کتاب و ادبیات

«زیر خط جنگ با دیگری» را چه کسی نوشته است؟

تهران – ایرنا – کتاب «زیر خط جنگ با دیگری» روایتگر خاطرات مهری فلاحی پرستار دوران جنگ است. او مجموعه ای از یادداشت ها را تهیه کرد و به ناشر داد تا تبدیل به کتاب شود، اما مراحل چاپ طولانی شد و در نهایت کتاب با نام تینا محمد حسینی به عنوان نویسنده منتشر شد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب «زیر خط جنگ با دیگری» کتابی است که خاطرات مهری فلاحی پرستار دوران جنگ را روایت می کند. مجموعه ای از یادداشت ها را تهیه می کند و به ناشر می دهد تا تبدیل به کتاب شود. اما پروسه چاپ این کتاب طولانی است. به گفته فلاحی، این روند از سال 1391 تا 1403 ادامه دارد در حالی که می توانست در سال های اولیه منتشر شود. از سوی دیگر، نام تینا محمد حسینی او به عنوان نویسنده در کتاب نوشته شده، متون کتاب را تنظیم کرده و قالب داستانی به کتاب داده است.

در طی این فرآیند ذائقه نوشتن من کور شد

مهری فلاحی وی در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا درباره روند نگارش کتاب توضیح داد: در سال 1389 فهرستی از اطلاعات را برای حدود یک سال تهیه کردم، در سال 1390 که بازنشسته شدم، با توجه به آن فهرست ها شروع به نوشتن کتاب کردم. نوشتن حدود 3 سال طول کشید و متن را به بخش هنری تحویل دادم. بررسی متن حدود 3 سال طول کشید، مشکلات کتاب را راهنمایی کردند و متن چندین بار بررسی و ویرایش شد.

بعد از چاپ کتاب متوجه شدم که من راوی و نویسنده را شخص دیگری معرفی کرده اند

وی با بیان اینکه این کتاب به دلیل مسائل مالی به حوزه هنری دفاع مقدس ارسال شده است، ادامه داد: در این قسمت نیز اظهار نظر کردند که کتاب بازنویسی و پالایش شود. کتاب حدود 3 سال در این مرحله باقی ماند. چاپ کتاب نهایتاً از سال 1391 تا 1403 به طول انجامید. پس از چاپ کتاب متوجه شدم که من راوی و نویسنده را شخص دیگری معرفی کرده اند، در حالی که به من گفته شد ویراستار است. در طی این فرآیند ذائقه نوشتن من کور شد.

این پرستار بازنشسته با تاکید بر اینکه حافظه قوی دارد، گفت: خاطرات و زمان آنها را به خوبی به خاطر داشتم. از مرخصی های جبهه و رفت و آمدهایم به آبادان هم برای نوشتن کتاب استفاده کردم.

ما هیچ تجربه ای در جلو نداشتیم

فلاحی با اشاره به اینکه این کتاب در نهایت توسط تینا محمد حسینی نقد و بررسی شد، افزود: برای چاپ کتاب بیش از 2 سال با محمد حسینی کار کردم. متن پایانی کتاب به خوبی جواب داده است. این کتاب منبع خوبی برای فیلمسازان است و نشان می دهد که چگونه پرستاران می توانند بر سلامت و زندگی رزمندگان تأثیر بگذارند.

شاید مردم با خواندن این کتاب تجربیاتی کسب کنند، ما وقتی به جبهه رفتیم این تجربه را نداشتیم

این پرستار با بیان اینکه 22 ساله بود که به جبهه رفت و از رشته پرستاری دانشکده نفت فارغ التحصیل شد، ادامه داد: در سال 1356 به رشته پرستاری و مامایی دانشکده نفت رفتم و با پایان کارم استخدام شدم. مطالعات از سال 59 تا 64 مرتب به جبهه می رفتم و چون باردار بودم در ماه های آخر مرا به ماهشهر فرستادند. تا 7 ماهگی به جبهه رفتم و به خانه آمدم.

