بررسی تأثیر مواجهه با مرفین در دوره نوجوانی بر حساسیت به درد
Tehran- IRNA- برنامه تحقیقاتی- بررسی تأثیر مورفین در بزرگسالی بر حساسیت نوروپاتیک و تغییر پردیس سیناپس هیپوکامپ بزرگسالان به دنبال مورفین در نوجوانان: سلولهای میکروگلیا درگیر با بنیاد ملی علوم ایران.
براساس اعلام گروه علمی IRNA در مورد بنیاد ملی علوم ایران (INSF) ، “بررسی تأثیر مورفین در بزرگسالی بر حساسیت نوروپاتیک و تغییر پردیس سیناپس هیپوکامپ بزرگسالان ، دنبال کردن برای توسعه مورفین در بزرگسالی است.
عزیزی علت این پروژه را توضیح داد ، با دکترای فیزیولوژی پزشکی از دانشگاه Tarbiat Modarres: درد مهمترین علامت بالینی بسیاری از بیماری ها است. درد به عنوان یک تجربه حسی و عاطفی ناخوشایند باعث می شود بدن از آسیب واقعی یا بالقوه بافت آگاه شود. درد حاد یک پاسخ محافظ است ، اما درد مزمن یک اختلال پیچیده است که منجر به ناهنجاری های مختلف می شود.
وی ادامه داد: درد نوروپاتی مزمن در اثر آسیب عصب محیطی ، شایع و مقاوم در برابر درمان است. ادامه چنین صدماتی باعث افزایش تحریک پذیری عصبی ، حساسیت مرکزی و سیناپسی برای شکل در مناطق مختلف قشر مغز و زیر قشر می شود.
محقق افزود: “این وقایع نقش مهمی در انتقال از درد حاد به مزمن دارند.” از طرف دیگر ، هیپوکامپ ، به عنوان یکی از مهمترین مراکز تشکیل حافظه ، همچنین در پردازش سیگنال های درد ، به ویژه مؤلفه عاطفی آن نقش دارد.
وی همچنین گفت: “همچنین بین پاسخ ساده درد و تغییرات هیپک ارتباط وجود دارد ، بنابراین مدار هیپوکامپ پاسخ درد را تنظیم می کند.”
عزیزی مجدداً تأکید کرد: “هیچ مدرکی مبنی بر قرار گرفتن در معرض مورفین در بزرگسالی بر حساسیت نوروپاتیک و تغییرات آن در مغز بزرگسالان وجود ندارد.” اما مطالعات قبلی نشان داده است که رفتارهای مربوط به درد التهابی و همچنین اختلال در سیناپسیسم موشهای بالغ به دنبال قرار گرفتن در معرض مورفین در بزرگسالی نشان داده شده است.
وی افزود: قرار گرفتن در معرض مورفین در موشهای نوجوان همچنین ممکن است حساسیت درد نوروپاتی و اختلال سیناپسی در هیپوکامپ ، به عنوان یک منطقه مهم در روند درد مزمن ، در دوران بزرگسالی افزایش یابد.
وی گفت: “علاوه بر این ، گزارش ها حاکی از آن است که سلولهای میکروگلیا نقش مهمی در ایجاد اثرات رفتاری و نوروشید ناشی از مورفین ، به ویژه در بزرگسالی حساس دارند.” همچنین ، با توجه به نقش مهم این سلولها در ایجاد درد نوروپاتی ، انتظار می رود که میکروگلیا می تواند با قرار گرفتن در معرض مورفین در بزرگسالی بر درد نوروپاتیک در بزرگسالی تداخل کند. با این حال ، مشخص نیست که آیا میکروگلیا در تأثیر مصرف مورفین در دوران نوجوانی بر سیناپسیسم هیپوکامپیک به دنبال درد نوروپاتیک در بزرگسالی نقش دارد یا خیر.
در پایان ، عزیزی خاطرنشان کرد: مطالعه مکانیسم های مربوط به مشارکت میکروگلیا بر اثرات قرار گرفتن در معرض مورفین در دوران نوجوانی بر درد ناشی از درد سیناپسی در دوران نوجوانی ، به جلوگیری و طراحی روشهای درمانی مناسب برای این نوع درد کمک می کند.
منبع : خبرگزاری ایرنا