سیاست

پزشکیان: نظام داده‌ها و الگوی کشت کشور براساس ظرفیت‌ها و اقلیم مناطق مختلف تهیه شود

گزارش اره از پایگاه داده ریاست جمهوری ، پزشکی مسعود جلسه‌ای با وزیر و مدیران وزارتخانه بعد از ظهر شنبه با وزیر و مدیران وزارتخانه ملاقات داشت.

در این جلسه ، که همچنین در سران جهاد کشاورزی در سراسر استان شرکت کرد ، مقامات ادارات مختلف وزارتخانه گزارش هایی از آخرین وضعیت اقدامات و برنامه های خود را ارائه دادند.

در قسمت آخر این نشست ، رئیس جمهور از گزارش های ارائه شده قدردانی کرد و اظهار داشت که ما بحث ها را با مشورت با وزیر امور خارجه جهاد خلاصه خواهیم کرد تا اقدامات لازم را برای حل مشکلات انجام دهیم و گفت: “ما مشکلات زیادی در آب و خاک و کشاورزی داریم و اقدامات لازم باید به موقع و مؤثر باشد.”

پزشکان اضافه کردند: “شما مقامات بخش کشاورزی و تأمین مواد غذایی کشور باید به شما کمک کنند تا یک نگاه جامع و دقیق به وضعیت آب و خاک کشور داشته باشید تا ببینید که ابتدا با منابع و ظرفیت های موجود چه چیزی را تولید می کنید.” آیا الگوی کشت فعلی ما با منابع آب و خاک موجود مطابقت دارد و آیا اصول بهره وری رعایت می شود؟

وی بررسی کرد که آیا منابع آب موجود اساساً تولید هر محصول کشاورزی برای صادرات منطقی است و نه به عنوان یک سؤال بسیار مهم: صادرات محصولات کشاورزی به نوعی صادرات آب پنهان است و باید با دقت و وسواس با آنچه محصولات و محصولات صادراتی در کشور اثربخشی و معقول هستند.

پزشکان: سیستم داده و الگوی کشت کشور را بر اساس ظرفیت ها و آب و هوای مناطق مختلف ارائه می دهند

رئیس جمهور گفت که چه مدت می توانیم از خود بپرسیم که عصاره آب از منابع زیرزمینی چه مدت می تواند ادامه یابد؟ وی گفت: “اگر ما در توسعه کشاورزی سرمایه گذاری کنیم و حتی وضعیت فعلی را بدون پاسخ به این سؤال حفظ کنیم ، غیر منطقی است.” امروز ، ما با استخراج بیش از حد منابع آب زیرزمینی ، به شدت به محیط زیست آسیب می رسانیم و باید این روند را در اسرع وقت با کمک دانشگاهیان اصلاح کنیم.

با اشاره به گزارش هایی که نشان می دهد در سالهای اخیر ، با وجود ادامه و تعمیق چاه های موجود ، آب استخراج شده در برخی از مناطق کشور به میزان قابل توجهی افزایش نیافته است ، خاطرنشان می کند که هر طرحی برای توسعه باید با پایداری محدود شود. آیا محصولاتی که امروزه تولید می کنیم بهترین و مقرون به صرفه ترین محصولات زراعی هستند؟ آیا نمی توانید محصولات با کیفیت و ارزش افزوده بیشتری را با منابع آب محدود کشور تولید کنید؟

وی افزود: آیا عاقلانه است که بدون اینکه به چاه ها نگاه کند و محصولات آب را تولید کند ، آب را از چاه ها بیرون بیاورید ، اما توجه به کاهش منابع آب ، فرونشست شدید زمین و تخریب خاک را نمی دهد؟ “

رئیس جمهور تأکید کرد که متأسفانه ما از سیستم داده های جامع و دقیق از ظرفیت ها و نیازهای بخش کشاورزی کشور برخوردار نیستیم تا بتوانیم به طور دقیق برنامه ریزی کنیم و گفت: “سیستم داده های بخش کشاورزی باید برای سرزمین کشور تعریف شود.” اگر به کشاورز نمی گویید بهترین چیز چیست ، او آنچه را که می داند انجام می دهد! در این حالت ، کشاورزان دیگر مقصر نیستند ، اما ما مقصر هستیم که برنامه ریزی صحیح را برنامه ریزی نکرده ایم.