وی تاکید کرد: این خاطرات مهم است و شاید افراد با مطالعه این کتاب تجربیاتی کسب کنند. زمانی که به جبهه رفتیم تجربه این کار را نداشتیم، مثلاً بلد نبودیم چند سرم را همزمان در رگ بیمار تزریق کنیم.

کی نوشت

جلد کتاب

با چند خاطره رونوشت مواجه شدم

تینا محمد حسینی وی همچنین در گفت و گو با خبرنگار کتاب ایرنا با اشاره به اینکه این کتاب در سال 1397 به وی پیشنهاد شده است، توضیح داد: محتوایی که به من دادند مجموعه ای از مطالب دست نویس بود که نیاز به ویرایش و ویرایش داشت. موضوع فوق العاده خوب بود و خاطرات با جزئیات در ذهن راوی باقی ماند. کتاب در اختیار من قرار گرفت و حاضر شدم در ویرایش و نگارش کتاب همکاری کنم.

محتوای مورد نیاز برای چیدمان و ارسال خاطرات، این اقدامات باعث می شد که متن کتاب پیوسته باشد

این نویسنده با اشاره به اینکه در مواجهه با محتوای کتاب با چند خاطره رونوشت مواجه شده است، گفت: کتاب را نوشتم، محتوا نیاز به چیدمان و لحن درست داشت، سپس به ارائه خاطرات و پیوند آنها با یکدیگر مجموعه این اقدامات متن کتاب را پیوسته کرد.

وی با تشریح روندی که طی 2 سال برای یکسان سازی محتوای کتاب طی شده است، گفت: با خاطرات و خاطرات چندین ساله مواجه شدم. برخی از خاطرات باید به عنوان فلاش بک استفاده می شد تا داستان جذاب بماند. درباره دوران کودکی مهری فلاح هم اطلاعاتی وجود داشت که باید به درستی جاسازی می شد تا یک روایت خوب ساخته شود.

اولین نوشته ها همیشه شاهکارهای هنری محسوب می شوند

به گفته محمد حسینی افرادی که تازه شروع به نوشتن کرده اند فکر می کنند هر متنی که بنویسند شاهکار ادبی محسوب می شود. حتی دانش‌آموزان کلاس نویسندگی بر اولین متن‌های خود تأکید بیشتری دارند، در حالی که پس از گذشت چند سال از فعالیت نویسندگی خود متوجه می‌شوند که متن‌هایی که در آن سال‌ها نوشته‌اند، متن‌های هنری نبوده‌اند.

ممکن است راوی داستان آن را درست بیان نکند، به همین دلیل یکی از ابزار کار نویسنده در تاریخ شفاهی اسناد است.

این نویسنده با تاکید بر اینکه ممکن است راوی داستانی را درست بیان نکند، ادامه داد: به همین دلیل یکی از ابزار کار نویسنده در تاریخ شفاهی اسناد است. برخی از نویسندگان از کتاب و برخی از فضای مجازی استفاده می کنند. به نظر من اگرچه با استفاده از فضای مجازی می توان سریع به نتیجه رسید، اما گاهی ممکن است اطلاعات نادرستی به افراد بدهد. برای نوشتن «زیر خط جنگ با دیگری» از اسناد موجود در کتابخانه شورای اسلامی و کتابخانه جنگ سوره مهر استفاده کردم.

وی با بیان اینکه افرادی که جنگ را می بینند در مدت زمان کوتاهی بزرگ می شوند، تصریح کرد: جنگ موضوع مهمی است و در هر کجای دنیا که اتفاق بیفتد ممکن است یک شبه مردم در جنگ بزرگ شوند، زیرا جنگ وحشتناک و ویرانگر است و نگاه مردم. تغییر دهید. زندگی را تغییر می دهد.

به گفته محمد حسینی، پرستار کتاب، او در شرایط جنگی ازدواج می کند و مسئولیتش باعث می شود به مناطق جنگی بازگردد. حتی وقتی مهری فلاحی متوجه باردار شدنش می شود به تهران و خانه اش برنمی گردد و بچه را در آبادان به دنیا می آورد و به کارش ادامه می دهد. این احساس مسئولیت برای من بسیار جذاب بود.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا