جزئیات اعطای جایزه روستا آزاد بررسی شد
تهران- ایرنا- سومین نشست شورای سیاست گذاری جایزه روستاآزاد برگزار شد و اعضای این شورا به بررسی محورهای نهایی این جایزه پرداختند.
به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، سومین نشست شورای سیاستگذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با هدف بررسی «برگزیدگان جایزه» و «جزئیات آیین اعطای جایزه» برگزار شد.
توجه به دو محور «فردی» و «پلتفرمی»
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در این نشست با بیان اینکه برگزیدگان جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد در دو محور انتخاب شوند، گفت: دو محور «افراد» و «پلتفرمها» میبایست برای انتخاب برگزیدگان جایزه روستاآزاد در کانون توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به ضرورت جریانسازی در اعطای این جایزه اظهار کرد: اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد میبایست به جریانسازی منجر شود؛ علاوه بر جریانسازی، «توجه به بزرگان» نیز در کانون توجه قرار گیرد.
معاون رئیسجمهور عنوان کرد: در کنار اعطای جایزه به برگزیدگان، میتوان از ایدههای برتر نیز تجلیل کرد.
اعطای جایزه به زنان
معاون اجتماعی و استانهای معاونت راهبردی ریاستجمهوری در این نشست درباره محورهای چهارگانه حکمرانی گفت: چهار محور «دانشگاه»، «دستگاه اجرایی»، «جامعه مدنی» و «بخش خصوصی» در عرصه حکمرانی مطرح است و کنشگرانی که در این چهار محور حضور دارند، متفاوت هستند.
متین رمضانخواه درباره نامزدهای اعطای جایزه روستاآزاد خاطرنشان کرد: نامزدهای اعطای جایزه در سه سطح استانی، ملی و بینالمللی درهم آمیخته شدهاند و این سطوح میبایست از یکدیگر جدا شوند. به طور مثال، یک فرد در یکی از استانهای کشور دست به کاری زده است و به دلیل اینکه به امر مهاجرت دامن نزده است، میبایست در کانون توجه قرار گیرد.
معاون اجتماعی و استانهای معاونت راهبردی ریاستجمهوری گفت: زنان نیز در کانون توجه قرار گیرند و به عنوان افراد برگزیده معرفی شوند. زنان، ۷۰ درصد دانشآموختگان مقطع دکتری را تشکیل میدهند.
نگاهی ملی به جایزه داشته باشیم
معاون طرحهای کلان ملی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نیز در این نشست گفت: جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد میبایست به عنوان یک جایزه ملی لحاظ شود. ملی قلمداد کردن جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد یک امر ضروری است.
رضا حاتمی ادامه داد: توجه به همگرایی در ارتباط با جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد یک امر اساسی است. اگر در ارتباط با جایزه همگرایی نداشته باشیم، ارزش جایزه کاهش مییابد.
توجه به چارچوب فکری مرحوم روستاآزاد
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در چهارمین نشست شورای سیاستگذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گفت: مرحوم روستاآزاد، چهارچوب فکری خود را داشت و با توجه به اینکه جایزه فناوری و حکمرانی به نام ایشان مزین است، چهارچوبهای فکری این استاد فقید به هنگام اعطای جایزه در کانون توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی درباره اعطای جایزه گفت: سختگیری به حفظ تراز جایزه کمک میکند. با توجه به اینکه سختگیری به حفظ تراز جایزه کمک میکند میتوان در برخی از محورهای چهارگانه جایزه از معرفی فرد برگزیده خودداری کرد.
سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتیشریف نیز در این نشست گفت: انتخاب افراد برجسته در جایزه به اعتبار آن کمک میکند. برای انتخاب و معرفی افراد برگزیده، صبور باشیم.
ضرورت انسجام برگزاری جایزه
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست اظهار کرد: تجربه سالهای گذشته برای برگزاری جوایز را در کانون توجه قرار دهیم و دلایل انتخاب فرد برگزیده برای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را بیان کنیم.
سیاوش ملکیفر درباره روند برگزاری جایزه خاطرنشان کرد: روند برگزاری جایزه باید از انسجام برخوردار باشد. بنابراین «تعریف عملیاتی» را در کانون توجه قراردهیم تا جایزه از انسجام برخوردار باشد.
توجه به ریشسفیدی در اعطای جایزه
مصطفی زمانیان، رئیس سابق مرکز بررسی های استراتژیک نیز گفت: برخی محورهای جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد با برخی جایزههای کشور همپوشانی دارد. همچنین موضوع «ریشسفیدی» به هنگام اعطای جایزه به برگزیدگان در کانون توجه قرار گیرد و افرادی که سن بیشتری دارند در کانون توجه باشند.
همچنین سعید سهرابپور، رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف در این نشست گفت: زنان میبایست برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار گیرند.
محورهای داوری جایزه
سید محمدصادق امامیان، هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف ضمن معرفی نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد گفت: «نوآوری، خلاقیت و تحولآفرینی»، «مردمیسازی و جلب مشارکت عمومی»، «اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی»، «شفافسازی و پاسخگویی»، «کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری»، «مشروعیت و وفاق اجتماعی»، «پایدارسازی و تثبیت نهادی»، «نفوذ و رقابتپذیری بینالمللی»، «خدمترسانی عمومی گسترده»، «عدالتمحوری و الگوی ایرانیاسلامی» شاخصهای ۱۰ گانه داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» ۴ حوزه جایزه روستاآزاد هستند.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری؛ متین رمضانخواه، معاون اجتماعی و استانهای معاونت راهبردی ریاستجمهوری؛ حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ رضا حاتمی، معاون طرحهای کلان ملی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری؛ سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی؛ سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتیشریف؛ سعید سهرابپور، رئیس اسبق دانشگاه صنعتیشریف؛ مصطفی زمانیان، رئیس سابق مرکز بررسی های استراتژیک و سید محمدصادق امامیان، همبنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف در سومین نشست شورای سیاست گذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد حضور داشتند.
به گزارش ایرنا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف به همراه گروهی از اعضای هیاتعلمی و دانشمندان و نخبگان جایزهای به نام مرحوم رضا روستا آزاد استاد و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف در حوزه فناوری و حکمرانی پایه گذاری کرده اند.
مرحوم رضا روستاآزاد (۱۳۴۰ تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱) استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳)، دانشآموخته رتبه اول دبیرستان خوارزمی، دانشآموخته رتبه اول مقطع کارشناسی از صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد دانشگاه فنی استانبول و دکتری واترلو کانادا بود.
زنده یاد روستاآزاد در زمستان ۱۳۹۶ دچار سکته مغزی شد پس از چند هفته بستری شدن در بیمارستان بهبود یافت و در بهار ۱۳۹۷ به دانشگاه بازگشت. وی عضو هیات مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بود همچنین در تیرماه ۱۴۰۱ به عنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب شد. وی مهرماه ۱۴۰۱ پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) درگذشت.
منبع : خبرگزاری ایرنا