کتاب و ادبیات

«جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی»؛ آشناکردن نسل‌های جدید با تعالیم شاهنامه

Tehran- IRNA- کنفرانس مطبوعاتی جشنواره مجازی فردووی برگزار شد و دبیران جشنواره هدف این رویداد فرهنگی را برای ترویج و شناخت شهنوام در بین نسل های مختلف ، به ویژه کودکان و نوجوانان ترویج کردند.

به گفته ایرنا یکشنبه ، کنفرانس مطبوعاتی جشنواره فضایی مجازی Hakim Abolghasem Ferdowsi در روز یکشنبه ، ۲۳ فوریه سعید پورابولگازیم رئیس مرکز فرهنگ و توسعه هنر در فضای مجازی ، جمال رحمت دبیر تصویر جشنواره ، محمود جعفری دهگی دبیر بخش جشنواره شهنومه در مرکز فرهنگ و توسعه هنر در فضای مجازی برگزار شد.

پورابولگسم در مورد هدف جشنواره مجازی فردووی گفت: “امروز با گسترش فضای مجازی و تأثیر آن بر زندگی روزمره ، ما برای تولید و توزیع محتوای فرهنگی مناسب نیاز به برنامه ریزی و سیاست گذاری داریم.” بدون شک جهانی سازی یک واقعیت غیرقابل انکار است ، اما در عین حال ، ما باید تلاش کنیم تا این فضا را مدیریت کنیم و از کاهش هویت فرهنگی و ادبی ایران جلوگیری کنیم و جشنواره به گونه ای طراحی شده است که میراث ادبی و فرهنگی ما را در جو قرار می دهد. دیجیتال نگه دارید.

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و فرهنگ در فضای مجازی افزود: “این جشنواره بر ادبیات حماسه شهنومه و ایرانی متمرکز است تا نسل جدید را به این میراث ارزشمند متصل کند.” امروزه بسیاری از جوانان و نوجوانان با هافز ، مولوی ، فردویسی و سایر بزرگان ادبی ایران آشنا نیستند و ما وظیفه داریم این وقفه فرهنگی را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل ، مرکز فرهنگ و توسعه هنر در فضای مجازی در تلاش است تا با اجرای برنامه های فضایی دیجیتال ، بستری را برای معرفی آنها فراهم کند. سیاست اصلی ما ایجاد زمینه موازی برای انتشار محتوای فرهنگی اصلی است تا بتوانیم تأثیر آن را افزایش داده و از کاهش این مفاهیم جلوگیری کنیم. نکته این است که فضای مجازی از ظرفیت بالایی برای تنظیم مجدد این محتوا برخوردار است. وقتی در این فضا محصولات ارزشمندی را ارائه می دهیم ، کاربران نیز آن را به اشتراک می گذارند. بنابراین ، این جشنواره فقط آغاز یک جریان فرهنگی است که می تواند در طولانی مدت تأثیر مثبتی بر نگاه و رفتار نسل جدید داشته باشد.

رئیس مرکز فرهنگ و توسعه هنر در فضای مجازی گفت: “وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی تأکید زیادی بر محافظت از زبان فارسی دارد که این یک رویداد بسیار مهم است.” همه اینها ما را به برگزاری جشنواره جشنواره Hakim Abolghasem Ferdowsi در فضای مجازی برگزار کرد. همچنین قرار است در این جشنواره برگزار شود داود فات علی بیتی قدردانی از اینکه او یکی از دارایی های کشور ما است.

Pourabolghasem گفت: جشنواره فضایی مجازی Hakim Abolghasem Ferdowsi در روز شنبه ۲۳ اکتبر ۲۰۰۹ در تئاتر سنگلاج با حضور عباس صالبی وزیر فرهنگ و هدایت اسلامی برگزار می شود و مورد تقدیر قرار می گیرد. آثار و شرکت کنندگان در جشنواره فضای مجازی Hakim Abolghasem Ferdowsi در فضای مجازی منتشر می شوند. این اقدامات جذاب است و تمام لایه های جامعه را پوشش می دهد. بسته شدن جشنواره به معنای پایان نیست ، اما ما جشنواره را با انتشار آثار در فضای مجازی ادامه خواهیم داد. این رویداد باعث افزایش عملکرد فعالان ، تولید محتوای بیشتر در فضای مجازی ، ترغیب و انگیزه کاربران برای حضور در زمینه ادبیات فارسی و به ویژه Hakim Abolghasem فردووی می شود.

رئیس مرکز فرهنگ و فرهنگ در فضای مجازی گفت: بیش از ۵ اثر در چهار بخش از خواندن ، روایت ، متون و تصاویر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است. تمام تلاشهای ما انتشار و غنی سازی محتوای فرهنگ و ادبیات فارسی در فضای مجازی است. همه ساله می خواهیم به یکی از میزبان ها در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی مراجعه کنیم. در اولین عمل ، هاکیم Abolghasem فردووی را در نظر گرفتیم. متأسفانه ، نسل جوان ما تمایل به انیمه های زیادی دارد ، در حالی که ما افراد زیادی داریم که هنوز هم با نسل جدید غریبه هستند. ما باید از تمام ظرفیت های کشور استفاده کنیم و تلاش کنیم.

شهنوه همیشه با تصویر همراه است

جمال رحمتدبیر بخش تصویرگری جشنواره ، با اشاره به بخش های جشنواره مجازی فردووی ، که شامل خواندن شهنامه ، روایت ، متون نوشتاری ، تصاویر ، گفت: “هر یک از این بخش ها نقش مهمی در زنده نگه داشتن میراث ادبی ما دارند.” به طور خاص ، بخش تصاویر از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا شهنام همیشه با روایت های بصری همراه است و نسخه های مصور آن شاهکارهای هنر ایرانی در نظر گرفته می شوند.

وی افزود: استقبال از کودکان و نوجوانان فراتر از انتظارات ما بود. ” بسیاری از شرکت کنندگان این گروه سنی آثار ارزشمندی را ایجاد کردند که نشان دهنده استعدادهای بزرگ در این زمینه است. ما باید بیشتر در این استعدادها سرمایه گذاری کنیم تا علاوه بر حفظ کاهنان ادبی ، بتوانیم انگیزه ای برای نسل بعدی ایجاد کنیم.

رحاتی گفت: در کل ، بیش از ۵ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که این یک چهره قابل توجه است. در بخش تصویرگری ، ۲ اثر دریافت شد و پس از بررسی های اولیه ، ۲ اثر به مرحله نهایی رسیدند. از این موارد: ۱ در بخش کودکان ، ۲ در بخش نوجوانان ، ۲ در بخش بزرگسالان توسط داور بررسی ها ، نهایی انتخاب شده و مراسم اختتامیه در مراسم اختتامیه ارائه می شود.

دبیر بخش تصویرگری گفت: “این رویداد نه تنها اعلامیه انتخاب کنندگان بلکه برنامه های جانبی زیادی را شامل می شود.” یکی از مهمترین برنامه های جانبی این جشنواره ، برگزاری یک کارگاه تخصصی با حضور چهار طراح برجسته ایرانی است که در آن هر گروه بخشی از هفت خان راستام را نشان می دهد. آثار تولید شده در این کارگاه به صورت یک کتاب نفیس منتشر می شود و به عنوان یکی از خروجی های مهم جشنواره در دسترس خواهد بود.

رحاتی اضافه کرد: موضوع شخصیت پردازی فرایندی است که باید از آن عبور کند. این مورد در مورد جشنواره نیست. Voice -Of -the -Hand یکی از بازوهایی است که می تواند در این زمینه با تطبیق شهنوام مؤثر باشد. این جشنواره یک قدم در طول مسیر بود. ما هنرمندان و طراحان بسیار قوی داریم که مهاجرت کرده اند و فعالیت قابل توجهی در سطح بین المللی دارند. نمونه های دیگری در سطح بین المللی وجود دارد. ادبیات ایرانی ، به ویژه شهنومه ، پتانسیل بحث در مورد شخصیت را دارد.

وی با اشاره به مجسمه Hakim Abolghasem Ferdowsi جشنواره فضای مجازی ، وی گفت: “این مجسمه دو طرف دارد. از یک طرف ، نام جشنواره و طرف دیگر مشتق شده از گل لوتوس ، که یک نماد ایرانی باستان است و یک نمادی از شش ماه.

شهنوه هنوز زنده است و می تواند نسل های جدیدی را به خود جلب کند

زیر محمود جعفری دهگی وی گفت: با اشاره به اینکه شهنام یک کاری در سراسر جهان است که ارزش آن را ندارد ، وی گفت: هر قدم برای شناسایی و معرفی این گنج ، گامی ارزشمند در افتخار فرهنگ و ادبیات فارسی خواهد بود. این جشنواره همچنین گامی در این جهت است. رویدادی که سعی در معرفی شهنومه به نسل امروز دارد و تأثیر عمیقی بر آشنایی افراد ، به ویژه کودکان و نوجوانان دارد.

وی با اشاره به بخش های مختلف جشنواره مجازی فردووی ، افزود: در این رویداد ، علاوه بر گروه های سنی مختلف ، مباحث جشنواره نیز تخصصی بودند. این تنوع در بخش ها و موضوعات باعث شده است تا افراد با سلیقه و مهارت های مختلف برای شرکت در جشنواره. از شهنوام سنتی و راویان گرفته تا محققان ، هنرمندان و حتی کودکان و نوجوانان که برای اولین بار با این اثر حماسی آشنا بودند.

