Tenniscore، ترند بهار و تابستان ۲۰۲۴
ورزش تنیس همواره پیوندی جدانشدنی با دنیای فشن داشته است؛ زیرا این ورزش از ابتدا مختص طبقهی مرفه جامعه بوده و فشن اغلب از طبقهی مرفه جامعه سرچشمه گرفته است. اما در طی چند ماه اخیر این پیوند محکمتر از هر زمان دیگری حس میشود؛ چرا که جدیدترین ترند دنیای مد استفاده از آیتمهای لباس تنیس است.
این ترند که با نام تنیسکور (tenniscore) شناخته میشود، بر پوشیدن آیتمهایی کاربردی و زیبا به سبک ورزش تنیس با برش و دوختی تمیز تمرکز دارد.
بر اساس آمار WGSN در کالکشنهای ارائهشدهی بهار و تابستان ۲۰۲۴، استایلهای تنیسی و آیتمهای لباس تنیس به مراتب بیشتر از سال گذشته به چشم میخوردند؛ همچنین جستجو کاربران برای آیتمهایی چون دامن پلیسه و پولوشرت به شدت افزایش داشته که روند همهگیری این ترند را نشان میدهد.
در نتیجهی همهگیری و محبوبیت تنیسکور، این مطلب از مجلهی کمد سارک به بررسی رابطه میان تنیس و فشن اختصاص داده شده است تا با این ترند بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
ترند تنیسکور
همانطور که گفته شد تنیسکور ترندی با الهام از لباسهای کلاسیک تنیس است که عناصر ورزشی را با زیباییشناسی غیررسمی ترکیب میکند و تجربهی زیبایی را در قالب آزادی و راحتی لباسهای ورزشی ممکن میسازد.
تنیسکور رابطهای جدانشدنی با استایل پرپی، ترند سافت لاکچری و اُلد مانی دارد و میتوان گفت ترندهای سافت لاکچری و اُلد مانی در شکلگیری و ظهور تنیسکور بسیار موثر بودهاند.
- تنیسکور و استایل پرپی: ارتباط بین تنیسکور و استایل پرپی در عناصر طراحی مشابه و فلسفههای مشترک در طراحی آنهاست. در واقع الهام از لباس تنیس و استفاده از آیتمهایی چون دامن پلیسه، پولوشرت و ژاکت بافت در هر دو سبک دیده میشود و این دو را به هم مرتبط میسازد.
- تنیسکور و سافت لاکچری: پیوند میان سافت لاکچری و ترند تنیسکور در تأکید مشترک آنها بر راحتی، کیفیت و زیباییشناسی غیررسمی است. در واقع با ورزش تنیس میتوان در کنار رفاه به سلامت، آرامش و کیفیت زندگی نیز به عنوان ارزشهای سافت لاکچری، دست پیدا کرد.
- تنیسکور و اُلد مانی: تنیسکور و اُلد مانی هر دو بر ظاهری شیک، باوقار، مینیمال و با کیفیت تمرکز دارند و به جای تجملات بیمورد، بر اصول سادگی و کیفیت تأکید میکنند. این دو در بسیاری نقاط با هم تلاقی دارند؛ چرا که تنیسکور الهام گرفتهشده از تنیس به عنوان ورزش طبقهی مرفه و اُلد مانی بازتابی از سبک زندگی ثروتمندان است.
پالت رنگی و آیتمهای کاربردی در تنیس کور
پالت رنگی در ترند تنیسکور، غالبا از رنگهای خنثی به ویژه سفید تشکیل شده است که میتوان کمی چاشنی رنگهای نئون یا پاستلی را به آن اضافه کرد. سفید، کرم، مشکی، زرد و سبز (به ویژه رنگ توپ تنیس) از جملهی پرتکرارترینها در پالت رنگی این ترند هستند.
در ترند تنیسکور از آیتمهای اصلی لباس تنیس مانند دامن پلیسه، ژاکت و ژیله بافت، پیراهن کوتاه و بلوز یقه هفت در استایل روزمره استفاده میشود. همچنین میتوان از شلوارهای پیلیدار، شلوارک، لگینگ و اورال نیز استفاده کرد.
از دیگر عناصر کلیدی در این ترند کفش اسنیکر سفید است؛ برای مثال برخی مدلهای رترو اسنیکرز مانند مدل Stan Smith برند آدیداس، مدل Killshot برند نایکی و مدل Club C برند ریباک انتخابهای خوبی هستند.
دیگر اکسسوریهای این ترند نیز شامل جوراب ورزشی، کلاه کپ، نقاب تنیس، پاپیون سر، هدبند، عینک آفتابی، ساعت ورزشی و زیورآلاتی چون دستبند و انگشتر تنیسی میشود.
تنیس و فشن، همراهان قدیمی
اگرچه تنیسکور جدیدترین ترند در دنیای مد است، اما رابطهی تنیس و فشن به سالها قبل باز میگردد و این دو، همواره بر یکدیگر تأثیرگذار بودهاند؛ به طوری که نام تنیسورهایی چون رنه لاکوست، فرد پری و استن اسمیت بر روی یک آیتم یا یک برند مد جاودان شده است. میتوان ادعا کرد در طول تاریخ، ورزشکاران هیچ رشتهای مانند تنیسورها در دنیای فشن حضور موثر نداشتهاند.
برای مثال در دههی ۲۰ میلادی سوزان لنگلن با لباسهایی از طراح معروف فرانسوی، ژان پاتو، در مسابقات حاضر شد و علاوه بر دنیای تنیس مورد ستایش دنیای مد نیز قرار گرفت.
در سال ۱۹۷۳ در مسابقهی معروف به “نبرد جنسیتها” پیراهن بیلی جین کینگ، توجهات را به خود جلب کرد.
در سال ۱۹۸۷ به لطف کریس اورت، تنیسور مشهور آمریکایی، دستبندهایی که با یک ردیف الماس تزئین شده بودند؛ به “دستبند تنیسی” معروف شدند؛ چرا که کریس اورت در یکی از مسابقات خود چنین دستبندی به دست داشت و پس از گم شدن آن، بازی را متوقف کرد تا دستبند الماس خود را پیدا کند. او همچنین با پوشیدن لباسهای توری زنانه و پاپیون سر در مسابقات، بارها فشن را مهمان زمین تنیس کرد.
خواهران افسانهای دنیای تنیس یعنی ونوس و سرنا ویلیامز نه تنها در دنیای ورزش بلکه در دنیای مد نیز تأثیرگذار بودهاند و با تأسیس برند و فعالیتهای خلاقانه خود، مسیر جدیدی در این حوزه ایجاد کردند. ونوس ویلیامز برند لباس خود به نام EleVen by Venus را در سال ۲۰۰۷ و سرنا ویلیامز برند لباس خود به نام S by Serena را در سال ۲۰۱۸ راهاندازی کرد.
سرینا ویلیامز به عنوان سفیر برند نایکی، همکاریهای گستردهای با این برند داشته و بارها با طراحیهای خاص و منحصر به فرد این برند در زمین تنیس حاضر شده است.
ونوس و سرنا ویلیامز بارها در رویدادهای مهم مد مانند مت گالا حضور یافتهاند و به عنوان شخصیتهایی برجسته و تأثیرگذار در دنیای مد شناخته میشوند.
این دو خواهر با تلفیق ورزش و مد، الهامبخش بسیاری از زنان و ورزشکاران در سراسر جهان بودهاند و با شکستن کلیشهها و ارائهی لوکهای جدید و خلاقانه، نقش مهمی در تغییر نگاه جامعه به لباسهای ورزشی ایفا کردهاند.
همچنین کالکشن پاییز و زمستان ۲۰۲۲ برند میو میو با ارائهی نوعی زیبایی و ظرافت در سبک ورزشی، ایونت تنیسی میو میو با نام “کلوپ تنیس” در سنتتروپه و نیویورک، حضور هر سالهی آنا وینتور در ویمبلدون و میزبانی راجر فدرر در مراسم مت گالا ۲۰۲۳ مثالهای دیگری از وابستگی همیشگی تنیس و فشن به یکدیگر هستند.
تنیسکور در فشنشوها
در ماههای اخیر تعدادی از برندها، فشنشوهای اخیر خود را با ورزش تنیس پیوند زدند و با ارائهی کالکشنهایی الهام گرفتهشده از تنیس و لباسهای آن، به میراث این ورزش ادای احترام کردند.
برای مثال در کالکشن بهار و تابستان ۲۰۲۴ برند میومیو، کراپ پولوشرتهایی بر تن مدلها دیده میشد که رنگ و بوی تنیسکور را با خود داشت.
کالکشن پاییز و زمستان ۲۰۲۴ برند لاکوست نیز در یک زمین تنیس ارائه شد و پس از چند فصل غیبت، بازگشتی پیروزمندانه به هفتهی مد پاریس را برای این برند رقم زد. لوکهای این مجموعه تفسیری مدرن از شکل قدیمی لباسهای تنیس بودند و دامنهای کوتاه پلیسه و پولوشرت در میان آنها دیده میشد.
همچنین برخی برندهای فست فشن چون زارا و اچ اند ام هم مجموعههای تنیسکور خود را روانهی بازار کردند که این ترند را در دسترس عموم مردم قرار میدهد.
بسیاری از برندها هم برای همراهی با موج تنیسکور با تنیسورهای مشهور همکاری کردند؛ برای مثال برند دیور اما رادوکانو، تنیسور بریتانیایی، را به عنوان سفیر خود انتخاب کرد؛ برند گوچی با یانیک سینر، بهترین تنیسور تاریخ ایتالیا، همکاری کرد و برند جی دبلیو اندرسون برای ارائهی یک مجموعهی جدید با الهام از لباسهای تنیس دههی ۷۰ و ۸۰ در حال همکاری با راجر فدرر است.
برند لویی ویتون نیز برای کمپین جدیدش راجر فدرر و رافائل نادال را به یک روز کوهنوردی دعوت کرده است تا از تجارب و خاطراتشان در دنیای تنیس صحبت کنند. این برند برای تبلیغات خود هم با کارلوس آلکاراز، برندهی جایزهی ویمبلدون ۲۰۲۳، همکاری داشته است.
فیلم Challengers و استایلهای تنیسی زندایا
فیلم Challengers را با توجه به موضوع آن که حول محور تنیس است؛ میتوان یکی از عوامل موثر در روند اوج گیری تنیسکور دانست؛ اما بیش از خود فیلم لوکهای خاص بازیگر نقش اول این فیلم، زندایا، برای تور مطبوعاتی، در ترند تنیسکور تأثیرگذار بودهاند.
هر کدام از لباسهای زندایا روی فرش قرمز، به شکلی خلاقانه از ورزش تنیس الهام گرفته شده بودند. برخی از این لباسها المانهایی واضح مانند رنگ یا خود توپ تنیس را به نمایش میگذاشتند و برخی دیگر به طور غیر مستقیم به ورزش تنیس اشاره میکردند. در ادامه بهترینِ این لباسها را که به کمک استایلیست زندایا، لاو روچ، از برندهای مشهوری چون لوئوه، لویی ویتون، رالف لارن، تام براون، ژکوموس و لاکوست انتخاب شده بودند؛ مرور میکنیم:
- پیراهنی سبز رنگ از برند لوئوه که سایهی یک تنیسور روی آن نقش بسته بود.
- پیراهنی از برند سیلیا کریتاریوتی به رنگ سبز که یک توپ تنیس در جلوی آن خودنمایی میکرد.
