سهم توسعه حمل و نقل هوایی از کل اعتبارات عمرانی کمتر از نیم درصد
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری – زاهرا بختیاری ، مدیر کل روابط عمومی جمهوری اسلامی ایران ، گفت که تاریخ صنعت هواپیمایی در ایران به سال ۶ آه می رسد ، هنگامی که حق انحصاری برای ایجاد یک شبکه پرواز به هواپیمایی آلمان منتقل شد. تحریم ها و محدودیت های مستقیم و غیرمستقیم یکی از مهمترین مشکلات در توسعه صنعت است و برخی از کارشناسان معتقدند که تحریم های طولانی مدت چشم انداز منفی را برای صنعت حمل و نقل هوایی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: طبق گزارش IATA در سال ۲۰۰۸ ، ایران تقریباً در سطح ترکیه و بالاتر از عربستان سعودی در زمینه خدمات بین المللی و داخلی در منطقه حمل و نقل مسافر و حمل و نقل هوایی قرار داشت. رویکردهای حمل و نقل هوایی و فقدان آینده گرایی برای صنعت حاکی از عدم وجود یک استراتژی و اهداف خاص است.
وی گفت: توسعه ناهموار بخش حمل و نقل و سهم کم حمل و نقل هوایی از بودجه سالانه در مقایسه با سایر اشکال حمل و نقل مدرن مشهود است. به عنوان مثال ، سهم توسعه حمل و نقل هوایی از کل اعتبارات توسعه کمتر از نیم درصد است و توجه بیشتری به توسعه حمل و نقل جاده ای شده است.
علاوه بر این ، بخش حمل و نقل هوایی بر ساخت فرودگاه ها بر روی توسعه ناوگان و تجهیزات متمرکز شده است. خرید و فروش هواپیما و قطعات آن اختصاصی است که تحت تأثیر شرایط جهانی و بین المللی جهان قرار دارد. صنعت حمل و نقل هوایی به دلیل حاکمیت قوانین و مقررات بین المللی و همچنین سازمان های جهانی مانند ICAO و IATA یک صنعت بین المللی است. این صنعت همچنین یکی از پیشرفته ترین صنایع جهان و در میان صنایع موجود در حاشیه فناوری است.
متأسفانه ، در زمینه برنامه توسعه هفتم ، توجه جدی به صنعت حمل و نقل هوایی و موضوعات مرتبط با آن وجود ندارد. به نظر می رسد که به نظر می رسد این برنامه کلی با الزامات صنعت حمل و نقل هوایی دارد و هیچ پیشنهاد اجرایی داده های ملموس وجود ندارد.