خسارت ۹ میلیارد دلاری به دلیل عدم استفاده از ظرفیتهای پتروشیمی
۱:۳۷ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری اقتصاد ایران سالانه با میلیارد ها دلار در مدیریت بهینه LPG دست و پنجه نرم می کند. گزارش های IEA نشان می دهد که سیاست های یارانه ای و عدم استفاده از ظرفیت پتروشیمی سالانه به اقتصاد کشور آسیب می رساند. در این میان ، توسعه زیرساخت های صادراتی ، به ویژه در زمینه گاز ، راهی برای کاهش این ضررها و کسب درآمد ارزی و کاهش آلودگی برای جلوگیری از سرعت بیماری های غیرقابل تحمل در پارس های جنوبی است.
از طرف دیگر ، لازم به ذکر است که ، طبق آمار غیر رسمی اما معتبر ، هر فاز پارس جنوبی می تواند سالانه نیمی از میلیارد (تقریباً) درآمد ارز را برای کشور صادرات LPG ایجاد کند. در حقیقت ، مراحل انجام این گاز غنی به گاز سبک (گرفتن پروپان و بوتان از گاز اصلی) در واقع باعث می شود که فرصتی برای از دست دادن بزرگ ملی سوزاند ، و این یک فعل نیست بلکه خسارت گسترده ملی در پشت استکبار ویژه است.
سرمایه گذاری شدید اما اقتصادی
در همین راستا ، یک بخش خصوصی ، نمادی از توانایی و نوآوری است. پروژه های مهم با تجربه طولانی مدت و سرمایه خود با هدف جلوگیری از سوزاندن گاز مایع مایع در پارس جنوبی ، سالانه یک میلیارد و بیش از ۵ شغل و مشاغل مهم را برای کاهش بیماران مبتلا به سرطان ریه در منطقه پارس جنوبی هدر می دهد.
مقامات ارشد و هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی PARS South Pars از اجرای پروژه های مهم زیرساختی به عنوان پیوند اصلی تولید و صادرات به بهانه عدم اجازه و اتهامات اقتصادی جلوگیری کرده اند و خوشبختانه با تاکتیک مقامات قضایی محترم ، سرمایه گذار مشروعیت سرمایه گذار را تأیید کرده است. عدم شفافیت و مستندات توسط مقامات منطقه انرژی ویژه انرژی پارس ، انگیزه ها را به چالش کشیده و این امکان را فراهم کرده است که مقامات منطقه ویژه اقتصادی پارس از آن سوءاستفاده کنند ، از قدرت مدیریتی و در تضاد با منافع ملی استفاده کنند.
در حالی که اقتصاد این کشور با چالش های تحمیل انرژی و تحریم های بین المللی دست و پنجه نرم می کند ، چنین اختلالات به معنای از دست دادن فرصت های طلایی برای بهبود وضعیت اقتصادی و بهینه سازی منابع ملی است. این امر نه تنها از بهره برداری بهینه از منابع هیدروکربن کشور و صادرات میعانات گاز حاوی LPG جلوگیری می کند ، بلکه با مختل کردن زنجیره ارزش انرژی می تواند به طور غیرمستقیم به دلیل عدم مدیریت کار داخلی منجر به منابع بیشتر و افزایش سوزاندن و هدر رفتن منابع ملی شود.
فعالیت بخش خصوصی خصوصی گام مهمی در جهت کاهش این هدر رفتن منابع و افزایش درآمد ارزی کشور است.
پیامدهای قانونی توقیف و بسته شدن
اقدام ارشد و اعضای هیئت مدیره سازمان منطقه ویژه اقتصادی PARS South PARS برای متوقف کردن فعالیت و اختلاف نظر و مخالفت بدیهی است که می تواند ابعاد جنایی و قانونی بی شماری داشته باشد. طبق ماده ۲ (ج) قانون اختلال در سیستم اقتصادی کشور ، هرگونه اختلال در سیستم تولیدی از جمله ممنوعیت زیرساخت های حیاتی صادرات ، جنایتکار است و اختلال کامل صادرات ، ارز و سیستم تولیدی مانع از اشتغال و جلوگیری از اشتغال می شود.
ماده ۲ (های) همان قانون ، هرگونه اقدام باند و سازمانی را با هدف مختل کردن سیستم صادرات در نظر می گیرد. اگر مشوق های این انسداد بیش از مطالبات باشد و منافع شخصی یا گروهی درگیر شود ، نیز مورد بررسی قرار می گیرد. از طرف دیگر ، توجه داشته باشید ۲ ماده ۲ این قانون ، مقامات را موظف است برای جلوگیری یا گزارش آن عمل کنند و در صورت عدم موفقیت ، مسئولیت کمک به جرم را بر عهده دارد. با توجه به تصمیم گیرنده در این مورد ، می توان اهمیت حوض و پیامدهای توقف آن را دانست.
از دیدگاه زیست محیطی ، ماده ۴ قانون حفاظت از محیط زیست و بهبود هرگونه اقدامی را که منجر به نابودی منابع می شود ، ممنوع می کند.
جلوگیری از فعالیت مخصوص اسکله و مخالفت آشکار با پروژه های زیرساختی ، که نقش مهمی در جلوگیری از سوزاندن و هدر رفتن حجم گاز مایع تولید شده توسط پارس های جنوبی دارند ، می توانند به طور غیرمستقیم اثرات مضر بر محیط زیست داشته باشند. این همچنین با ماده ۵ قانون Ta'zir در مورد آلودگی محیط زیست سازگار است.
بنابراین ، اقدام انجام شده صرفاً یک اختلاف اداری نیست. در عوض ، این می تواند قوانین بی شماری کشور را نقض کند و منافع ملی را در ابعاد اقتصادی و زیست محیطی به خطر بیندازد. بررسی دقیق ابعاد قانونی این انسداد و پاسخگویی مقامات مربوطه ضروری به نظر می رسد. انتقال سرمایه گذاری یک هشدار جدی برای بخش خصوصی و لزوم حمایت از سرمایه گذاری در بهره برداری ملی است. اقدام مدیرعامل و هیئت مدیره منطقه اقتصادی ویژه اقتصادی پارس ضربه ای برای اقتصاد و برخلاف قوانین است. آژانس های نظارتی و قضایی باید فوراً وارد شوند ، موانع را برطرف کرده و با متخلفان جدی برخورد کنند. حفظ منابع ملی و محافظت از سرمایه گذاری مشروع اولین اولویت در توسعه پایدار است و برای جلوگیری از تکرار خسارت ها و تقویت اعتماد سرمایه گذاران ، به شفافیت و پاسخگویی نیاز دارد.