“زندگی کشاورز به زمین و کشاورزی گره خورده است و بنابراین به دنبال بهره برداری از آن است ، ما باید با تکیه بر سیستم داده های کشاورزی و منابع آب و خاک ، او را راهنمایی کنیم ، که بهترین کار است ؛ چه کاری انجام دهیم ، کجا باید بکشیم ، چقدر باید انجام دهیم و از کجا توزیع کنیم؟ الگوی کشت باید مطابق با سیستم داده و مطابق با ظرفیت ها و آب و هوا در مناطق مختلف کشور ، به کشاورزان تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گیرد و پشتیبانی لازم را ارائه دهد.

وی تأکید کرد که دانشگاه ها ، اساتید و کارشناسان و به ویژه کسانی که در مناطق مختلف تجربه ، تجربه و ذینفع را تجربه می کنند ، گفت: “اعتماد به خود کشاورزان و همچنین تعاونی های کشاورزی در این زمینه می توانند نتایج مؤثر و مفیدی داشته باشند.”

رئیس جمهور از تلاش ها و اقدامات انجام شده در دوره فعالیت وزارت کشاورزی دولت چهاردهم قدردانی کرد و گفت: مهمترین کاری که باید انجام شود استفاده دقیق از سیستم داده های کشاورزی و آب کشور است. ما باید دقیقاً بدانیم که چه چیزی داریم و چگونه می توانیم از پیشرفت پایدار استفاده کنیم. یک رویکرد عادلانه ، تقویت و تقویت روابط بین بخش ، به حداکثر رساندن مشارکت عمومی و استخدام تجهیزات و فناوری های جدید و مناسب می تواند به ما در دستیابی به اهداف خود کمک کند.

پزشکان بر تسریع در نصب پانل های خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز چاه های کشاورزی تأکید کردند. وی خاطرنشان کرد: کشاورزان قادر به برداشت آب غیر ضروری از منابع زیرزمینی آینده خواهند بود و البته برای ارتقاء بهره وری آب هرگونه کمک و پشتیبانی ارائه می دهند. دانشگاه ها ، کارشناسان و حتی ذینفعان در این بخش برای غلبه بر مشکلات این مسیر سریعتر و آسان تر.

وی همچنین از مزایای تهیه مواد پروتئینی از دریا ، از جمله سلامت ، کاهش هزینه های تولید و پایداری تولید ، اشاره کرد و گفت که در زمینه توسعه اقتصاد دریایی ، ظرفیت های توسعه کشاورزی و امنیت غذایی در مناطق نزدیک نیز باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس جمهور با اشاره به بخش هایی از گزارش های ارائه شده برای تنظیم بازار توزیع بازار کشاورزی ، با تمرکز بر از بین بردن واسطه ها و به دست آوردن سود بیشتر به تولید کنندگان ، افزود: “این یک حرکت بسیار خوب است که اقتصاد کشاورزی را تقویت می کند و بیشتر برای اقدامات اصلاحات در این زمینه فراهم می کند.”

پزشکان بر لزوم استفاده از ظرفیت های محبوب تأکید کردند: من شخصاً به ظرفیت های مشکل ساز مردم اعتقاد دارم و همچنین از شما می خواهم که به این ظرفیت ها اعتقاد داشته باشید و سعی کنید افراد را برای ایفای نقش داشته باشید. تجربه به ما نشان می دهد که اگر افراد ، به ویژه ذینفعان به این زمینه بیایند ، مشکلات بسیار ساده تر ، سریعتر و اساسی تر خواهد بود.

پزشکان: سیستم داده و الگوی کشت کشور را بر اساس ظرفیت ها و آب و هوای مناطق مختلف ارائه می دهند

پیش از اظهارات رئیس جمهور ، معاونان ، مدیران و روسای شرکتهای تابعه مختلف وزارت کشاورزی و همچنین دو مدیر کل جهاد استانی ، در مورد اقدامات ، برنامه ها و خواسته های آنها بحث کردند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا