تولید سالانه حدود ۵ میلیون تن قراضه/تولید بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد خام
۱:۳۱ جدید ۱ مه
محمد آقاجانلو گفت در دومین کنفرانس بین المللی صنایع و سازه های فولادی که در سالن جلسات دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار می شود ، افزود: “وقتی در مورد فولاد صحبت می کنیم ، در مورد فولاد صحبت می کنیم ، ما عملاً در مورد توسعه زیرساخت های شهری ، حمل و نقل و صنایع مختلف صحبت می کنیم.
وی گفت که یکی از سیاست های ایمیدرو که در آن دانشگاه ها می توانند نقش مهمی ایفا کنند ، تغییر نگرش سیستم مدیریت اقتصادی در صنایع معدن و معدن است. این بدان معنی است که جهت گیری تولید مبتنی بر منبع به تولید دانش -جهت گیری در واقع افزایش پیچیدگی اقتصادی است. در دهه های گذشته ، به دلیل انرژی ارزان ، نیروی انسانی و دسترسی به مواد اولیه ، بیشتر سرمایه گذاری های موجود در زنجیره فولاد در سطح تولید خام متمرکز شده است. با این حال ، امروز ، ما به توسعه نیاز داریم که نه تنها کمی ، بلکه کیفی و پایدار باشد.
آقاجانلو افزود: “یکی از ستون های مهم در انتقال به فولاد سبز و توسعه پایدار ، بازیافت و استفاده از ضایعات فولادی است.” بازیافت در هر تن فولاد می تواند درصد قابل توجهی از انرژی ، آب و مصرف زباله های معدنی را کاهش دهد.
وی گفت: در ایران ، با وجود تولید سالانه حدود ۵ میلیون تن ضایعات ، این ظرفیت هنوز به طور کامل مورد سوء استفاده قرار نگرفته است. استفاده گسترده تر از قراضه می تواند تا ۵ ٪ در هزینه های تولید صرفه جویی کند و نقش مهمی در دستیابی به توسعه پایدار داشته باشد.
آمار جهانی صنعت فولاد
رئیس هیئت ایمیدرو گفت: “تولید فولاد به بیش از ۱.۵ میلیارد تن در سال رسیده است.” چین بزرگترین تولید کننده فولاد جهان با سهم ۵ ٪ است. هند ، ژاپن ، ایالات متحده و اتحادیه اروپا دیگر بازیگران اصلی هستند. Türkiye همچنین یکی از مهمترین صادرکنندگان منطقه ای با تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن است و ایران بعدی است.
وی ادامه داد: روند پیش بینی های جهانی تا ۵ در صنعت فولاد است. سهم چین از تولید جهانی به دلیل توسعه به ۵ ٪ کاهش می یابد. بیشترین سهم در توسعه نیز به انرژی تجدید پذیر اختصاص خواهد یافت و تولید هیدروژن به عنوان اصلی ترین ورودی های تولید سبز سرمایه گذاری دوم خواهد داشت.
از طرف دیگر ، بخش مهمی از هزینه های سرمایه به تولید آهن اسفنجی از طریق کوره های قوس الکتریکی اختصاص می یابد. همچنین ، تغییر قابل توجهی در ساختار هزینه در حال حاضر در ساختار هزینه کوره طولانی بین ۲ تا ۵ ٪ از مواد است که با تسلط بر فولاد سبز نقش انرژی پر انرژی را بازی می کند.
ایران و هدف افزایش ظرفیت تولید فولاد تا ۵ میلیون تن در سال
با توجه به وضعیت صنعت فولاد ایران ، آقاجانلو گفت: با ظرفیت ۲ میلیون تن و تولید بیش از ۲ میلیون تن فولاد خام در سال ، این یکی از پنج کشور برتر جهان است و فولاد را یکی از صادرات غیر نفتی کشور ، ارز و اشتغال قرار داده است.
معاون وزیر SEMIT افزود: “اکنون ایران ظرفیت خوبی در زمینه فولاد دارد و هدف آن ایجاد ظرفیت تولید ۵ میلیون فولاد در سال ۲ چشم انداز است ؛ این مورد تحقیق خواهد شد ، اما ما همچنین از رسیدن به نقطه ایده آل در بخش تولید دور هستیم. امروز ما بیش از ۵ ٪ از ظرفیت خالی را در زنجیره تولید فولاد داریم. در این رابطه لازم است که با همکاری با کمک های مربوط به دانش ، آکادمیک و دانش آکادمیک –
وی گفت: ۵ ٪ از صادرات غیر نفتی کشور از صنعت فولاد ناشی می شود و این بخش به تنهایی ۲ ٪ نقش در تولید ناخالص داخلی کشور (تولید ناخالص داخلی) دارد.