سیاست

مشاور رئیس‌جمهور: تعامل دولت و تشکل‌ها، کلید حل مشکلات کشور است

به گفته گزارشگر سیاسی ایرنا ، جلسه مشترک مدیران اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی در سراسر کشور با حضورنوردین آه»امروز صبح ، دوشنبه ۹ مه ۲۰۰۹ ، در اتاق بازرگانی ایران.

مشاور رئیس جمهور برای احزاب و سازمانها در این جلسه ابراز رضایت خود از ترکیب جنسیتی متعادل مدیران حاضر در این جلسه گفت و گفت که نیمی از لیست زنان ذکر شده در این جلسه نیمی از زنان هستند. این نشان دهنده نگاهی خاص و واقعی به خواسته های مردم است. این در بخش خصوصی اتفاق افتاده است و یک تبریک و امید است.

“شایسته سالاری” و “ابراز صدا” ؛ دو شعار کلیدی دولت

نوردین آهی با تأکید بر دو شعار اصلی دولت چهاردهم ، “شایسته سالاری” و “صداهای بودن” ، افزود: “ما بارها در مورد شایسته سالاری با رئیس جمهور صحبت کرده ایم.” اما سوال اصلی این است که چگونه می توان شایستگی ها را شناسایی کرد؟ آیا طرفین توانسته اند وظیفه ذاتی خود را در آموزش نیروهای ممتاز برای مدیریت کشور انجام دهند؟ پاسخ صادقانه این است که این اتفاق کمتر رخ داده است.

وی گفت: “برای اولین بار پس از انقلاب ، رئیس جمهور مشاور ویژه ای را در زمینه احزاب و سازمان ها منصوب کرده است.” ما چندین جلسه با طیف گسترده ای از سازمان ها برگزار کرده ایم. تجربه برخورد با سازمان های جامعه مدنی دیدگاه من را در مورد ظرفیت های این نهادها عمیق تر کرد. در قلب این سازمانها ، جوانان نخبه و افراد با نفوذی وجود دارند که در تلاشند تا آینده ایران را بسازند.

مشاور رئیس جمهور افزود: “سازمان های اجتماعی ، اقتصادی ، زیست محیطی و تخصصی داوطلبانه برخی از مشکلات کشور را برطرف می کنند ، متأسفانه در برخی از موسسات این سازمان ها هنوز شنیده نمی شوند و گاهی به عنوان رقیب در نظر گرفته می شوند.” اما دولت چهاردهم برای اولین بار فضایی را برای شنیدن طرح ها و ایده های این مجموعه ها به طور مستقیم ایجاد کرده است.

آهی ، گفت: “ما در جلسات ما با سازمان های استانی ، ما شاهد برنامه های حق ، دقیق و عمیق برای حل مضرات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و زیست محیطی هستیم.” استانها بیشتر برای فعالان محلی شناخته شده اند. دیدگاه ملی در تهران نمی تواند همه نگرانی های مردم را لمس کند. در اینجا است که اهمیت شنیدن صدای سازمانهای استان دو برابر شده است.

جوانان نخبه از قلب سازمانهای استانی تا دولت

وی در سخنرانی نمایندگان اتاق های بازرگانی در سراسر کشور ، گفت: “ما آماده هستیم تا جوانان نخبه و شایسته را از سازمان های استان به دولت معرفی کنیم.” رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت سازمان ها تأکید می کند. اگر تعامل متقابل بین دولت و سازمانها صورت گیرد ، این کشور مسیر مشکلات را به حرکت در می آورد.

در پایان ، مشاور رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که یک همکاری منظم ، مداوم و تعریف شده بین اتاق بازرگانی ایران و دفتر رئیس جمهور وجود داشته باشد و تأکید کرد: “ما صدای صداها هستیم ؛ صدای کسانی که سالها تلاش می کردند اما دیده نمی شدند. این دیدگاه جوهر دولت چهاردهم است.

مشاور رئیس جمهور: تعامل دولت و سازمان کلید حل مشکلات کشور است

بخش خصوصی بازوی اجرایی دولت در جنگ اقتصادی است

پس از این جلسه ، هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایران نیز صریحاً مطالبات و چالش های پیش روی بخش خصوصی را ابراز کرد. یکی از مهمترین محورها ، نیاز به تشخیص نقش حقوقی و تخصصی اتاق ها در سیستم تصمیم گیری در مورد کشور بود.

اعضای اتاق تأکید کردند که بهبود مستمر محیط کسب و کار ظرفیت های قابل توجهی را برای استفاده از سازمان ها در جهت توسعه اقتصادی ایجاد کرده است ، اما اجرای آن توسط سازمان های دولتی کند و بعضاً بی اعتنایی بوده است. آنها خواستار مشارکت واقعی در جوامع تصمیم گیری در تصمیم گیری شدند و گفتند: “بخش خصوصی بازوی اجرایی دولت در جنگ اقتصادی است.”

همچنین انتقاداتی از ترکیب جلسات مشترک دولت و بخش خصوصی وجود داشت. بنابراین “در بین ده ها نماینده دولت ، فقط یک یا دو بخش خصوصی حضور دارند و صدای آنها شنیده نمی شود.” نمایندگان اتاق خواستار افزایش قدرت قدرت چانه زنی بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی کشور و انتقال برخی از وظایف اقتصادی به اتحادیه های کارگری تخصصی شدند.

در پایان جلسه ، هم اتاق و هم نماینده دولت چهاردهم بر ضرورت ایجاد مکانیسم های تعامل متقابل ، هدفمند و پایدار بین دولت و سازمان ها تأکید کردند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا