خودکفایی برنج در برنامه هفتم دست یافتنی است؟
۱:۳۱ جدید ۱ مه
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ آزاده محبی -با توجه به اسناد بالادست و سیاست های رهبر عالی انقلاب ، تصمیم گرفته شد ۲ ٪ خودکشی در محصولات اساسی و در چهار محصول استراتژیک و استراتژیک مانند گندم ، برنج ، جو ، پنبه و شکر به دست بیاوریم ، ما باید ۵ ٪ از خودکشی را بدست آوریم که باید توسط وزارت رهبر عالی تأکید شود.
براساس آمار سالانه ، ۱ تا ۲ میلیون و ۶۰۰۰ تن برنج مورد نیاز کشور وجود دارد ، از جمله ۲ تا ۵ میلیون و ۶۰۰۰ تن برنج در داخل ، نیاز کشور برای واردات باید از طریق واردات فراهم شود تا مشکلی برای تنظیم بازار داخلی وجود نداشته باشد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که به دلیل پتانسیل سرزمین های شمالی ، امکان خودکشی با اجرای سیاست زهکشی برنج ، استفاده از بذرهای بالا و ترکیبی امیدوار است که از کشاورزان در حمایت از تولید داخلی حمایت کند.
نظرسنجی های بازار نشان می دهد که قیمت هر برنج ایرانی از ۱ تا ۲ هزار نفر ارائه می شود ، برنج هندی ۲ تا ۶۰۰۰ و برنج پاکستانی ۲ تا ۶۰۰۰ است که هر یک از آنها در آینده پیش بینی می شود. اما آنچه مسلم است این است که هنگام برداشت یک سیاست پشتیبانی مناسب باید از ورود به خرید جلوگیری شود تا آنها نتوانند با خرید برنج و ذخیره سازی در انبارها ، مانند گذشته ، قیمت های برنج را تأمین کنند.
برنج پاکستانی در کیسه های برنج ایرانی ارائه می شود
رضا کاراگری ، رئیس اتحادیه بانکداری مواد غذایی ، گفت که تراز عرضه و تقاضا بازار را تثبیت می کند و می گوید اکنون رایس هند کاملاً پایدار شده است و ۲ تا ۶،۰۰۰،۰۰۰ دلار در آگهی ها ارائه می شود. اما برنج پاکستانی ، به دلیل شباهت آن با برنج ایران ، فروشندگان خود را در داخل کیسه های برنج ایرانی تأمین می کند.
وی محدودیت واردات و کمبود کالاها را به عنوان عامل اصلی افزایش قیمت اعلام کرد و افزود: حذف محدودیت های واردات و انحصار باعث ایجاد ثبات و رقابت در بازار شده است ، اما با ادامه محدودیت ها در بازار و واردات یک چالش خواهیم داشت که باعث افزایش قیمت ها می شود.
“این قیمت در زمینه برنج ایران و پاکستانی با هر برنج ایرانی ، برنج هندی ۲ تا ۶۰۰۰ و برنج پاکستانی و ۶۰۰۰ دلار بالا است.”
ممنوعیت واردات برنج در وضعیت فعلی یک تصمیم گران است
مجید رضا خاکی ، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران ، گفت که آخرین ثبت نام واردات برنج به ۵ مارس سال گذشته بازگردانده خواهد شد. با این حال ، ما نگران هستیم که مانند تجربه ناموفق فوریه ، هنگامی که ثبت سفارش برای رمضان و نوروز به تأخیر افتاد و مهلت دو روزه برای اعلامیه ، این بار به چالش کشیده و به چالش کشیده می شود.
به گفته وی ، ماه محرم از هفته اول ژوئیه آغاز می شود و حداقل دو ماه از زمان سفارش تا حمل و نقل کشور طول می کشد. بنابراین ، در بهترین حالت ، کالاهای وارد بازار زودتر از دهه اول اوت امکان پذیر نخواهند بود. با این حال ، از ماه اوت امکان ممنوعیت واردات فصلی نیز وجود دارد. این وضعیت مبهم می تواند با هر دو واردکنندگان با یک چالش جدی روبرو شود و روند عرضه بازار را مختل کند.
خاکی با اشاره به مشکلات ارزی ، گفت: “از اکتبر سال گذشته ، هیچ تخصیص ارز برای محموله ها انجام نشده است ، که منجر به مشکلات جدی مالی و اعتباری برای فعالان این زمینه شده و ادامه جریان عرضه را تهدید کرده است.” نیازی به ممنوعیت واردات نیست.
دبیر انجمن واردکنندگان رایس ایران ، با اشاره به پیش از فصل برداشت برنج داخلی ، گفت: به دلیل کاهش شدید بارندگی و وضعیت نگران کننده منابع آب و همچنین قیمت های فعلی بازار ، واردات واردات در هنگام برداشت نه تنها لازم نیست بلکه باعث افزایش التهاب بازار می شود. همچنین ، ما در سال گذشته نتایج نامطلوبی را دیده ایم و شاهد آن هستیم.
وی افزود: “با فرآیند پردازش سفارش و نظارت بر حجم واردات ، اساساً نیازی به ممنوعیت نیست و این سیاست در سالهای اخیر رها شده است.”
خاکی آمار نادرست تولید داخلی را به عنوان یکی از دلایل اصلی بی ثباتی بازار برنج توصیف کرد و گفت: براساس مرکز آمار ، سطح کشت برنج سال گذشته ۶۰۰۰ هکتار بود که منجر به کمتر از ۵ میلیون تن برنج می شود. با این حال ، وزارت زراعت جهاد برنامه ریزی واردات را بر اساس تولید ۱.۵ میلیون تن انجام داده است.
وی هشدار داد که با توجه به شرایط آب و هوایی و کاهش کشت ، تولید داخلی حتی در سال آینده محصول نیز پایین خواهد بود.
این مقام بر تأکید بر استراتژی های خروج از اختلال در بازار فعلی ، با تأکید بر: حل و فصل فوری مشکلات در تخصیص و تأمین ارز ، تسریع در حدود ۶۰۰۰ تن برنج انبار در گمرک ، جلوگیری از ممنوعیت واردات فصلی ، از بین بردن ارز ترجیحی ، از بین بردن ارز ترجیحی. ثبات بازگشت به بازار و تعدیل منطقی قیمت ها.
خودکشی برنج در برنامه هفتم نیاز به ورود حاکمیت دارد
پیمن آلامی ، رئیس انجمن صنفی کشاورزی ، گفت: “برنامه الگوهای کشت و مسائل مربوط به خودکشی تا زمانی که می خواهیم در وزارت کشاورزی ببینیم جهاد به جایی نخواهد رفت زیرا کل حاکمیت باید وارد شود.”
به گفته وی ، ارتقاء مدل کشت هفت ساله برای خودکشی برنج بدون هماهنگی وزارت انرژی و برنامه های خاص برای آب و برق امکان پذیر نیست و فعالیت در این زمینه چیزی بیش از یک شعار نیست که فقط هزینه را به دولت تحمیل می کند و خروجی ندارد.
آلامی ادامه داد: وزارت زراعت جهاد و کارشناسان مختلف در مرکز تحقیقات نگهداری می شوند و وزارت انرژی سیاست های خود را تحمیل می کند و به الگوی کشت کشاورزی ، آب که به آب نیاز دارد آب تأمین نمی کند ، که باعث شده است که کشاورز صدمات جبران ناپذیری وارد کند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزی گفت: “در کشور واردات واردات برنج ، ما با سیاست های خود اشتباه گرفته می شویم زیرا آنها محصول را با کمترین قیمت از کشاورزان و انبارهای عرضه با ۲ تا ۵ برابر قیمت خریداری می کنند و با وارد کردن برنج بازار را اشباع می کنند.”
رایس دومین کالای کشاورزی مصرف شده و استراتژیک در کشور است که از اهمیت زیادی در تولید آن پس از گندم برخوردار است. بنابراین ، برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم ، باید سیاست های خودکشی برنج در دستور کار قرار گیرد.