کتاب و ادبیات

بزرگداشت روز زبان فارسی و فردوسی در ترکیه

Tehran-Irna به مناسبت ۹ مه ، سالگرد زبان فارسی و حکیم ابولغاسمی فردوسی ، با همکاری جمهوری اسلامی ایران و سفارت تاجیک در آنکارا ، مراسمی در سفارت و زبان پارسی برگزار شد و یادبود شهری پارسی شاعر.

در این مراسم ، محمد حسن حبیب الله زاده ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه ، این روز مبارک را تبریک گفت ، به نام شهنومه و فردوویس برای افتخار به همه کشورهای پارسی. وی با تأکید بر موضع منحصر به فرد شهنومه و نقش آن در احیای هویت ملی فارسی ، وی اظهار داشت: “شهنامه ادامه تمدن ایران است. در طول تاریخ ، قدرتهای نظامی و سیاسی آمده و رفته اند ، اما آنچه که از فرهنگ ، زبان و روایت ملل باقی مانده است.
“فردووی ؛ فراتر از مرزها ، به زبان فارسی زندگی می کند. از جهان تا فرات ، از خوراسان تا آناتولی ، فردووی چرگی جلوه ای از زبان فارسی و ارتباط نسل ها با میراث مشترک بوده است. جغرافیای فرهنگی زمین ایران ؛ قلمرو اندیشه فردوسی است.

سفیر تاجیکستان در آنکارا همچنین فردووی را یادآوری کرد و شاهدام را به عنوان هویت ملی بلندگوهای فارسی جهان خواند و گفت: “فردووی به احیای زبان ما کمک کرد. وی سپس پس از استقلال تاجیک ، به تلاش های انجام شده برای محافظت از شاه نام و زبان پارسی اشاره کرد.

در حاشیه روز زبان فارسی و Hakim Abolghasem Ferdowsi ، کتاب “*شهنوام از شرق*شرقی*” ، که به عنوان یک کتاب درسی در مدارس ترکیه در دوران عثمانی و در اوایل جمهوری ترکیه تدریس می شد ، از این موضوع پرده برداشت.

در بزرگداشت زبان فارسی و بودی ، تعدادی از دانشجویان زبان فارسی در دانشگاه آنکارا اشعار حکیم تووس را خواندند که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا