده شده است که درخواست خود را به سیستم ارتباطات عمومی بانک در CRM.CBI.IR یا شماره ۱ (مرکز تماس بانک مرکزی) ارسال کنند. بانک متعاقباً تخلفات گزارش شده در این زمینه را بررسی می کند.
با توجه به اطلاعیه دستورالعمل شماره ۱/۲ مورخ اول آوریل ، کلیه مدیران روابط عمومی بانکها و موسسات اعتباری موظفند در این زمینه اعلامیه ضمیمه را سفارش دهند ، که شامل توضیحات کامل کلیه موارد فوق است ، تا به مشتریان در همه شعب و دیدگاه های عمومی اطلاع دهد.
در آخر ، لطفاً اقدامات مناسب را برای اجرای دقیق و کامل در آن بانک و مطابق با مفاد بخش شماره ۱/۲ مورخ ۱/۲/۲ به کلیه واحدهای مربوطه بانک سفارش دهید ، بانک اطلاع داده و نظارت می شود.