- پیراهنی از برند تام براون که قسمتهایی از پارچهی دامن آن شبیه به تور تنیس بود و با گلدوزیهایی به شکل راکت تنیس تزئین شده بود. این لوک با یک پاپیون روی موهای زندایا کامل شده بود که استایل کریس اورت در زمین تنیس را تداعی میکرد.
- پیراهنی از برند لوئوه که با وجود دامن پلیسه و یقهی هفت، یک پیراهن تنیس کلاسیک محسوب میشد و با یک جفت کفش از برند لوئوه با پاشنههایی به شکل توپ تنیس، استایل شده بود.
- دامن ماکسی و بلوز بافت از برند برونلو کوچینلی که در کنار یکدیگر لوکی مونوکروم به رنگ غالب لباسهای تنیس، یعنی سفید ساخته بودند.
- یک پیراهن سفید وینتیج از کالکشن بهار و تابستان ۱۹۹۲ برند رالف لارن که از نظر رنگ و مدل کاملا با تنیسکور همخوانی داشت.
- ست پولوشرت و دامن از برند توری برچ که شبیه به لباسهای تنیس کلاسیک بود.
- پیراهنی از برند ژکوموس که علاوه بر مدل بالاتنهی آن که شبیه به پولوشرت بود، با سیلوئت خود نیز به دنیای تنیس اشاره میکرد. دامن این پیراهن سیلوئتی مشابه لباسهای دههی ۶۰ میلادی داشت؛ زمانی که تنیس رسما به عنوان یک ورزش حرفهای برای بانوان پذیرفته شد و از ماهیت تفریحی فاصله گرفت. به همین دلیل میتوان سیلوئت پیراهن و مدل موی زندایا به سبک دههی ۶۰ در این لوک را اشارهای به این دوران مهم در دنیای تنیس دانست.
- کُتی از مجموعهی بهار و تابستان ۲۰۱۳ برند لویی ویتون که مانند مورد قبلی سیلوئتی مشابه لباسهای دههی ۶۰ داشت و ترکیب رنگ سفید و سبزش یادآور توپ تنیس بود.
- پیراهنی راهراه از برند کارولینا هررا که بازسازی لوک سرنا و ونوس ویلیامز، در کاور ماه می ۱۹۹۸ مجلهی ووگ بود.
- سایر لوکهای زندایا شامل لباسهایی مونوکروم به رنگ سبز توپ تنیس و یا سفید بود.
سخن پایانی
در نهایت باید گفت که حضور آیتمهایی با الهام از لباس تنیس در آخرین فشنشوها، ظهور ترندهای سافت لاکچری و اُلد مانی، همکاری برندهای مشهور با تنیسورها در کمپینهای تبلیغاتی و لوکهای بحث برانگیز و جالب زندایا در تور مطبوعاتی فیلم Challengers، همگی باعث شدند تا در بهار و تابستان ۲۰۲۴، لباسهای تنیس دیگر محدود به زمین تنیس نباشند و به استایلهای خیابانی راه پیدا کنند.
تنیسکور به عنوان ترندی که زیبایی را در عین سادگی و راحتی ارائه میدهد، تاکنون مورد استقبال افراد زیادی از سلبریتیها تا مردم عامه قرار گرفته است.
اما به نظر شما تنیسکور ترندی زودگذر است یا برای مدتی طولانی در دنیای فشن حضور خواهد داشت؟ آیا لباسهای تنیس از این پس به بخشی جدانشدنی از کمد عموم مردم تبدیل میشوند یا با گذشت زمان جای خود را به ترندی تازهتر خواهند داد؟ در قسمت نظرات منتظر پاسخ شما هستیم.
منابع:
www.vogue.com
www.wgsn.com
harpersbazaar.com
edition.cnn.com
www.instyle.com
www.cosmopolitan.com
www.glamour.com
منبع: مجلهی کمد سارک