علم و دانش

معاون وزیر علوم: سهم اقتصاد دریامحور در تولید ناخالص ملی ناچیز است

Bushehr- Irna- معاون مدیر فناوری و نوآوری در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص داخلی تنها ۲ ٪ است ، در حالی که طبق مطالعات و برآوردها ، این سهم می تواند ۵ ٪ افزایش یابد.

به گفته ایرنا ، محمد نبی شاهی وی در سخنرانی در جلسه “توسعه فناوری نیروی دریایی” روز پنجشنبه با اشاره به ظرفیت ها و مزایای منحصر به فرد ایران در زمینه اقتصاد دریایی ، وی گفت: با وجود داشتن بیش از ۵۰۰۰ کیلومتر مرز آب ، ظرفیت برون مرزی کشور هنوز کاملاً مورد سوء استفاده قرار نگرفته است.

وی افزود: طبق مطالعات جهانی در مورد ارزش افزوده اقتصاد دریایی ، حدود ۲ درصد از آن برای گردشگری دریایی ، ۲ درصد به نفت و گاز دریایی ، ۲ درصد به تدارکات ، ۸ درصد به انرژی دریایی و ۲ درصد به بیوتکنولوژی ، معادن و کشاورزی دریایی است.

شهکی تأکید کرد که دانش مبتنی بر دانش در حال حاضر سهم کمی از اقتصاد دریایی است و می گوید مناطقی مانند گردشگری دریایی ، بیوتکنولوژی ، آبزی پروری ، انرژی دریایی و معادن دریایی از ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه فعالیت های تکنولوژیکی و دانش مبتنی بر دانش برخوردار هستند.

معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ، با اشاره به اینکه هفت استان ساحلی حدود ۲ درصد از مرزهای دریایی این کشور را تشکیل می دهند ، افزود: تمرکز بر ایجاد زنجیره ارزش در این استانها با تمرکز بیوتکنولوژی و فناوری های دریایی می تواند منجر به ایجاد خوشه های دانش منطقه ای شود.

وی گفت ، با اشاره به پروژه ملی اقتصاد زیستی ، این پروژه برای توسعه یک زیست توده منسجم در زمینه اقتصاد دریایی با تمرکز بر توسعه فن آوری های بیوتکنولوژی دریایی و زنجیره ارزش آن و از طریق شبکه سازی بین شرکتهای فناوری و دانش در هفت استان طراحی شده است.

شهیکی اظهار داشت که این پروژه به ریاست پارک علوم و فناوری خلیج فارس است: در این راستا ، پارک ها نقش تسهیل کننده ای در توسعه بازار ، توانمندسازی و حتی صادرات فناوری خواهند داشت و برگزاری جلسات مانند جلسه امروز گام مهمی در مسیر همکاری و تقویت بین بازیکنان دریایی است.

وی خاطرنشان کرد: “با نگاهی یکپارچه به پراکندگی فعالیت ها ، ما باید این فرصت را فراهم کنیم تا ظرفیت ها و منابع مناطق ساحلی کشور را به طور مؤثر به کار ببندیم و سهم اقتصاد دریا را از تولید ناخالص داخلی ملی افزایش دهیم.”

شهکی با تأکید بر اهمیت توسعه اقتصاد مبتنی بر دریایی در کشور ، گفت: پارک های علوم و فناوری می توانند در پیشران توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور نقش داشته باشند.

وی افزود: جلسه امروز بخشی از برنامه بزرگتر به نام “دریچه اقتصاد دریا” است که در پارک علوم و فناوری خلیج فارس متمرکز است و پس از بوشهر ، استان های دیگر از جمله خوزستان ، هورموزگان ، سیستان و بلوچستان ، گیلان ، مازندران و گلستان میزبان خواهند بود.

معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ادامه دارد: توسعه اقتصاد دریایی یکی از اصلی ترین کانون وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است و در این راستا پارک های علمی و فناوری در استانهای ساحلی کشور باید به عنوان پیشرانه توسعه زنجیره ارزش اقتصاد دریایی کشور عمل کنند.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا