کتاب و ادبیات

صنعت چاپ؛ حافظ میراث فرهنگی و هویتی نسل آینده

تهران – ایرنا – مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خدمت به صنعت چاپ، خدمت به هویت نسل آینده است. همه مسئولان مرتبط با این صنعت فرخنده و پربرکت باید تلاش کنند و با آسیب شناسی، برنامه ریزی و اقدامات موثر دغدغه کارشناسان صنعت چاپ را برطرف کنند.

به گزارش ایرنا، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مراسم تجلیل از برگزیدگان چهارمین جشنواره استانی صنعت چاپ تهران با حضور علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد و مدیرکل حوزه وزارتی سید احسن قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس فیروزانفر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران: احمد ابوالحسنی رئیس صنف چاپخانه داران تهران و جمعی از پیشکسوتان، فعالان و فرهیختگان صنعت چاپ استان تهران در این دفتر برگزار شد.

محمدمهدی احمدی مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص تأثیر صنعت چاپ در توسعه فرهنگ عمومی اظهار داشت: تفاوت و مزیت صنعت چاپ نسبت به سایر صنایع ارتباط و تأثیر این صنعت بر فرهنگ مردم است. جامعه در سایر صنایع یک بعد بسیار برجسته است و آن بعد مکانیک، اشتغال و درآمدزایی آنهاست. اما صنعت چاپ به دلیل اینکه محصولات فرهنگی مانند کتاب را در اختیار جامعه قرار می دهد، علاوه بر جنبه اقتصادی، از نظر فرهنگی نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا بر فرهنگ، سطح علمی و حتی هویت تأثیر مستقیم می گذارد. از اقشار مختلف جامعه

وی افزود: به این ترتیب نسل آینده از پیشینه و هویت تاریخی خود آگاه می شود. اینکه امروز صحبت از فرهنگ ملی ۵۰۰۰ ساله و پیشینه دینی ۱۴۰۰ ساله است، ناشی از انتقال نوشته های تاریخی از نسلی به نسل دیگر است. صنعت چاپ این نامه ها را در قالب های مختلف منتشر می کند و در اختیار نسل های جدید قرار می دهد.

چاپ؛ صنعتی که دو وزارتخانه را همسو می کند

مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه صنعت چاپ حافظ تالیفات فکری و میراث فرهنگی ماست، تصریح کرد: این از امتیازات صنعت چاپ است که دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد و صنایع را موظف می کند. به کمک این صنعت بیایند. خوشبختانه وزیر فرهنگ به این حوزه آشنایی دارد و بهبود و توسعه صنعت چاپ یکی از دغدغه های وی است.

احمدی افزود: خدمت به صنعت چاپ در اصل در خدمت هویت نسل آینده است. همه مسئولان مرتبط با این صنعت فرخنده و پربرکت باید با آسیب شناسی، برنامه ریزی و اقدامات موثر، دغدغه های کارشناسان صنعت چاپ را برطرف کنند. امیدواریم روزی برسد که چاپ ایران به عنوان یک چاپ منحصر به فرد و ممتاز شناخته شود.

علی فروزانفر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران حوزه صنعت چاپ را مایه مباهات دانست و گفت: امروز در چهارمین سال جشن صنعت چاپ استان تهران این افتخار را داریم که میزبان استاد گرانقدری چون پروفسور باشیم. اسکندر خمسه پور. استادی که نگین حلقه صنعت چاپ است. هفتاد سال خدمت صادقانه او آمیخته با صبر و اخلاق و حسن معاشرت بوده است.

وی افزود: آنچه امروز استاد خمسه پور را به چهره ای ماندگار و برتر در عرصه چاپ تبدیل کرده، خوش اخلاقی، همراهی و همدلی و تلاش بی وقفه و صادقانه ایشان در این عرصه است. در واقع امروز و در چهارمین جشن صنعت چاپ استان تهران مهمان هستیم و استاد خمس پور میزبان این مجمع است.

ما مشکلات صنعت چاپ را مشکل خود می دانیم

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در خصوص فعالیت بخش‌های مختلف صنعت چاپ در زمینه‌های چاپ افست، چاپ دیجیتال، طراحی گرافیک، محصولات صنعتی، صادرات و واردات، گفت: صحبت از صنعت چاپ شد. در مورد یک شبکه گسترده، هوشمند و بالغ صحبت می کنند. ما معتقدیم این شبکه گسترده و هوشمند باید با نگاهی عقلانی، انسانی، متمدنانه و فرهنگی مواجه شود. نگاهی که می تواند این صنعت را به اوج شکوفایی برساند.

فروزانفر ادامه داد: به همین دلیل است که ما در گروه فرهنگ و ارشاد با فعالان صنعت چاپ ارتباط برقرار می کنیم و مسائل آنها را از مسائل خود می دانیم.

وی با بیان اینکه آرزوی ما رسیدن به نقطه ای است که امکانات، جمعیت و ثروت به صورت یکسان در سراسر کشور توزیع شود، تصریح کرد: متاسفانه امروز با ظرفیت های ناهمگونی در کشور مواجه هستیم. استان تهران از این نظر با تمام استان های دیگر متفاوت است. در استان تهران حداقل ۲۰ درصد ظرفیت جمعیت، ۵۰ درصد ظرفیت نخبگان و در حوزه چاپ ۸۰ درصد ظرفیت این صنعت در کشور به ارث رسیده است. البته این رویداد شامل تمامی حوزه ها از جمله تبلیغات، مدارس و حوزه های فرهنگی و هنری می شود.

فروزانفر توجه به ظرفیت های فرهنگی، هنری و رسانه ای استان تهران را ضروری دانست و گفت: در صورت تحقق این امر بسیاری از مسائل کشور با توجه به نقش مثال زدنی استان تهران در عرصه های مختلف قابل مدیریت خواهد بود. در مورد صنعت چاپ نیز همین رویکرد قابل اجرا و موثر است. اگر این حوزه در استان تهران که حدود ۸۰ درصد ظرفیت صنعت چاپ را در اختیار دارد جدی گرفته شود، بسیاری از مسائل این صنعت در سطح ملی مدیریت می شود و سایر استان ها می توانند مسیر هموارتری را طی کنند.

برگزیدگان چهارمین جشنواره استانی صنعت چاپ

مثلاً در بخش جانبازان اسکندر خمس پور چهره ماندگار صنعت چاپ، عضویت در هیئت مدیره اتحادیه کلیشه‌ها، قلم‌زنان و چاپگرها، عضویت در هیئت مدیره تعاونی کلیشه‌ها، قلم‌زنان و اسکرین‌چاپ‌ها، عضویت در هیئت مدیره مدیران اتحادیه صادرکنندگان آثار چاپی کشور و عضو انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ کشور به عنوان پیشکسوت برترین های استان تهران در سال ۱۴۰۳ با تصویر تابلو و تمبر ویژه در قدردانی از ۷۰ سال خدمت خمسه پور از وی به عنوان چهره ماندگار و پیشکسوت صنعت چاپ استان تهران رونمایی شد. همچنین در این بخش از جواد ملتی و زین العابدین اکبرزاده چنگیز تقدیر انجام شد.

در بخش فعالان عرصه چاپ نادر لطفعلی زاده از اسلامشهر اسماعیل دین محمدی از ورامین پویایی محبوب از رباط حامد بختیاری از دماوند منوچهر کاربندی از شهر قدس، در بخش نوآوری احسان سقایی از شهرری و محمد دلیری مفتخر شد

همچنین معصومه طحانی سعدی از قرچک کاملیا خیرخواه از شهریار و حنانه رضایی اصغر بیاضیان بنیسی به عنوان یک بانوی فعال در عرصه چاپ، صادرکننده برتر این حوزه، محسن جاوید و محمدمهدی محمدی اردهالی به عنوان یک مدیر جوان و فعال در زمینه چاپ، سیامک دری به عنوان چهره علمی و آموزشی صنعت چاپ، ابوالفضل بانوئیان از فعالان چاپ و خانواده محترم شهدا محمد کیامرثی تولید کننده و تولید کننده ماشین آلات چاپ حسین گل آقایی سرخی کارآفرین در این زمینه وحاک حناراسبی بهترین قطعه ساز و تراش در صنعت چاپ یوحنا محی الدین بناب تکنسین نمونه چاپ و احمد سامی فعالان رسانه ای حوزه چاپ معرفی و قدردانی شدند.

علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برگزاری این نشست ها و رویدادها زمینه ای برای همدلی و همراهی هر چه بیشتر فعالان صنعت چاپ و مدیران و مسئولان این حوزه است. به منظور ترویج و توسعه این صنعت. همدردی هایی که به افزایش همکاری ها و هم افزایی ها برای تکمیل بسیاری از برنامه هایی که ممکن است ناتمام مانده اند یا نگران نباشند کمک می کند.

وی افزود: این افتخار را داشتیم که امسال بیست و چهارمین جشنواره صنعت چاپ را از اردیبهشت ماه برنامه ریزی و اقدامات، جلسات و گفتگوهای لازم را انجام دهیم. ابتدا آسیب شناسی بیست و سه دوره جشنواره صنعت چاپ در چهار نشست و وبینار سراسری با حضور مدیران فرهنگی، کارشناسان، جشنواره ها و برخی از روسای اتحادیه استان ها و در حدود ۴۲ موضوع برگزار شد. و دغدغه های کارشناسان این حوزه برشمرده شد. بیست و چهارمین جشنواره صنعت چاپ در جلسه شورای سیاستگذاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ابراهیمی همچنین از زمان برگزاری اختتامیه بیست و چهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ در آذرماه خبر داد و گفت: در این مراسم قرار است از فعالان برتر صنعت چاپ و همچنین برگزیدگان ششمین دوره جایزه نیشان شیراز تجلیل بعمل آوریم. اولین انتخاب از بهترین مقالات علمی با موضوع کتاب. در این آیین به معرفی آرای نیز می پردازیم.

وی در ادامه با طرح این موضوع که امروزه شاهد تحولات بزرگی در صنعت چاپ هستیم، گفت: این تحولات مرهون تلاش سرمایه گذاران و کارآفرینان این حوزه است، باید بدانیم که تحولات این حوزه ایستا و عادلانه نیست. مانند چاپ، روزی به آن چاپ دستی می گویند و زمانی به چاپ دیجیتال معروف می شد، امروز به دلیل پیشرفت هوش مصنوعی شاهد تغییرات بزرگی خواهد بود.

به گفته مدیرکل دفتر چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای ورود به حوزه هوش مصنوعی در صنعت چاپ نیاز به برنامه ریزی داریم و دفتر چاپ چندین دوره آموزشی و سمینارهای تخصصی در این زمینه در نظر گرفته است. این موضوع و امیدواریم تجارت و صنعت با ما همراه باشد. .

ابراهیمی درباره موضوع حمایت از طرح های عمرانی، کارآفرینی و عمرانی نیز گفت: دولت روند اعطای تبصره ۱۸ را آغاز کرده است و فعالان حوزه چاپ می توانند پس از مطالعه با مراجعه به سامانه کسب و کار و کارآفرینی وزارت اقتصاد درخواست خود را ثبت کنند. دستورالعمل ها ارائه تسهیلات به کسانی که می خواهند تجارت خود را توسعه دهند.

عبدالرضا علی پناه معاون فرهنگی و رسانه ای ارشاد استان تهران نیز گفت: صنعت چاپ استان تهران با هیچ جای کشور قابل مقایسه نیست. ما از نظر تعداد، وسعت و امکاناتی که در این صنعت در استان تهران وجود دارد بی نظیر هستیم.

وی ادامه داد: جا دارد از حامیان مالی این رویداد که برای بزرگتر شدن چهارمین دوره جشنواره زحمت کشیدند تشکر کنم.

منبع : خبرگزاری ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا