راه آهن شملچه _ بصره در آستانه تکمیل شدن/ هدف گذاری برای اتمام استراتژیکترین مسیر ریلی کشور
۱:۳۷ جدید اول ژوئن
باشگاه روزنامه نگاران جوان ؛ مهبوبه کاباری -طراحی اولیه توسعه راه آهن Shalamcheh -Basra به ۵ سال پیش برمی گردد ، با مطالعات اولیه خود در عراق (Shalamcheh به Basra) ، که شامل یک پل بزرگ در شات الربار ، ۲ متر طول (با تصادف باز برای کشتی های رودخانه) توسط کارشناسان راه آهن عراق بود.
با توجه به اهمیت این خط ریلی تا به امروز ، چندین دولت برای اجرای این پروژه برنامه ریزی کرده اند ، اما هنوز به اجرای چندین دولت نرسیده اند ، به طوری که در سال ۹ ، در بازدید از وزارت امور خارجه ارشد ایران به عراق در ۵ مارس ، این پروژه با وزیر حمل و نقل آن زمان برآورده شد.
این خط ریلی با مشکلاتی مانند تعیین خط مرزی ، مسئله تخصیص کارگاه ها به پیمانکار ایران و ماین روبی که عمدتاً تکمیل شده است ، از جمله ماین روبی روبرو است.
در راستای اهمیت این خط راه آهن ، وزیر جاده ها و توسعه شهری به همراه اعضای کمیته حمل و نقل خود با هدف پیگیری روابط حمل و نقل دو جانبه ، راه آهن Shalamcheh-Nusra و تأمین حداکثر امکانات برای زائران Arbaeen Hosseini به عراق سفر کرد.
این جلسات با هدف بررسی و پیگیری آخرین رابطه بین همکاری های حمل و نقل دو کشور ، راه آهن Shalamcheh-Nusra و عملیات بزرگ Arbaeen Hosseini با هدف ارائه حداکثر امکانات برای زائران انجام می شود.
منافع راه آهن شالومچه – بصره برای ایران و عراق
مهمترین ویژگی هر نوع مسیری بین دو کشور تسهیل تجارت بین آنها است که مورد تردید نیست و مسئله ارتباط ریلی بین ایران و آرات از مستثنی نخواهد بود.
پیش از این ، جبار علی زکرری ، مدیرعامل شرکت راه آهن ، اعلام کرده بود که پروژه راه آهن ایران به ویژه سه تعهد دارد. اولین مورد تکمیل خطوط ایستگاه و ایستگاه در شلامچه ، با هماهنگی با منطقه آزاد آروند ، مرحله اول منطقه متعلق به و توسط راه آهن است و پیمانکار برای تهیه ، حصار و ساخت خطوط آماده شده است. ما امیدواریم که ساخت ساختمان ایستگاه به زودی توسط پیمانکار مربوطه آغاز شود.
ماین روبی در راه آهن Shamolcheh -Basra در دستور کار قرار دارد
وی گفت: قسمت دوم کار معدن در شالومچه به بصره است. پیش بینی های اولیه ۲ کیلومتر تا ۲ متر طول و راه آهن ایران -Iraq از آن پیروی می کند. تاکنون بیش از شش کیلومتری این معادن توسط دولت عراق صادر شده است.
معاون وزیر جاده ها و شهرسازی ، با اشاره به بخش سوم ، گفت: “بخش سوم ساخت یک پل در شات الرباب بود که یک پل بزرگ است و خوشبختانه انجام شده است و پس از سفر رئیس جمهور به عراق ، نقدینگی این پروژه تزریق شده است و امیدواریم که تعهدات دولت ایرانیان عملیاتی شود.”
وی همچنین گفت که تعهدات دولت عراق نیز توسط پیمانکار زیرساخت ها تأسیس شده است که یک شرکت اسپانیایی با آن قرارداد بسته است و امیدواریم که اجرای و شروع عملیات زیرساخت ها را در یک ماه آینده مشاهده کنیم.
تکمیل راه آهن Shalamcheh – Nushes تا پایان سال
پیش از این ، فرزان سادگ ، وزیر جاده ها و توسعه شهری ، اعلام کرده بود که ساخت پروژه اتصال راه آهن ایران -عراق به عنوان یکی از مهمترین پروژه های ریلی در کشور به طور خاص با ساخت یک ترمینال مرز ریلی در مرز شلامچه و پس از دو دهه انتظار در سفر رئیس جمهور رئیس جمهور به خوزستان آغاز شده است.
Sadegh با اشاره به راه اندازی پروژه راه آهن راه آهن Shalamcheh-Nusra ، گفت: “من از همکاران برای ترمینال ریلی تشکر می کنم ، که به طور جدی و عرق هستند زیرا این فقط یک پروژه معمولی فیزیکی یا زیرساختی نیست ، بلکه مکان جغرافیایی و ارتباطی آن است.”
براساس این گزارش ، از آنجا که راه آهن Shalomcheh -Basra یکی از مهمترین پروژه های استراتژیک و ترانزیت در کشور است ، نقش بسیار مؤثر در بهبود ترانزیت و تکمیل شمال – جنوب و شرق – غرب دارد.