بازاری که هر روز نحیفتر میشود/ عدالتخواهی ناشران برای ادامه فعالیت
Tehran- Irna- مشکلات انتشار مقاله و کاهش گردش خون افراد به فضای مجازی و تأثیرات آن در مطالعه چاپ و کاهش فروش ، که نمونه هایی از آنها در سی و ششمین نمایشگاه کتاب کریستالی بود ، باعث شده است که ناشران کوچک و مستقل برای ادامه زندگی خود دشوارتر شوند.
به گفته خبرنگار کتاب IRNA ، نمایشگاه کتاب سی و یکم نیز برگزار شد که هر نمایشگاهی با انتقاد و اظهار نظر می آمد و می رود. البته با توجه به اینکه این رویداد فرهنگی برای سی و دومین دوره برگزار شد ، مخاطبان آن که به برخی از استانداردها عادت کرده بودند ، پیشرفت می کنند ، نه برعکس. با این حال ، علاوه بر مشکلات کلی نمایشگاه ناشر ، خبرنگاران و دوستداران این نمایشگاه حتی یک هفته بعد شکایات متنوعی از این رویداد دارند و نتوانستند به زندگی عادی بازگردند.
برخی نمایشگاه کتاب را به عنوان مکان مهمی برای ادامه زندگی ناشران می بینند ، به طوری که حتی سهم کتابفروشی ها از این کتاب آن را بلعیده و رویداد فرهنگی را به ناشران اعلام کردند ، رویدادی که می تواند یک سال فعالیت ناشران را تأمین کند. پس از نمایشگاه ، یک نشریات بزرگ و کوچک در مورد نحوه برگزاری آن وجود داشت.
مورتزا آخوندی ، مدیر دارال -کوتب آل -سلالامیه
مقامات باید توجه داشته باشند که اگر بتوانند کیفیت کاغذ تولید شده در ایران را به اندازه کاغذ خارجی بهبود بخشند ، ما اصرار نداریم که از کاغذهای خارجی استفاده کنیم
مورتزا آزوندی از طرف دیگر ، یکی از پیشگامان کتاب و نشر است ، از طرف دیگر ، یک فعالیت فعال و آشنا با فناوری مدرن آشنا است. وی این دوره از نمایشگاه را ضعیف خواند و گفت: “موضوعات مختلف بر قدرت و ضعف نمایشگاه تأثیر دارد. مردم می خواهند محتوای کتاب را بخواهند ، قبل از آن ، این محتوا از طریق کتاب یا سخنرانی به عموم تحویل داده می شد ، اما امروز فضای مجازی و اینترنت به نیازهای مردم پاسخ داده اند و می توانند مردم به کتاب احتیاج داشته باشند.
مدیر انتشار دارال -کوتب آل -سلالامیه وی در ادامه توضیح داد که چرا نمایشگاه کتاب تضعیف شده است: کتاب به مکانی برای نگه داشتن ، خرید پول و زمان برای مطالعه نیاز دارد ، در حالی که مردم زمان کمتر را برای مطالعه می گذرانند و برخی از مواردی که جذاب هستند می توانند به صورت آنلاین بخوانند. این مسائل همه گرد هم آمده اند و بازار کتاب را ضعیف کرده اند ، به طوری که این کتاب ۵۰۰۰ نسخه قبل از آن بوده است و این روزها این تعداد به ۴ نسخه رسیده است.
وی گفت: “ما از مقاله ایرانی استفاده نمی کنیم ، زیرا کتابهای ما دوره ای و سریال هستند ، نمی توانند با دو نوع مقاله منتشر شوند.” مقامات باید توجه داشته باشند که اگر بتوانند کیفیت کاغذ تولید شده در ایران را به اندازه کاغذ خارجی بهبود بخشند ، ما اصرار نداریم که از کاغذهای خارجی استفاده کنیم.
کامران محمد مدیر انتشارات استون
غرفه من باید سر باشد –
مدیر انتشارات Stone همچنین این نمایشگاه را در چند سال گذشته برای این سه گروه مفید دانست و گفت: “این نمایشگاه برای اولین بار ناشران دولتی است که به آنها یک غرفه بزرگ می دهند ، دومین ناشران مذهبی که نیز مورد حمایت قرار می گیرند ، و گروه سوم ناشران ثروتمند که ممکن است یا نباشند.”
غرفه ای که به هر دلیلی گوشه ای بود ، نمی فروخت و این تصمیم به ضرر این نمایشگاه بود.
کامران محمد وی با اشاره به اینکه تعداد ناشران مستقل ، کوچک و غیر ضروری بیش از ناشران دولت و ثروتمند است ، وی ادامه داد: “انتشار ما امسال سود ندارد ، فروش امسال به حدی کم بود که هزینه های نمایشگاه را پوشش نمی داد و حتی هزینه های خود نمایشگاه را نیز شامل می شود. بنابراین این امکان وجود دارد که من در سال های بعدی در نمایشگاه های نمایشگاه حضور داشته باشم ، اما در نمایشگاه های بعدی در نمایشگاه فعالیت می کنم و فقط در بخش نمایشگاه فعالیت می کنم و فقط در نمایشگاه فعالیت می کنم و فقط در نمایشگاه فعالیت می کنم و در نمایشگاه فعالیت می کنم. ممکن است به اظهارات ناشران توجه کند و من در این نمایشگاه شرکت خواهم کرد.
وی گفت: “من به عنوان یک ناشر ، من عدالت می خواهم ، در این نمایشگاه شرکت خواهم کرد.” امسال غرفه من باید گوشه ای باشد و اگر من آنجا بودم ، سه تا چهار بار می فروختم. انتشارات من “سنگ” ، “S” و “N” قبل از “S” و “و” پس چرا دو طرف من از غرفه ها که با حروف “S” و “و” شروع شده بودند ، نامیده می شود؟ اگر به ترتیب الفبایی نگاه کنید ، می بینید که من باید گوشه ای باشم ، در حالی که غرفه ای که به هر دلیلی گوشه ای بود ، نمی فروخت و این تصمیم به ضرر نمایشگاه بود.
در پاسخ به این سؤال که چرا آنها حتی ناشران مستقل و کوچک برای القاء حتی یک سال ندارند؟ وی گفت: “با وضعیت فعلی ، مشارکت من در نمایشگاه به صورت حضوری منطقی نیست ، زیرا حضور ناشران در این نمایشگاه سخت و خسته کننده است.” بعد از این رویداد ، می توانم ببینم که ما نمی توانیم هزینه و دشواری این رویداد را تحمل کنیم. ما حتی یک چهارم از کتابهایی را که با خودمان گرفتیم نمی فروختیم. خیلی بهتر از سال گذشته بود. من فکر می کنم ما یک سوم سال گذشته (۱) امسال را فروخته ایم ، در حالی که سال گذشته یک چهارم تا یک پنجم در مقایسه با سال گذشته (۱) داشتیم.
به گفته وی ، مهمترین دلیل فروش ناشران کم در این نمایشگاه ، ظاهر تبعیض آمیز است که در محل آنها احساس می شود.
Katayoun Khairi ، دبیر سرمقاله انتشارات سوم
هیچ آینده ای برای انتشار ایران وجود ندارد
نشریات عالی در این دوره از نمایشگاه ها فروش بهتری را تجربه کردند ، Katayoun خوب وی با تأکید بر اینکه نمایشگاه کتاب باید به ناشر کمک کند ، ادامه داد: به دلیل کمبود کاغذ و افزایش قریب به اتفاق قیمت کتاب مواد اولیه ، شرکت ناشران در این نمایشگاه به همان اندازه که تصور می شود سودآور نبود. ناشر همچنین با هزینه های نیروی کار غرفه و هزینه های صنعت انتشار روبرو بود.
امیدوارم این نمایشگاه در دوره های حرفه ای تری برگزار شود
دبیر سرمقاله انتشارات سوم گفت: “مقامات این مشکلات را می دانند ، گردش خون به ۲ تا ۵ نسخه رسیده است و تعداد چاپ مجدد کاهش یافته است.” امیدوارم این نمایشگاه در دوره های حرفه ای تر برگزار شود ، زیرا آینده ای برای انتشار ایران وجود ندارد.
به گفته وی ، اگر ناشران پشتیبانی شوند ، می توانند یک کتاب کاغذی ، کتاب صوتی و الکترونیک را نیز منتشر کنند تا به کاهش قیمت کتاب کمک کند.
ناشران آماده هماهنگی با شرایط جدید هستند ، فقط به مقامات نیاز دارند تا به خواسته های خود توجه کنند. شاید موقعیت این نمایشگاه طبق قوانین خاص انجام شود و به نظر می رسد بدون تغییر است ، اما توجه به ناشران مستقل و کوچک در نمایشگاه کتاب می تواند به بهتر شدن این رویداد کمک کند.
منبع : خبرگزاری ایرنا