جعفری دهگی یکی از نقاط قوت جشنواره را یک روند دقیق و علمی در مورد داوری آثار توصیف کرد و گفت: هر قسمت از جشنواره داوران تخصصی در همان زمینه داشت. در هر بخش ، سه تا چهار داور متخصص وجود داشتند که ساعت ها در بررسی و ارزیابی آثار صرف می کردند. تمام آثار ارسال شده به فیلم ، و در کل ، بسیاری از علاقه مندان از سراسر کشور در این جشنواره شرکت کردند و آثار خود را در بخش های مختلف ارسال کردند.

وی ادامه داد: در بخش بزرگسالان: از بین تمام آثار دریافت شده ، ۳ نفر به عنوان نامزد نهایی معرفی شدند. در بخش جوانان: ۱ نفر به مرحله آخر رسید. در بخش کودکان: ۳ نفر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شدند. بخش کودکان این جشنواره یکی از جذاب ترین و پویا ترین قطعات بود. همانطور که گفته شد ، استقبال فراتر از انتظار ما بود و نشان داد که علاقه کودک به شهنومه و مفاهیم حماسی آن هنوز زنده است.

استاد ایرانی گفت: “این جشنواره با همه پذیرش متنوع و گسترده از آن ، نشان داد که شهنوه هنوز زنده است و می تواند نسل های جدیدی را به خود جلب کند.” این رویداد نه تنها گامی در جهت حفظ و ترویج فرهنگ و ادبیات فارسی بود ، بلکه سکویی را برای کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان فراهم می کرد تا با این کار باشکوه فعال تر ارتباط برقرار کنند. ما امیدواریم که این جشنواره آغاز برنامه های گسترده تر در آینده باشد و ما بتوانیم با ادامه این جنبش ، فرهنگ شهنومه و مفاهیم حماسی آن را در جامعه نهادینه کنیم.

سرانجام ، در بخش پرسش و پاسخ ، Pourabolghasem با اشاره به رویکرد بین المللی جشنواره به خبرنگار IRNA پاسخ داد و گفت: “یکی از نکات مهم جشنواره گسترش آن در سطح بین المللی است.” از ابتدا ، ما سعی کردیم این رویداد را فراتر از مرزهای ایران برگزار کنیم ، و خوشبختانه کشورهای عضو محیط زیست و سایر کشورهایی که با زبان فارسی آشنا هستند و میراث شهنومی مورد استقبال قرار گرفته اند.

وی گفت: “علاوه بر این ، ما برنامه هایی برای برقراری ارتباط بیشتر با هنرمندان و محققان در کشورهای مختلف داریم تا بتوانیم این جشنواره را به عنوان یک رویداد بین المللی سالانه تحکیم کنیم.”

در پاسخ به سؤال خبرنگار ، پورابولگسم گفت: “یکی از مهمترین اهداف ما ، ادامه این جنبش فرهنگی در فضای دیجیتال است.” جشنواره مجازی فردووی فقط نباید یک رویداد متقاطع باشد بلکه باید به عنوان یک جریان فرهنگی ادامه یابد. به همین دلیل ، محتوای تولید شده در جشنواره به طور گسترده در فضای مجازی منتشر می شود. علاوه بر سیستم عامل های رسمی جشنواره ، شرکت کنندگان این آثار را نیز منتشر می کنند که به دیدن بیشتر آنها کمک می کند.

وی افزود: “ما قصد داریم این روند را در دوره بعدی ادامه دهیم و سایر ایرانیان را از طریق چنین جشنواره هایی معرفی کنیم. با میراث ارزشمند فردوویس و شهنومه آشنا هستیم.

در پایان جلسه ، از مجسمه Hakim Abolghasem Ferdowsi جشنواره مجازی فضایی رونمایی شد.

جشنواره فضای مجازی Hakim Abolghasem Ferdowsi ، به همراه بزرگداشت داوود فتح علی بیگی ، روز شنبه ۲۳ فوریه در تئاتر تالار سنگلاج برگزار می شود. در این مراسم محمد جعفر یاغی با عنوان خوانانه خواندن در تاریخ pouyeh و بهمن نامور مطلق به عنوان یک اسطوره شهن نام – متن آسیایی سخنرانی می کند.

محمود جعفری دهگی ، آلیرزا غلاماتی ، اردشیر صالحپور ، قتب الدین سادگی ، پاریسا سیمین مهر ، محمد حسین ناصر باخت وت کامال تاباتابای او یکی از داوران جشنواره است.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا