علم و دانش

حباب‌های نانویی کشاورزان را از خشکسالی نجات می‌دهد

فناوری Tehran- Irna- nanostabab ، که اکنون در زمینه های نیوزیلند و استرالیا مورد آزمایش قرار گرفته است ، یک راه حل نوآورانه برای آبیاری بهینه ، افزایش رشد گیاهان و کاهش مصرف آب ارائه داده است.

طبق اعلام گروه علمی IRNA روز دوشنبه ، کارکنان ویژه فناوری نانو ، در حالی که کشاورزان با تغییرات آب و هوا و خشکسالی سر و کار دارند ، این فناوری امید به آینده ای پایدار در کشاورزی بوده است.

بیشتر کشاورزان منطقه تاراناکی در نیوزیلند تابستان گذشته را با نگرانی از خشکسالی شدید گذراندند ، مدیرعامل لئون پاور و بنیانگذار Nanobubble Agitech این فرصت دشوار را برای اثبات اثربخشی فناوری مدرن خود دیدند.

این شرکت از آب حاوی آب برای کمک به کشاورزان در رشد گیاهان خود با مصرف آب کمتر ، بهتر و با دوام تر استفاده می کند. به گفته پاور ، هدف اصلی این فناوری فراهم کردن روش جدید آبیاری برای صرفه جویی در مصرف آب و افزایش سلامت خاک و مقاومت گیاهان در برابر تنش های محیطی است.

پاور ، که قبلاً یک بازیکن راگبی حرفه ای بود و مدرک علوم کشاورزی خود را از دانشگاه مسی به دست آورد ، پس از دیدن استفاده از فناوری نانو در زمینه های توت فرنگی و هیدروپونیک گوجه فرنگی در ایالات متحده و اروپا ، تصمیم به توسعه این فناوری در نیوزیلند گرفت. وی با اشاره به اینکه بیش از ۵ ٪ از مزارع لبنی خود از سیستم های آبیاری استفاده می کنند ، وی بر لزوم به روزرسانی این سیستم ها تأکید کرد.

نانواستابا با حباب های معمولی متفاوت است. بر خلاف انواع دیگر حباب ها ، آنها در آب به حالت تعلیق در می آیند و قادر به نگه داشتن اکسیژن سه یا چهار برابر بیشتر از حد معمول هستند. پاور می گوید: “این ویژگی باعث می شود اکسیژن به طور مستقیم به ناحیه ریشه گیاه نفوذ کند ، ساختار خاک را بهبود بخشد و ریشه های قوی تر و با دوام تر ایجاد کند.”

آزمایشات با همکاری دانشگاه مسی نشان داده است که استفاده از سیستم نانولوژی نانوتیکالیک در صورتی که بتواند رشد گیاه را تا ۵ ٪ در طول دوره آبیاری افزایش دهد ، ضمن کاهش مصرف آب بین ۵ تا ۵ درصد.

این فناوری در حال حاضر در چهار سایت مختلف در مناطق کانتربری و اوتاگو با آبیاری گسترده مورد آزمایش قرار می گیرد. یکی از ویژگی های برجسته این سیستم ، امکان نصب آن بر روی تجهیزات آبیاری است. با این حال ، به جای پاشش مستقیم روی گیاه ، آب حاوی آب از طریق “قطرات” ، شیلنگهای نازک متصل به بازوهای آبیاری مستقیم وارد خاک می شوند. این روش مانع از بین رفتن آب در اثر تبخیر ، به ویژه در مناطقی با وزش باد شدید مانند مشارکت می شود.

در استان تاراناکی ، این فناوری در مزرعه مارک شرودر در منطقه ساحلی پاتا ، که دارای خاک های شنی و تابستان های خشک است ، به شکل یک پروژه آزمایشی که توسط وزارت صنعت نیوزیلند (MPI) حمایت می شود ، استفاده شده است.

Shidar می گوید: “در مزرعه آزمایشی ، رشد چمن به مراتب بهتر از بخش های سنتی آبیاری بود.” می توان آن را با آب کمتری به همان مقدار محصول تولید کرد ، یا با همان مقدار آب ، محصول بیشتری را می توان برداشت کرد.

وی تأکید می کند که با تغییرات آب و هوایی ، کشاورزان باید خود را برای دوره های شدید و مرطوب تر آماده کنند و مصرف آب اکنون از همیشه مهمتر است.

قدرت همچنین تأکید کرد که آبیاری هوشمند آینده کشاورزی پایدار است ، “گفت:” با افزایش سیستم های آبیاری در مزارع ، ما باید به دنبال راه هایی برای استفاده از منابع آب با کارآمدتر و باهوش تر باشیم.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا