افزایش ۴۰درصدی تورم مسکن و ناتوانی ۷۵درصدی در تامین سرپناه
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان – Mahboubeh Kabari – مسکن و صاحب خانه یکی از مهمترین موضوعات و نگرانی های جامعه کم درآمد است. بسیاری از افراد و متقاضیان گفته اند که حتی افزایش ۵ درصدی دستمزد حداقل حداقل دستمزد باعث کاهش مشکل کارگران نمی شود.
از طرف دیگر ، بررسی دفتر سرشماری ایران نشان می دهد که نرخ تورم سالانه بخش مسکن در ماه آوریل ۵ ٪ بود. این اعداد به خوبی نشان می دهند که نه تنها شرایط مسکن کارگران نامناسب است ، بلکه قادر به تهیه کالاهای اساسی خود نیز نیستند. به گفته کارشناسان ، در چنین شرایطی ، دیگر کافی نیست که در مورد معیشت آنها صحبت کنیم ، اما با نگاهی به آمار می توانیم ببینیم که برای تأمین مسکن کارگران باید اقدامی انجام شود. کارشناسان بر این باورند که بهترین راه برای تأمین زمین به کارگران و ساخت مسکن برای خودشان است. فارشید التی ، کارشناس مسکن: بخش اعظم هزینه مسکن مربوط به اعطای زمین است. اگر دولت بتواند زمین را به درستی به افراد واجد شرایط اختصاص دهد ، بسیاری از این نگرانی های خانوار در زمینه مسکن کاهش می یابد.
قانون قانون قانون تأمین مسکن
به گفته کارشناسان ، مسئله مسکن اغلب از دیدگاه متخصصان خارج می شود و به نظر می رسد که توجه آن را نکرده است. در حالی که ، طبق ماده ۵ قانون کار ، کارفرمایان موظفند با تعاونی های مسکن همکاری کنند و اگر این تعاونی ها را نداشته باشند ، مستقیماً با کارگران غیر مسکونی همکاری می کنند تا خانه های مناسب را فراهم کنند. علاوه بر این ، کارفرمایان بزرگ کارگاه نیز ملزم به ساخت خانه های سازمانی در نزدیکی کارگاه یا در یک مکان مناسب دیگر هستند.
این حقوق قانونی به منظور محافظت از رفاه کارگران و رفع نیازهای اساسی آنها ، به ویژه مسکن مطرح شده است. اما این سؤال باقی مانده است که چرا ، با وجود چنین قوانینی و مقررات ، مسکن کارگران به عنوان یک حق اساسی در بسیاری موارد هنوز نادیده گرفته می شود. چرا علیرغم تأکید حقوقی و حقوقی ، هیچ اقدام جدی برای اجرای این حقوق وجود ندارد؟ این در شرایطی است که ماده ۴ قانون اساسی نیز به عنوان یک حق شهروندی شناخته می شود. این نشان می دهد که دولت و کارفرمایان مسئول تأمین مسکن لازم برای همه افراد جامعه ، به ویژه کارگران هستند.
به گفته کارشناسان ، در عمل شاهد شکاف عمیقی بین آنچه در قوانین ذکر شده است و آنچه در واقعیت اتفاق می افتد. در حقیقت ، بسیاری از کارگران هنوز در یافتن خانه مناسب با چالش ها و چالش های زیادی روبرو هستند. نکته این است که بسیاری از کارفرمایان و مقامات فقط به جای انجام اقدامات عملی و انجام اقدامات مؤثر برای حل این مشکل ، فقط برای بیان سخنان متخصص و عمومی کافی هستند.
آمار موجود نشان می دهد که بازار مسکن بسیار نگران کننده است. براساس آخرین گزارش ها ، قیمت مسکن در تهران به طور متوسط ۲ میلیون تومان به طور متوسط بوده است. این بدان معنی است که یک کارگر با حقوق اساسی ۵ میلیون دلار هرگز قادر به خرید خانه نخواهد بود. حتی اگر او تمام حقوق خود را برای خرید خانه صرف کند ، این یک رویای غیرقابل دستیابی برای او در طول زندگی خواهد بود.
Nasrallah Daryaqi ، یک کارشناس سیاست مسکن برای مسکن ، باید یک کار اساسی باشد. این عمل و برنامه ریزی برای انجام کار رئیس جمهور ، دولت و نمایندگان مجلس است. “کارگر نمی تواند یک اتاق ۲ متری را برای خانواده اش اجاره کند.”
تأثیر وضعیت تورمی بر معیشت و مسکن
نماتوله رضای ، یکی دیگر از مقامات در یکی از اظهارات اخیر خود ، گفت: “مسکن بخش بزرگی از سبد خرج خانواده ، به ویژه کارگران است و دولت در مورد حل این مسئله جدی است.” این اظهار نظر اهمیت بالای مسکن در زندگی روزمره و معیشت خانواده ها ، به ویژه کارگران را نشان می دهد.
بیان این جملات توسط کارشناسان و اقتصاددانان در واقع واقعیت دردناک و یک مشکل پیچیده را نشان می دهد که بسیاری از خانواده های شاغل با آن روبرو هستند. مسئله مسکن برای کارگران به یکی از بحران های جدی اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده است. این معضل نه تنها زندگی روزمره این افراد را تحت تأثیر قرار داده است ، بلکه تأثیر منفی بر روحیه و کیفیت زندگی آنها نیز دارد. در این میان ، مسکن مناسب به یکی از اصلی ترین نگرانی های این بخش از جامعه تبدیل شده است.
البته مشکلات مسکن محدود به کارگران نیست. در حقیقت ، طبق آمار موجود ، وضعیت مسکن در کلیه دهک های درآمدی در کشور با چالش های اساسی روبرو است. به طوری که بیش از ۵ ٪ از درآمد خانوار صرف هزینه های مسکن می شود که برای بسیاری از افراد فشار زیادی دارد. حتی خانواده های با درآمد بالاتر در تأمین مسکن مناسب خود مشکلات جدی دارند. به گفته دفتر سرشماری ایران ، هزینه های مسکن در سالهای اخیر به سرعت در حال افزایش است و این روند در آینده ادامه خواهد یافت. در نتیجه ، بسیاری از افراد به دنبال راه های جدیدی برای تأمین مسکن خود هستند. یکی از دلایل اصلی افزایش شدید هزینه های مسکن در کشور ، افزایش بی سابقه ای در قیمت ها در سالهای اخیر است. طبق اعلام مرکز تحقیقات ماجلیس ، قیمت مسکن در تهران طی ۵ سال گذشته نزدیک به ۵ درصد افزایش یافته است. این باعث شده است که حتی افرادی که درآمد بالاتری برای از دست دادن مسکن دارند.
حل بحران مسکن کارگران با تنها یک راه حل. عرضه زمین
یکی از بزرگترین مشکلات در تأمین مسکن ، به ویژه برای کمترین درآمد و کارگران ، فقدان زمین مناسب برای ساخت و ساز است. اما به گفته مقامات ، دولت به هیچ وجه کمبود زمین نیست و منابع زیادی دارد که می تواند به حل مشکل مسکن کمک کند. سعید شارباف ، یک متخصص مسکن ، تأکید کرده است که “دولت هیچ کمبود زمین و زیرساخت ها برای دادن زمین منصفانه به مردم ایران ندارد.” کند کردن عرضه زمین آزاد به مردم فقط هدر دادن یک سرمایه بزرگ محبوب ملی است. “” این جمله وضعیت مهمی را در زمینه مسکن نشان می دهد و به اهمیت استفاده بهینه از منابع ملی اشاره می کند. “
این امر فقط توسط متخصصان و مقامات صورت نمی گیرد ، اما اکنون حتی نمایندگان مجلس و بسیاری از افراد نیز از این مسئله حمایت می کنند که تأمین زمین به بخش های مختلف جامعه ، به ویژه کارگران ، یک راه حل عملی و مؤثر برای بحران مسکن است. در حقیقت ، کارشناسان اقتصادی بارها تأکید کرده اند که یکی از بهترین و کارآمدترین راه ها برای حل مشکل مسکن در کشور ، اختصاص زمین های دولتی به مردم ، به ویژه کارگران است.
یکی از اصلی ترین دلایل مشکل مسکن در ایران افزایش غیر ضروری قیمت مسکن به دلیل کمبود زمین برای ساخت و ساز است. زمین ، به عنوان مهمترین عامل در فرآیند ساخت ، نقش مهمی در تعیین قیمت مسکن تمام شده دارد. با افزایش قیمت زمین و کمبود عرضه زمین مناسب برای مسکن ، قیمت مسکن مستقیماً افزایش می یابد که این امر فشار زیادی را بر روی خانه های نیروی کار و کم درآمد وارد می کند. اگر دولت این زمین را به طور عادلانه اختصاص دهد ، به خصوص برای کارگران کم درآمد و اقشار ، می توان شاهد کاهش قیمت مسکن و در نتیجه بهبود شرایط زندگی برای این بخش از جامعه بود.